https://pemonline.hu/vv-kriszti-nyerte-a-valo-vilag-11-evadat/

VV Kriszti nyerte a Való Világ 11. évadát

+1
0
+1
0
+1
4
+1
1
+1
0
+1
1
+1
0

Való Világ (VV), ahol a lét a tét

2022. november 20-án elindult az RTL II-n a Való Világ 11. szériája. A luxusbörtönbe 15 játékos költözött be, akik habár eléggé különbözőek, mégis mindegyikük legfőbb célja a 36 millió forintos fődíj bezsebelése. Nem mellesleg ismertségre is szert tesznek, amelyet ha jól kihasználnak, még a későbbi karrierjük során is tudnak kamatoztatni. A műsorvezetők személyében történt némi változás, ugyanis Nádai Anikó helyét Schumacher Vanda vette át, így ő és Puskás Peti lettek a műsor házigazdái. Akik esetleg pikánsabb tartalmakra is kíváncsiak voltak, a Kamarás Norbert és Balázs Mercédesz által vezetett BeleValóban megnézhette azokat.

Az idei évad győztese Kriszti lett, aki a nézői szavazatok 60%-át szerezte meg Melinával szemben.  A “bronzérmet” Rico szerezte meg, aki egyúttal az idei évad legjobb férfi játékosa lett.

VV

A villalakók

A játék 15 versenyzővel indult, név szerint Bibi, Ákos, Lamin, Lissza, Reni, Barna, Melina, Sajti, Rico, Piros, Henrik, Kriszti, Anita, Márió és Dani. Már a legelső napokban kiderült, hogy ismét színes a paletta, szinte minden jó és rossz emberi tulajdonságot megtestesít egy-egy szereplő. Nőcsábász, taktikus, bolondos, heves, érzelmes és vicces játékosoktól zsongott egészen vasárnapig a villa.

Legelőször Laminnak kellett elhagynia a villát unszimpátia-szavazás alapján, utána költözött be Dani és Márió.

Legelső kiválasztás alkalmával a játékosok Melinát választották ki, ugyanis eléggé hűvösnek és visszahúzódónak ítélték meg a lányt. Ennek ellenére Melina hatalmas fölénnyel nyerte meg a párbajt Henrik ellen, így a későbbiekben is konfliktusok középpontjába került. Természetesen szerelmi szálak is megjelentek a műsorban, Melina és Dani, valamint Lissza  és Márió kapcsolata igazi romantikus hangulatot adott a műsornak. Persze kiemelendő még a Barna-Reni-Piros háromszög, ami kevesebb romantikát tartalmazott, de annál több konfliktust szült.

VV

Társadalmi megítélés

Nem hiszem, hogy bárkinek is újat mondok azzal, hogy a Való Világ egy sokak által megvetett műsor, amely csak primitív embereknek biztosít megélhetést. Emellett villalakók egymással való viselkedése idén is több esetben kimerítette a bántalmazás fogalmát: Rico Renivel üvöltözött, Bibi Ákost köpte le, amelyek sokaknál, köztük nálam is kiverték a biztosítékot. Hogy közvetíthetnek egy olyan műsort, ahol a versenyzők egymást bántják? Miért nem zárják ki az agresszív  játékosokat? Miért van igénye erre az embereknek?

Ezek teljesen jogos kérdések és felvetések és fontos a reality műsoroknál is látni problémákat. Viszont szerintem kikapcsolódásnak jó és tanulságokat is le lehet belőle vonni. Emellett van jó pár korábbi Való Világban ismertté vált személy, akik később igenis saját karriert tudtak kiépíteni.

VV

Hogyan jutottunk el a fináléig?

A játék elején még kéthetente zajlottak a párbajok, így viszonylag sokáig láthattuk a villalakókat és jellemfejlődésüket. Azonban nemcsak aludni és enni mentek be a versenyzők, hanem minden héten az adott tematika szerint kellett feladatokat teljesíteniük. Önismeret, tanulás, edzés, gazdálkodás, színészet és még számos területen helyt kellett állniuk heteken keresztül. Természetesen az utolsó egy hét volt a legizgalmasabb, mert akkor mindenki érezte a játék végének közeledtét. A VV történetének első hármas párbaja után Ákosnak, majd Máriónak kellett egy héttel a finálé előtt elhagynia a villát. Az utolsó párbajt Rico vívta meg Lisszával, ahol a félig olasz férfi maradt versenyben. A szombati napon a nézők szavazata alapján Reninek kellett elbúcsúznia a versenytől, így Kriszti, Melina és Rico lettek a finalisták.

Vasárnap este megrendezésre került a finálé, amelyen a korábbi játékosok is tiszteletüket tették, szurkolva a kedvencüknek. Első eredményhirdetéskor Rico maradt alul, azonban véleményem szerint fel fogja magát találni a kinti életben a győzelem nélkül is.  Ezek után hangulat egyszerre volt eufórikus és feszült, hiszen egymással 2 teljesen ellentétes személyiségű nő harcolt a fődíjért. Míg Melina egy dörzsölt, kemény karakter, aki nehezen mutatja ki az érzelmeit, Kriszti egy érzékeny és empatikus nő, aki nem bírja a konfliktusokat. Nem volt meglepő, hogy a fináléra sem lettek barátnők, az indulatok most sem maradtak el.

Fél 11 tájékára derült ki, hogy ki viheti el a 36 millió forintot. A 2 döntős a villában tudhatta meg a végső eredményt. VV Kriszti a győzelme hallatán a tőle megszokott extázisba került, Melina pedig olyannyira csalódott volt, hogy nem volt hajlandó gratulálni villatársának.

VV

Ezzel egy újabb korszak zárult le a VV és játékosai történetében. Több mint 100 nap bezártság után visszacsöppenni a való életbe nem egy egyszerű feladat. Azonban a játékosokon múlik, hogy mihez kezdenek a hírnevükkel.

Gratulálunk Krisztinek a győzelemhez és sok sikert kívánunk neki a továbbiakban!

Képek: Való Világ hivatalos Facebook-oldala