universitas

Visszatér az Universitas kupa!

+1
1
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1

Október elsején másodízben került végre megrendezésre a sportirodák találkozója, amit még 2019-ben kezdeményeztek konzultációk céljából. Bár tradíciónak indult, mégis csak másodszorra sikerült lebonyolítani a rendezvényt, köszönhetően az elmúlt másfél, két év kaotikus, pandémia helyzetének.


Az összejövetelen 22 ország képviseltette magát közvetett módon, valamint cseréltek eszmét, terjesztettek elő új, innovatív ötleteket, és segítették egymást tanácsokkal. Esett szó többek között az egyetemisták szabadidős sporttevékenységeiről, a hallgatók személyes sport preferenciájukról és mindemellett nem feledkeztek meg egy bizonyos verseny sorozatról sem, amit most újra a köztudatba szeretnének hozni, amire az idősebb hallgatók lehet, hogy még emlékeznek is, és személy szerint kiemelkedő ötletnek tartom, az pedig, hogy újra létrehozzák az egyetemek közötti megmérettetéseket, nem csak “profi” sportolók számára.

kupa

Vagyis ismételten megrendezésre kerülhet az Universitas kupa. Ergo, ha akárki úgy érzi, hogy van benne elég tettrekészség, akkor már a közeljövőben részt is vehet ennek a nívós esemény sorozatnak a részeként. Hiszen a célja ennek az indíttatásnak, hogy felrázzák az egyetemi sportéletet, és a hallgatók élvezzék a sportot, különben mi értelme? Feltételezhetően nem hétköznapi módon kerülnek majd megrendezésre a versenyszámok, érdekes felvetések, koncepciók merültek fel a találkozón, amin részt vett Deák Bálint is, a TTK nagykövete, aki egy kifogástalan interjút is készített Hári Józseffel a PTE sportiroda vezetőjével.

Ha esetlegesen kíváncsiak vagytok további részletekre, vagy megnéznétek hogyan zajlott a sportirodák találkozója, akkor látogassátok meg a Pécsi egyetemisták YouTube csatornáját, ahol Bálint egy új videó keretein belül gondoskodott arról, hogy részletekbe menően, és minden felmerült kérdésre választ kapjunk, és első kézből értesüljön az éppen aktuális témákról.  Stay tuned.