https://pemonline.hu/?p=37422&preview=true

Április 3-án visszatér a Veszprémi SZC Bethlen István Technikuma

+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ismét megnyitja kapuit a veszprémi technikum

Ahogyan arról már magazinunk korábban beszámolt az ősz folyamán a Veszprémi Szakképzési Centrum két iskoláját (Jendrassik-Venesz Technikumot valamint Veszprémi SZC Bethlen István Közgazdasági és Közigazgatási Technikumot) a rezsicsökkentés miatt összevonták.  November 2-től a fűtés szezon végégig a Közgázat bezárták. Az így kialakult összevonás helyzete nem volt egyedüli, hiszen az ország több területén, más iskoláknak is meg kellett birkózniuk ezzel a kihívással. A teljes cikket ide kattintva olvashatjátok el. 

 Az elmúlt hetekben már egyre többször került szóba a visszaköltözés a diákok és a tanárok körében is.  Ugyanis egyre nagyobb hangot kapott az is, hogy március utolsó napján, 31-én, pénteken a diákok az ideiglenes tanítás helyszínéről visszatérnek a saját iskolájuk környezetébe.

Veszprém

Annak ellenére, hogy a költözés mozzanati már korábban megkezdődtek, március 31-én a diákok az első három órán vettek részt, majd az utolsó óráról kicsengetve a Jendrassik új épülete előtt, osztályonként felsorakozva gyülekeztek. Ifj. Szathmáry Árpád igazgató kifejezte köszönetét a Jendrassik igazgatójának (Szabó Zoltán) az ott oktató tanárok, diákok, segítségét- „befogadásukért” valamint azért, hogy a Jendrassikban eltöltött átmeneti időszak zökkenő mentesen zajlódott le. Ezen kívül köszönetet mondott a Közgazdasági Technikum dolgozóinak a rendkívüli helyzetben is folytatott kitartó munkájukért. 

A köszönet nyilvánítást követően a Közgazdasági Technikum oktatói és diákjai közösen, az iskolai zászlóval az élen vonultak vissza a Csap utcába. Ezt követően Igazgató Úr beszédet mondott, majd a 9.osztályos diákok jelvénytűzésére került sor.

Veszprém

A jelvények átadását követően Szabó Judit DÖK elnök szólt pár szót, illetve egy kis meglepetéssel is készültek a diákok számára: 

„…Most viszont visszatérésünk alkalmából készültünk egy kis édességgel, amihez szeretném kérni az osztálytitkárok segítségét, hogy ki tudjuk osztani…” 

Szabó Juditot megkerestük, és a következőkről kérdeztük, melyekre a lent olvasható válaszokat kaptuk:  

Milyen érzések voltak/vannak benned a költözéssel kapcsolatban?

Szabó Judit: Természetesen örülök a visszatérésnek, mert így bejárósként az utazás sokkal egyszerűbb lesz és valamivel hamarabb is érek haza, ahogyan sok más társam is. A helyszínnel nem volt semmi bajom, a jendrások nagy része segítőkész és kedves volt. De mégis jobb a saját iskolánkba lenni újra.

DÖK elnökként hogyan élted meg, volt-e valamilyen plusz feladatod?

Szabó Judit: „Mint DÖK szempontjából nagyon nem jött jól, hogy át kellett költöznünk. Programok terén nagyon meg voltunk lőve, mivel a csarnokot nem használhattuk csak úgy egy-egy program lebonyolítására, nem volt a közgáz egységes helyen, a diákoknak vándorolni kellett, így ezek miatt nem tudtunk egész iskolás programot szervezni. De próbálkoztunk, volt Mikulásozás és Valentin napi üzenet küldés is. Feladatom leginkább az ötletelés volt, hogy az ott töltött idő alatt mit szervezhetnénk és a visszatérés utánra, amik már vannak is.”

Sokaktól lehetett hallani, hogy jó volt a Jendrassikban, mit gondolsz erről?

Szabó Judit: „Megértem azokat, akik szerint jó volt, mert szerencsére kaptunk egy egész épületet, bár nem fértünk be oda mindnyájan, ami természetesen nem volt a legjobb. Sokaknak közelebb volt a hely, ami számukra előnyt jelentett, viszont a bejárósok számára probléma lett az utazás megoldása, főleg azoknak, akiknek napi 1-2 buszuk közlekedik csak.”

Ahogy Judit is elmondta az átmeneti időszak ellenére voltak programok, valamint eredmények is a közgázas diákok számára, például a 2023. február 23-án megrendezésre került regionális Profi-T-Ability versenyen az iskola végzős diákjai első helyezést értek el, megrendezésre került az Ifjú Közgazdász Napi pályázat is, melynek eredmény hirdetésére a Közgáz Gálán került sor.

Az iskola Facebook oldalán  egy a költözéssel kapcsolatban megosztott bejegyzés alatt a következő gondolatot olvashatjuk a kommentek között:

„A teraszunkról végignéztem az osztályok ”hazavonulását” a saját iskolájukba. Fegyelmezetten, de vidáman mentek. Kicsit meghatódtam.”

A diákok április 3-án már a saját iskolájuk termeiben folytathatják tanulmányaikat a Közgazdasági Technikum falai között, ehhez sok sikert kívánunk Nektek és ne feledjétek, egyre csak közeledik a nyári szünet!

Képek forrása: kiemelt  videó kép2