lőrincz

Visszavonul Lőrincz Viktor!

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Hétfő este, a Sportrádió Hazafutás című műsorában jelentette be Lőrincz Viktor birkózó, hogy nem folytatja tovább versenyzői karrierjét.

Visszavonul Lőrincz Viktor olimpiai- és világbajnoki ezüst-, kétszeres világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnok magyar birkózó. Viktor 1990. április 28-án Cegléden látta meg a napvilágot. 2007-ben, 17 évesen már bronzérmet szerzett Varsóban a kadet Európa-bajnokságon. Innentől pedig nem volt megállás, sorban érkeztek a sikerek. 2010-ben junior Európa-bajnoki cím, 2012-ben harmadik hely az első felnőtt Európa-bajnokságán, majd ugyanebben az évben Golden Grand Prix-döntőn első helyezést ért el. 

Hazai pályán szerezte első világbajnoki érmét, egy szépen csillogó bronzot 2013-ban a budapesti Papp László Sportarénában, majd 2014-ben újra egy bronzot akasztottak a nyakába. A 2015-ös világbajnokságon való szereplésével szerezte meg a kvótát a riói olimpiára, ahol ötödik helyen végzett.
2017-ben aranyérmet hozott haza az Európa-bajnokságról, a 2019-es Európa játékokon bronzérmes, míg a 2019-es világbajnokságon ezüstérmes lett, utóbbival újabb olimpiai kvótát szerezve. A 2021-es tokiói olimpián ezüstöt tudhatott magáénak a díjátadó után. 

Háromszor (2015, 2016, 2020) nyerte el Az év magyar birkózója címet, 2021-ben pedig megkapta A Magyar Érdemrend lovagkeresztjét. 

Bátyja, Lőrincz Tamás szintén birkózó, ő is hasonlóan eredményesen szerepel a világversenyeken.

lőrincz viktor

Lőrincz Viktor edzőként lesz jelen a továbbiakban a sportvilágban, nemrég az U23-as válogatott edzőjeként vett részt az Európa-bajnokságon. A párizsi olimpián már nem a szőnyegen, hanem amellett találkozhatnak majd vele a nézők és sportrajongók. 

„Ez a döntés eddig még érlelődött bennem, a tokiói olimpia után szerettem volna, hogy szépen rendeződjenek bennem azok az érzések, hogy mit is szeretnék a jövőben. Ahogy lejöttem a szőnyegről a motivációm, hogy sportolóként küzdjek tovább az olimpiai érem megszerzésével megszűnt.”- nyilatkozta Lőrincz Viktor a Sportrádió Hazafutás című műsorában.

Köszönjük Viktornak, hogy eddigi sikereivel gazdagította a magyar sportéletet és minden jót kívánunk neki a jövőre nézve, edzői pályafutásával kapcsolatban!

Forrás: 1, 2, kép1, kiemelt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük