rendkivuli_pecsi_egytemistak_magazinja2

Újabb rendkívüli intézkedések kerülnek bevezetésre kedd éjféltől

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

A vírushelyzetre való tekintettel az országgyűlés 2020. november 10-től ismét megadja a kormány számára a rendkívüli felhatalmazást, és újabb szigorítások kerülnek bevezetésre.

Orbán Viktor az Operatív Törzs ülése után közösségi oldalán tett bejelentést az újabb intézkedésekről:

  • Este 8 és reggel 5 óra között kijárási tilalom lép életbe, mely alól csak rendkívüli esetekben lehet felmentést szerezni.

  • Tilos mindenfajta gyülekezés, általános rendezvénytilalmat vezetnek be, az éttermekből csak házhozszállítást lehet igényelni, helyben fogyasztani nem szabad, ugyanakkor az üzemi étkezdék továbbra is nyitva tartanak.

  • Az üzleteknek este 19 órakor be kell zárniuk, a szállodák turistákat nem, csak üzleti célból érkezett vendégeket fogadhatnak.

  • A szabadidős létesítményeknek, így múzeumoknak, színházaknak, állatkerteknek, uszodáknak zárva kell tartaniuk.

  • Családi rendezvényeken maximum 10 fő, temetéseken 50 fő lehet jelen, lakodalmat nem lehet tartani, az esküvőkön a szertartáshoz szükséges személyek, szülők, testvérek vehetnek részt.

  • A szabadtéri egyéni sportolás megengedett, az amatőr csapatsport tilos, sportrendezvényeket csak zárt kapuk mögött tarthatnak.

Videóüzenetében nyilvánosságra hozta az oktatásra vonatkozó szabályokat is. Ez alapján kedd éjféltől a felsőoktatási intézményekben online formában fog folytatódni az oktatás, valamint a felsőoktatási kollégiumok is bezárnak. Emellett 8. osztály felett a középiskolák is digitális oktatásra állnak át. A bölcsődék, óvodák és általános iskolák továbbra is személyes jelenléttel működnek majd.

A miniszerelnök úr továbbá elmondta azt is, hogy a kórházi dolgozókat, általános iskolai tanárokat és óvónőket hetente tesztelni kell.

A korlátozó intézkedéseket a kormány kedd éjféltől 30 napra vezeti be, s szükség esetén meghosszabbíthatja ezt az időt.

„A vakcina már belátható távolságban van, addig kell kibírni, de addig is vigyáznunk kell a különösen veszélyeztetett honfitársainkra, és be kell tartanunk a szabályokat.” -hívta fel a figyelmünket a miniszterelnök úr.

Markus Winkler fotója a Pexels oldaláról

1 thought on “Újabb rendkívüli intézkedések kerülnek bevezetésre kedd éjféltől

Comments are closed.