https://pemonline.hu/?p=35806&preview=true

Rezsicsökkentés: Bezárnak egy veszprémi iskolát

+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0

A rezsicsökkentés a diákokat sem kíméli

A Bethlen István Közgazdasági és Közigazgatási Technikumnak át kell költöznie a Jendrassik-Venesz Technikumba a fűtési szezon alatt, mivel a rezsiárak emelkedése miatt lejjebb kell csavarni a fűtést. Egyes információk alapján 25%-kal kell spórolni a kiadást.

Egyes információk szerint november 2-től a fűtési szezon végéig zárva tart a technikum épülete. A szakképzési centrum kancellárja közel egy hete ugyan azt nyilatkozta, hogy még nem aktuális ez a lépés. Azonban a hét elején a Kréta rendszerben mégis ilyen értesítéseket kaptak a diákok és szüleik, hogy a jelenlegi oktatási épületből költözniük kell. (Cikkünket frissíteni fogjuk, amint bővebb információt kapunk.)

rezsi

Megkeresésünkre egy diák így nyilatkozott:

,,Nagy felháborodást keltett a hír közöttünk. Már a hivatalos bejelentés előtt is. Két iskola nehézkesen fog elférni egy iskolában. Új órarendet kaptunk, mivel osztályon belül is csoport bontásokban veszünk részt az órákon, így ezeket a csoportokat ahol lehetett ott összevonták. (kivétel a végzős osztályok csoportjai)”

Azonban az iskolák között mintha egyfajta rivalizálás is kezdene kialakulni. A közösségi médiában viták indultak a nebulók között. Olykor elég kemény, fenyegetőző hangnemben. A diákok az interneten fellelhető információk alapján nem ápolnak baráti viszonyt. Hogy hova fog ez vezetni hosszútávon? Hogyan fog alakulni a tényleges összevonás, ez milyen bonyodalmakat fog szülni az iskola életében? Egyelőre nem tudni. 

rezsi

A tájékoztató ugyanakkor tartalmazta, hogy a döntés meghozatalához szem előtt volt tartva az, hogy a diákok és az oktatók érdekei legkevésbé sérüljenek. Pletykák szerint felvetődött ugyan az, hogy a délutáni oktatás is lehetséges lesz, de a tájékoztató ezt ellenezte. Azonban nem egyedi az összevonás ötlete, mivel az elmúlt hetekben az ország számos pontján jelentettek be korlátozásokat az ukrán háború vagy a megemelkedett rezsiárakra hivatkozva az oktatási, az állami és az önkormányzati intézményeket érintve. Egyes iskolákban a szellőztetések számát is napi kettőben maximalizálták. 

rezsi

A történtekről ha bármilyen friss infója van jelezze számunkra, amennyiben ez megtörténik, cikkünket frissítjük.

Kép forrása: Pexels, Facebook, istock.com, Getty Image

1 thought on “Rezsicsökkentés: Bezárnak egy veszprémi iskolát

Comments are closed.