Szerzői jogi Tájékoztató

SZERZŐI JOGI TÁJÉKOZTATÓ

Tájékoztató a külső médiatartalom megjelenítésének feltételeiről és a szerkesztőség szerzői jogairól.

A PEM szerkesztősége (továbbiakban Szerkesztőség) tájékoztatja a médiatartalom külső szerzőjét, hogy jelen weboldalon megjelenő médiatartalom kizárólag szerkesztési munkálatokat követően, a szerkesztőség döntése és egyéni elbírálása alapján jelenhet meg.
A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény (a továbbiakban Szjt.) 12. § (1) bekezdése alapján a szerzőt megilleti a jog, hogy a művén szerzőként feltüntessék, azonban a (3) bekezdése szerint jogosult a művét nevének megjelölése nélkül, vagy felvett néven is nyilvánosságra hozni.

A médiatartalom külső szerzője a Szerkesztőségnek engedélyt ad, hogy a művét terjessze, a kezelése alatt álló weboldalon a nyilvánosság számára hozzáférhetővé tegye.

A Szerkesztőség tájékoztatja a médiatartalom szerzőjét, hogy a Szerkesztőség által már megszerkesztett, átdolgozott médiatartalmat a nyilvánosság számára kizárólag a PEM feltüntetésével tegye hozzáférhetővé, illetve terjessze.
A weboldalon szereplő bármilyen cikket rövid (legfeljebb 5 sornyi szöveget) idézni a hivatkozott cikk pontos linkjének feltüntetésével lehet. Ezen felül, írás, illetve fotó felhasználásával kapcsolatban kötelező felvenni a kapcsolatot info@pemonline.hu e-mail címen keresztül a Szerkesztőséggel.

A www.pemonline.hu weboldalon megjelenő médiatartalmak Szjt. 4. § alapján egyéb esetben a szerzői jogi oltalom, valamint a vagyoni és a személyhez fűződő jogok a Szerkesztőséget illetik meg.

Munkátokat és hozzájárulásotokat előre is köszöni a PEM Szerkesztősége!