Világbajnok lett a magyar aerodance csapat

+1
6
+1
0
+1
4
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

A nemzetek közötti összesített pontversenyben hazánk legjobbjait nem lehetett legyőzni. Az aerodance csapatunkban többen is hajdúságiak. Ez óriási teljesítmény, és bizonyítja, hogy hazánkban megvan az, ami ahhoz kell, hogy felvegye a versenyt a világ legjobbjaival. 

A portugáliai világbajnokság nyitónapján a sportolók négy versenyszámban indultak: női egyéniben, trióban, aerodance-ben és stepaerobic ban.

Minden versenyszámban volt magyar induló, Ákoshegyi Dóra női egyéniben 19.000 ponttal a hetedik helyen végzett. A trióversenyen két magyar csapat is bravúros produkciót mutatott be. A világbajnoki ezüstérmes Bali Dániel, Mazács Fanni, Farkas Balázs 20,338-as trió a futamában második lett Bulgária mögött, de így is a 7. helyen kvalifikálta magát a döntőbe.

A másik előfutamban a magyar Gyimesi Krisztián (19.90), Simon Attila (20.17) és Vértes Tibor (19.83) a 4. helyen végzett, de összesített 12. helyükkel lemaradtak a döntőbe jutásról. A csapatkapitány így a magyarországi születésű, de hazája támogatásának hiánya miatt Szlovákiában versenyző Sáfrány Szabolcs (19) lett. Az esti szakaszban a vegyes párosok versenyére került sor, ahol Dobrotka András és Viktoria Mazacova a 11. helyen végzett.

A magyar felnőtt aerobik válogatott a portugáliai Guimaraesbe több hajdúságit is nevezett, Szőllősi Panna, Ökrös Janka és Ruzicska Vanessza, valamint Kovács Judit edző alkotja a Flex-HD képviselőit. 

aerodance

Szombaton Magyarország felnőtt aerodance csapata a világbajnokság döntőjében indul, miután az elődöntőben a 2. helyen végzett. A csapat csak kis különbséggel maradt le a koreai világklasszis csapat mögött, és a rutinjuk megdöbbentette a nézőket. Ez jó hír Magyarország számára, hiszen az elődöntő eredményei alapján a nemzet jelenleg az 1. helyen áll az összesítésben. Románia a 2., Olaszország pedig a 3. helyen áll. Ez lenyűgöző teljesítmény a magyar aerodance csapattól, és remélhetjük, hogy szombaton érmet szereznek nemzetünknek!

Az Ádám Bernadett, Dévényi Anna, Kajtor Enikő, Kövesdi Méda, Kopacz Dalma, Solti Réka, Szarvas Róza, Vajda Zsófia összetételű stepaerobic csapat 16.583 ponttal a selejtező harmadik helyén végzett, ezzel kvalifikálta magát a döntőbe. 

Kép forrása: Magyar Torna Szövetség

Főkép forrása: Spartacus Torna Club Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.