Pupp Réka az év magyar női cselgáncsozója!

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Mindössze 25 éves a 2021-es év magyar női cselgáncsozója!

Bár nem vagyok annyira jártas a sport világában, annyit azért én is tudok, hogy mi magyarok kiemelkedők vagyunk ezen a területen. Különösen az olimpiákon és a vízi sportokban van az élen hazánk. A napokban sor került az év magyar női cselgáncsozójának a kiválasztására.

A döntés során több szempont is szerepet játszott: ilyen volt például a korábbi versenyeken való részvétel és a megszerzett érmek mennyisége. Ezek alapján Pupp Rékára esett a választás, aki a Pécsi Tudományegyetem testnevelő-edző szakos hallgatója. Mindezek mellett a 2021-es tokiói olimpián ötödik helyezett lett, az Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett és az azerbajdzsáni Grand Slam-torna aranyérmese lett.

Réka az Unisportnak adott interjúban elmesélte, hogy rengeteg energiát fektetett abba, hogy jól összeegyeztesse a sportot a tanulmányaival és megtanulta, hogy a mentális erejét mindkét területen jól tudja kamatoztatni. Véleménye szerint főként amiatt esett rá a választás, mert mindig az éremért küzdött és ebből két alkalommal 5. helyezést ért el, míg a többi esetben medállal tért haza. A beszélgetésből az is kiderült, hogy az olimpiai bajnok sportpszichológusa is rengeteget segített Rékának, hogy mentálisan is bírja a kihívásokat. Emellett a versenyző célja, hogy tanulmányait minél hamarabb befejezze.

Véleményem szerint nagyon szerencsések vagyunk, hogy ennyi kiváló sportolónk van. Ez is összeköt minket és a közös szurkolás összehozza az embereket. Bár rengeteg mindenben különbözik a véleményünk, legyünk büszkék sportolóinkra, tudósainkra, orvosainkra, tanárainkra és mindenkire, aki azért dolgozik, hogy jobb legyen az emberek élete!

Gratulálunk Pupp Rékának a kinevezéshez és sok sikert kívánunk neki a továbbiakban!

Forrás: unisport.hu

Képek: Kiemelt, 1, 2