Segítségnyújtás figyelmességgel – Gondolatok Menyhárt Dávidtól

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Az elmúlt években sajnos egyre több ember kényszerül arra, hogy az utcán éljen. Az életkörülmények olykor kegyetlenek lehetnek, és gyakran nehéz megtalálni az utat a jobb élet felé.

Szerencsére azonban olyan emberek is vannak, mint Menyhárt Dávid, aki azoknak segít, akiknek szükségük van rá!

segítségDávid egy Szolnokon élő ács, aki jelenleg érettségis tanulmányait végzi. Elmondása alapján szegény családban nőtt fel. Ő is megtanulta, mi a nélkülözés, és ez inspirálja arra, hogy segítsen a fedél nélküli embereknek.

,,A családon belül volt nehéz időszak, amikor nélkülöztünk sokáig. Azóta tudom, hogy milyen, ha nincs mit enni, s mit jelent ez másnak is. Fontosnak érzem a segítségnyújtást.” 

Dávid elmondta, hogy olykor megható, vagy megdöbbentő történeteket is mesélnek neki a sanyarú sorsú emberek. 

“Egyszer elmondta egy idős ember, hogy 40 éve él az utcán. Korábban hajléktalanokat fogadott be magához és visszaéltek a bácsi egészségügyi állapotával. Eladták mindenét. A jó szíve miatt tették tönkre.”

Azonban Menyhárt Dávid segítsége, ennél sokkal többet takar. Olyan kezdeményezéseket is támogat, amelyek a hajléktalanok életkörülményeinek javítására irányulnak. Videói arról tanúskodnak, hogy az ország számos városában megjelent már,  ahol egy kis élelemmel lepte meg a szegény embereket. 

,,Szolnok, Szombathely, Budapest, Veszprém, Szeged, Cegléd. De mindig máshol vagyok inkább.”

Dávid személyes kapcsolatot épített ki a hajléktalanokkal, és az életkörülményeik javítása érdekében folyamatosan új ötletekkel áll elő. Olyan ember, akinek a segítsége nagyon fontos a rászorulóknak. Az Ő  példáját követve, mi is segíthetünk azzal, ha több figyelmet fordítunk azokra, akiknek az élete nehéz, és támogatjuk a helyi kezdeményezéseket, amivel könnyíteni tudunk a helyzetükön.

,,Élményekkel lettem gazdagabb. Megváltozott a véleményem az emberekről. Oké, előtte sem ítéltem el, de másképp látom őket. Velük lehet hosszan, mélyen elbeszélgetni, mert egyébként a hétköznapokban már nagyon elhidegültek az emberek egymástól.”

Az interneten hatalmas visszhangot keltett, amikor a magyar influenszer, Menyhárt Dávid elárulta, hogy egy hajléktalan hölgy a szerelme. Sok támadás érte a fiatal fiút azóta, a TikTok csatornáján is özönlenek a gusztustalan és a bántó kérdések felé. 

,,A hangja, vagyis a nevetése fogott meg leginkább. Amikor azt kérte, hogy találkozzunk és felesbe fizessünk mindent, akkor elgondolkodtam rajta. Heti 1-2 alkalommal találkozok vele. Ő mindig kedves és jószívű. Sokan ezért bántják őt is.”

Dávid a saját sorsát látja másokban. Az interjú során is sugárzott belőle a segíteniakarás, és a figyelmesség. Kiderült az is, hogy jó emberismerő, aki biztosan utat tud mutatni a fiataloknak is afelé, hogy merjenek segíteni, akár a hajléktalanokon,de más szegény, szűkös anyagi körülmények között élő embereken is! 

Menyhárt Dávid emberi tettei és személyes példája nemcsak a hajléktalanok életét javítják, hanem az egész közösséget inspirálják az empátia és odafigyelés értékeinek megerősítésére. Az ő pozitív hozzáállása és lelkesedése a rászorulók iránt inspiráló lehet mindenkit, hogy hasonlóan cselekedjen.

Az embertársaink iránti empátia és figyelmesség nagyon fontos értékek, amelyeket mindenki magáénak kellene éreznie. A szolidaritás és a jószívűség kulcsfontosságú azoknak, akik nehéz helyzetben vannak, és ahhoz, hogy az életük könnyebbé váljon. Menyhárt Dávid a példájával rámutat arra, hogy bárki tehetséges lehet segítőkész és a rászorulók életének javítására összpontosító egyénként, és az embertársaink megértésével és odafigyelésével hozzájárulhatunk egy jobb világ kialakításához.

Az ő története arra ösztönöz minket, hogy aktívan cselekedjünk, ha lehetőségünk van, és támogassuk a helyi kezdeményezéseket, amelyek segíthetnek az utcán élő embereknek. Az a tény, hogy egyetlen ember is sokat tehet a hajléktalan emberek életkörülményeinek javítása érdekében, és hogy a közösség segítségnyújtása fontos, az együttérzés és a pozitív értékek megerősítése érdekében.

Menyhárt Dávid segítsége és pozitív példája nemcsak a hajléktalanoknak ad erőt és reményt, hanem mindenkit arra ösztönöz, hogy összetartóbb és empátiásabb közösséggé váljunk. Az ő története arra ösztönöz bennünket, hogy tegyünk valamit a társadalmi problémák enyhítéséért és segítsünk azoknak, akiknek szükségük van rá.

Te szoktál segíteni a rászorulóknak? 

Kép forrása: Metropol, Telex, RTL

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük