Szüret, ha egy csepp bor sincs!

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Beköszöntött a szeptember és vele együtt a szüret és a szüreti fesztiválok időszaka. Ki ne szeretné a jó bort, így ki ne szeretné a szüreti fesztiválokat? Ebben a cikkben összegyűjtöm nektek, hogy hol és mikor tudunk résztvenni az egyes szüreti fesztiválokon.

szüret

Badacsonyi Szüret (szeptember 8-10.)

Idén 59. alkalommal kerül megrendezésre Badacsonyban a szüreti fesztivál. A fő program a szüreti felvonulás, ami az ország leghosszabb menete, a felvonulók létszáma több száz fő. Felvonulnak az ország borrendjei, néptánc együttesek, lovas fogatok, zászlóforgatók, gólyalábasok. Zenei előadások is lesznek, többek között fellép a Yesterday zenekar, Funkydoki zenekar, Hajdu Klára és Szakonyi Milán, Longstep zenekar, Hello Kids zenekar, Cserpes Laura, Zséda. Ezenkívül a gyerekeknek is készülnek légvárral, játékparkkal, arcfestéssel.

Soproni Szüreti Napok (szeptember 8-10.)

A soproni borászok kínálatán túl finom ételek, koncertélmények, néptáncműsor és gyerekprogramok várják az idelátogató vendégeket. Zenei előadók Sopronban: Dj Kondor, Greznár Zoltán, Oláh Ibolya, SUB BASS MONSTER, BUDAPEST BÁR, Flört Band, TNT, Dj Jokó. A gyerekekre bábszínház, zenés gyerekműsorok várnak. 

Bátaszéki bornapok (szeptember 8-10.)

A Bátaszéki Bornapokon finom borokkal és  színes programkínálattal találkozhatunk, például  szüreti felvonulás, Géza koronázási ceremónia, népzenei- és könnyűzenei koncertek, vidámpark. Zenei programban sem lesz hiány, itt fog zenélni Hobo, Radics Gigi, Anna and the Barbies, Groovehouse, Hevesi Tamás, Ocho Macho.

Szüreti Felvonulás és Mulatság Verőcén (szeptember 9.)

Ha a kisebb méretű mulatságot választanád, akkor mindenképp ide látogass el. Szeptember 9-én tartják a szüreti napjukat a verőci lakosok, ahol a felvonulás lovasokkal, kisvonattal, teherautókkal fog zajlani. Ezenkívül megtalálható lesz egy jásztópark és körhinta a gyerekeknek, illetve esti zenei mulatság a felnőtteknek. Ha megéheznél, akkor pedig vár rád egy finom gulyás.

Szekszárdi Szüreti Napok (szeptember 14-17.)

Ha ide látogatsz el, akkor borban, ételben és koncert élményben nem lesz hiányod. A következő koncertekből válogathatsz: Group & Swing, Canarro, Takács Tamás, Totális metál, Budapest Jazz Orchestra, Don’t Stop the Queen, Cimbaliband, Kiss Kata zenekara, ByeAlex és a Slepp, Kovács Kati, ValMar. Ezenkívül színes programokkal várnak még, többek között bábszínházzal, táncesttel, rengeteg néptáncegyüttessel.

Palkonya Szüreti Nyitott Pincék (szeptember 15-16.)

Nyitott pincékkel, pincetúrákkal, gasztrotúrákkal, vezetett falutúrával, koncertekkel, gyerekprogramokkal, kiállításokkal és kézműves foglalkozásokkal várnak téged Palkonyán. A gasztrotúrán megkóstolhatod a szarvasgombás tarhonyás rizottót kacsamell sonkával, füstös angol hátszínt kovászos házi kenyérrel, pulled pork lasagnet. A falutúra egy 2,5 órás túra, amiben megismerhetitek Palkonya falu történelmét, a falu nevezetességeit. Zenei programok többek között retro disco, Velin Fox Duó, DJ Albrecht.

Szüreti Pincenyitogató – Hajósi Pincesor (szeptember 15-17.)

Tölts egy vidám hétvégét a Hajósi Pincefaluban, ahol nyitott pincék, gyermekfoglalkozások, kiállításmegnyitó,  sétakocsikázás, szarvasbőgés-túra, vezetett helytörténeti séta, futóverseny, borismereti képzés, kézműves vásár, színvonalas street food és élőzene vár. Emelett szabadulószoba a Titkok Pincéjében. 

Szüret a Szépasszony-völgyben (szeptember 16-17.)

Ismerősen cseng az Egri Bikavér? Akkor mindenképp látogass el Egerbe a Szépasszonyvölgybe. Gyerekprogramokkal, változatos koncertekkel és gasztronómiai ízekkel várnak titeket. Kézműves vásáron, pincetúrán, kézműves műhelyen és szüreti játékokon is részt tudsz venni. 

Laposa Szüreti Hétvége Badacsony (szeptember 16-17.)

Családdal, barátokkal mindenképp a legjobb őszi program. Részt vehetsz a hosszúlépés bortúrán, vezetett pincelátogatáson, a szüreti bulin és egy szőlős-pezsgős brunchon is. A kicsiknek meseszüret lesz, így őket sem kell otthon hagynunk. Sőt még közösen is szüretelhetsz a gazdákkal.

Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok (október 6-8.)

Tokaj-Hegyalja legnagyobb szüreti mulatsága számos izgalmas programmal vár mindenkit a város több helyszínén. Lesz látványos szüreti felvonulás, szőlő-összeadási ceremónia, bemutatkoznak hagyományőrző csoportok.  Térzenei koncertek, utcazenészek és utcaszínházi programok is szórakoztatják majd a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Villányi Vörösbor Fesztivál (október 6-8.)

Három napon keresztül zajlanak majd események, ahol a különböző zenei produkciók, hagyományőrző bemutatók és a szüreti felvonulás mellet kulturális és gasztronómiai csemegék is várják az érdeklődőket. Fellépnek többek között Kozsó, Kozmix, Szikora Robi és az R-GO, Varga Viktor, Rúzsa Magdi.

Megannyi lehetőség, megannyi borkóstolási lehetőség vár rád szeptember elején. Veled hol találkozunk?

Források: 1, Képek 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük