Jubileumi X-Faktor: ők kerültek a legjobb 12 közé

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ugyan tavaly elmaradt a járványhelyzet miatt, de idén visszatért a képernyőre a sokak által kedvelt tehetségkutató, az X-Faktor. Az elmúlt hetekben rengetegen követték végig a műsor eseményeit, aminek válogatója nemrégiben ért véget, s az elmúlt két hétvégén ki is derültek, hogy kik kerültek a legjobb 12 közé. Jövő héttől őket láthatjuk majd az élő adásokban.

A fiúk

ByeAlex lett a mentora idén a fiúk csapatának, aki zsűrisége alatt ezzel másodszorra kapta meg ezt a kategóriát. A fiúk teljesítményéről megoszlóak voltak a vélemények a zsűritagok között. Alex végül Mehringer Marcellt és a rappert, Alee-t választotta ki továbbjutóknak, majd társaira bízta, hogy Tóth Rolandot vagy Árvavölgyi Patrikot viszi magával harmadikként. Adél egyértelműen Patrikot szerette volna, Laci pedig Rolandot választotta, így a végső döntést Peti hozta meg és ezzel aztán Roland került be az élő show-ba. A fiúk közül Alee egy érzelmes, önálló dallal készült a mentorházba, még a másik két fiú feldolgozásokat hozott. Marci the kid LAROI „Without you” című számát hozta, még Roland a Panic! At The Disco „I write sins not tragedies” című számát énekelte.

x-faktor

A fiúk kategóriájában két olyan versenyző is van, akiknek már megjelentek zenéi, az egyik Alee, akinek 3 önálló száma is elérhető már klippel együtt („Eyey”, „Nincsen gond”, „Pillanatkép”), köztük az is, amivel a mentorházban szerepelt. A másik pedig Marci, akinek a székes feladatnál előadott önálló dala is szintén klippel elérhető „Késő már” címmel YouTube-on. 

A csapatok

Csobot Adél az idei év új női mentora, akit évekkel ezelőtt szintén az X-Faktorban ismerhettünk meg. Ő kapta idén a csapatokat. A választás számára sem volt egyszerű, de végül a táborban összeállított lányokból álló csapatra, a The Harmonies-ra, és a The Palace nevű bandára esett. A harmadik csapat a többi zsűritag döntése alapján a Beneath My Skin lett, akiknek zenei stílusával Adél nem igazán tudott azonosulni, többek között ezért is bízta társaira a választást. 

A Harmonies Britney Spears „Toxic” című számával lépett fel, a Beneath My Skin egy Thirty Seconds To Mars számot hozott, még a The Palace egy saját dallal készült, ami a „Levelek” nevet viseli és azóta több platformon is elérhető.

A lányok 

Puskás Peti már minden kategóriának volt mentora az évek alatt, kivéve a lányoknak, de idén most erre is sor került. Az évad során többször is elhangzott, hogy lányok kategóriája idén nagyon erős, és a zsűritag is megemlítette, hogy örülne, ha idén ő mentorálhatná őket. Kívánsága teljesült, és a székes feladatoknál így már ő választhatta ki azt a 6 lányt, akiből végül 3-at magával visz az élő show-ba. A vasárnapi adásban bebizonyosodott az, amit annyiszor említettek már a kategóriáról, mert a lányok produkcióinak többsége lenyűgözte a zsűrit. A három kiválasztottról így aztán nehéz volt dönteni, azonban végül Nagy Regina Martinára, Tabatabai Nejad Flórára és Ferenczi Kamillára esett a választás. Regina Szécsi Pál egyik feldolgozását hozta el, Kamilla Charlotte Cardin „Dirty Dirty” c. számát énekelte, még Flóra Calum Scott „Dancing on my own” c. számával lépett fel. 

A 22 év felettiek

Ez egy viszonylag új kategória, hiszen eddig a 25 év felettiek voltak egy csoportba szedve. A 22 év felettiek mentora Gáspár Laci lett, aki a vasárnapi adásban hozta meg a döntését arról, hogy kiket visz magával az élő show-ba. Ez a folyamat sem ment egyszerűen, a zsűritag nagyon csalódott a mentorházasok többségében, akik nem teljesítettek olyan jól, mint azt remélte. Laci végül Kocsis Paulinát, Imi Plázát és Mardollt fogja mentorálni, ők kerültek be a kategóriából a legjobb 12 közé.

Paulina szintén egy azon versenyzők közül, akiknek már megjelent önálló száma. A válogatón énekelt dala „Ajándék” címmel jelent meg és már több, mint 1 millió megtekintése van YouTube-on.

 

Ha szeretitek a műsort és szeretnétek többet megtudni róla, akkor ajánlom figyelmetekbe az első adásról készült összefoglalónkat is, ahol a MIK nagykövete is beszámol arról, hogy milyen volt részese lenni az X Faktor stábjának, valamint az RTL Klub producerével, Verebély Marcellel készült interjút is.

Képek forrása: X-Faktor hivatalos Facebook oldala

2 thoughts on “Jubileumi X-Faktor: ők kerültek a legjobb 12 közé

Comments are closed.