visszater-az-educatio-szakkiallitas

Visszatér az EDUCATIO Szakkiállítás!

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

A tavalyi évben sok rendezvényhez hasonlóan az EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás is online térben került megrendezésre. 2022-ben azonban örömteli hírrel érkeztek a szervezők, ugyanis ismét személyesen ismerhetik meg a továbbtanulni szándékozók a felsőoktatási intézmények palettáját. 

Mikor és hol? 

2022. január 13-15. között zajlik majd a kiállítás, Budapesten. A Hungexpo adja majd a helyszínt a szokásokhoz híven, amely a X. kerületben található.

Cím: 1101 Budapest, Albertirsai út 10. 

A látogatók tömegközlekedéssel is meg tudják közelíteni a helyszínt, a 85, 9 és 95 számú autóbusszal, az M2 metróvonalon vagy a 3 és 37A jelzésű villamossal. 

Kiállítók

A kiállítás célja, hogy a diákok minél könnyebben el tudjanak igazodni a felsőoktatás világában, választ kapjanak kérdésükre. Az egyetemek, főiskolák standjainál van lehetőségük beszélgetni oktatókkal, hallgatókkal, így életszerű, pontosabb képet kaphatnak az adott intézményben zajló oktatással, diákélettel kapcsolatban, ezzel megkönnyítve a nem éppen egyszerű döntést: hova adjam be a jelentkezésem?

A hazai felsőoktatási intézmények mellett jelen lesznek a külföldi továbbtanulással, lehetőségekkel kapcsolatos kiállítók, például az AFS, amely csereprogrammal foglalkozik vagy különféle országokból érkező egyetemek, például az olasz Bocconi University, a holland Radboud University, illetve a spanyol University of Navarra. 

Nem feledkezhetünk meg a diákmunkával, nyelvvizsgával, továbbképzéssel, felnőttképzéssel foglalkozó standokkal sem, ezekből sem lesz hiány az EDUCATIO kiállításon. 

Programok

A csütörtöktől szombatig tartó rendezvény első napja megnyitóval kezdődik 9.15-kor, majd a színpad a különféle témákkal érkező előadóké. Három órától érkeznek majd az egyetemek, köztük az ELTE, BME és a BGE. Pénteken reggel a felvételi eljárással kapcsolatos tudnivalóké lesz a főszerep, hogy zajlik a jelentkezés, milyen módon kell pontokat számolni. A további programokat a linkre kattintva tudjátok megnézni. 

Hogyan tudok részt venni? 

A részvétel regisztrációhoz kötött, de a kiállítás ingyenesen látogatható. Az Educatio oldalán van lehetőség a jelentkezésre, melyet követően egy QR-kódot tartalmazó e-mailt küldenek ki a szervezők. Ezt a kódot kell majd bemutatni belépésénél, akár kinyomtatva, akár telefonon felmutatva. 

Fontos! Az Educatio Kiállítás honlapján a következő szerepel:

A hatályos jogszabályok értelmében a 22.EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás területére belépés magyar állampolgárok részére csak érvényes védettségi igazolvány, vagy védettséget igazoló EESZT applikáció felmutatásával lehetséges.”

Tehát a részvétel védettségi igazolványhoz kötött, valamint a maszk használata is kötelező. 

Személy szerint ajánlom mindenkinek a részvételt, nekem sokat segített, hogy a hallgatókkal való beszélgetés során betekintést nyerhettem az egyetemi életbe, így sokkal könnyebben hoztam meg döntésemet.

Forrás: 1, kép1, kép2, kiemelt