Rövid sorozatok két tananyag közé

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Minden ember szereti a sorozatokat, és néha az egyetemisták a tanulás helyett inkább megnéznek pár részt 1-1 kedvencünkből. Ebből a pár részből sokszor több lesz, és akár több évadot is lepörgetnek a diákok a tanulás helyett. Hoztam pár sorozatot, amikkel nem kell elkötelezni magatokat évadokra, és pont beleférnek 2 zh tanulás közé.

Csernobil (2019)

A sorozat ami szinte fenekestül felforgatta az emberek gondolatát a Csernobil ügyről. Soha nem tanították, hogy mi is történt, hogyan történt és miért is ekkora tragédia. Az HBO és a SKY koprodukciójában készült 5 részes sorozat szinte mindenkit meglepett, hogy mégis milyen jól mutatja be a szovjet rezsim titkolózását és ennek következményét. Akik megélték ezt a tragédiát azt mondják, hogy teljesen hiteles volt az egész sorozat. A műsor készítőinek ez volt a fő célja, hogy bemutassák mi is történt, és minél kevesebb dráma és kitaláció legyen a sztori vonalban. Igazi kultsorozat lett, hiszen mára már idézünk és mémeket gyártunk a bizonyos “Nem jó, de nem is tragikus” kijelentésből. Teljesen egyetértek az emberek véleményével, hiszen 9,4-es értékeléssel ez lett az IMDB 5. legjobb sorozata.

Az elit alakulat (2001)

Az IMDB toplista egyik dobogósa, akit csak David Attenborough tudott megelőzni az első és második helyen. A sorozat a második világháborúnak európai hadszínterén követi végig az Easy századot a kiképzéstől a háború végéig. A 10 részes sorozat produceri székében Tom Hanks és Steven Spielberg foglal helyet, akik külön külön is nagyszerű munkát szoktak véghez vinni, főleg ha háborús témáról van szó. Az 1 évad minden részében más más embereket ismerünk meg jobban, és egyik pillanatról változik a sorozat kellemes ünneplésből véres csatába. Nekem egyik személyes kedvencem a sorozat, hiszen sosem ugyanolyan részeket látok a képernyőn. Ha egy karaktert megszeret az ember, sosem érezheti Őt biztonságban, hiszen az alkotók a fontos szereplőket is képesek eltenni a süllyesztőbe.

A hős alakulat (2010)

Hanks és Spielberg 9 évvel a közös sorozatuk sikere után egy újabb 2. világháborús sorozatot hoztak el. A japánok elleni küzdelmeket mutatja be egy katona szemével, de itt is sok sztori vonallal indul a sorozat, amik később valahogy találkoznak. Ez a sorozat a háború borzalmai mellett nagy hangsúlyt fektet a katonák lelki megterhelésére, és hogy az emberek mit élnek át egy csata folyamán. Több karakter is szinte megőrül az egyetlen egy évad végére. A színész gárdában egyáltalán nem nagy nevek kerültek be, viszont szerintem minden színész alakítása tökéletes volt. Ezt a sorozatot él A hős alakulatot szívesen ajánlom az igazi akció kedvelőknek. Az HBO Go kínálatában megtaláljátok mindkét sorozatot.

Évek alatt (2019)

Az Évek alatt számomra az egyik legérdekesebb ebből a listából, hiszen ez a sorozat a jövőt akarja bemutatni néhol túlzásokkal, néhol realitással. Van benne szó a Brexitről, ami meg is történik a sorozatban. Igaz a sorozat 2019-es, és akkor még nem volt 100%-os a kilépés. A sorozat olyan kérdéseket vet fel, hogy vajon mi is lesz az emberek jövője, ha a robotok átveszik az emberek munkáját. Nagyon jól megtanítja a sorozat, hogy lehet az ember kezében hatalmas vagyon vagy lehet csak az utca embere a jövő kilátástalan és egy újabb nap is hozhat fura dolgokat. A sorozatban Emma Thompson és Rory Kinnear mellett rengeteg brit színésszel találkozhatunk a BBC One műsorában.

Ezeket a sorozatokat bátran merem ajánlani, hiszen nem egyszer végignéztem Őket én is, és a vizsgaidőszak alatt teljesen jól lepörgethetőek. Igaz ez csak egy ajánlás, hiszen a tanulás sokkal fontosabb ebben az időszakban. Szerintetek melyik rövid sorozat férne még fel erre a listára?