Milyen platformokat kövessek, ha a Pécsi Tudományegyetemre vettek fel?

+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Honnan értesül egy egyetemista a legfontosabb infókról az egyetemmel kapcsolatban? Hol találhatja meg a legjobb mémeket, amiket pörgetve garantáltan jobb kedvre derül? Honnan tudja meg, milyen lehetőségei vannak, illetve mik lesznek az elkövetkezendő napok vagy hetek legfontosabb és legmenőbb bulijai? Ebben a cikkemben összeszedtem számotokra, kedves Gólyák, a legfontosabb Facebook és Instagram oldalakat, amiket egyetemistaként ajánlott követni, hogy ne maradjatok le semmiről.

Általánosságban elmondható az, hogy a karotok hallgatói önkormányzatának insta és facebook oldalát ajánlott követni, ezen kívül pedig már a legtöbb karnak van saját, hivatalos oldala is, amin az oktatással, kutatással és egyéb programokkal kapcsolatban értesülhettek a legfontosabb történésekről. Az online platformokon megtalálhatjátok a karok mentorklubjait is, őket is hasznos lehet követni. Jó, ha követitek a Pécsi Tudományegyetemet, illetve az EHÖK oldalát is, hiszen itt is fontos információk birtokába tudtok majd jutni. Ezek mellet pedig számos kari szervezet jelen van a közösségi médiában, és nagyon sok mém oldalt is megtalálhattok. Lássuk is a legfontosabbakat!

Állam- és Jogtudományi Kar (ÁJK)

A jogi karon a hallgatói önkormányzat és a kar oldala mellett számos egyéb is van. Kezdjük például a joghallgatók online hírportáljával, a Media Iuris-sal, ahol az egyetemen történt események mellett számos, jogi témában írt cikket is olvashattok. A médiacsoport egyébként időről időre tagfelvételt is hirdet, szóval ha szerettek írni, mindenképpen jelentkezzetek. Érdemes lehet még követnetek a MuzsikáLAW-t, a Fiatal Értelmiségi Klubot (FÉK), a Fúzió Közösség Pécset, Jogklinikát, Óriás Nándor Szakkollégiumot, valamint az ELSA Pécs oldalát is. 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Media Iuris (@mediaiuris) által megosztott bejegyzés

Általános Orvostudományi Kar (ÁOK)

Az orvosi kar saját magazinja a Confabula, ahol a tudományos cikkek mellett gyakran mutatnak be tehetséges hallgatókat is. Na és igen, a mémek. A @pote_csomosretek és az @antidepressant_of_pote Instagram oldalak garantáltan meg fognak nevettetni titeket, és a vizsgaidőszakban is nagyon jó feszültség oldók.  Természetesen az ÁOK hivatalos facebook, illetve a HÖK oldalát se felejtsétek el bekövetni. 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

@pote_csomosretek által megosztott bejegyzés

Bölcsészettudományi Kar (BTK)

Mindenképp kezd a követést a PTE BTK hivatalos facebook oldalának és a pécisbölcsész oldalnak a bekövetésével. A @pecsibolcseszleszek insta oldala kifejezetten a felvételizőknek szól, itt például különböző táborokról is tudtok értesülni. A történelmi vonalon tanulóknak hasznosak lehetnek továbbá a PTE BTK TTI Facebook oldalai is. 

Egészségtudományi Kar (ETK)

Ha semmiről nem akartok lemaradni mindenképp keressétek fel a Kar, illetve a HÖK Facebook oldalát. Az ETK-s hallgatók mém oldala az @etk.meme oldal, valamint Facebookon érdemes belépni az „ETK Jegyzet csere bere” csoportba, hiszen nagyon sok hasznos tananyagot szerezhettek meg a szaktársaitoktól, felsőbb évesektől is. Ezen kívül érdemes bekövetni a hivatalos kari lapot, az Infoziót is. 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

InfoZió – Magazin 💉 (@infoziomagazin) által megosztott bejegyzés

Gyógyszerésztudományi Kar (GYTK)

Mivel elég sok tárgy van, amit az ÁOK oktat nekünk, ezért célszerű itt is bekövetni az orvosi oldalait, mind a hivatalosat, mind a mém oldalakat, hiszen sokszor találkozhatunk ismerős arcokkal. A gyógyszerészhallgatóknak ezen túl ajánlott követni a Gyógyszertechnológia Intézet nem is olyan régen indult Instagram oldalát, hiszen Intézetvezető Úr gyakran tesz ezen a platformon előzetes bejelentéseket, valamint gyönyörködhetünk a szebbnél szebb kenőcsökben, oldatokban, amiket az intézet munkatársai készítenek. Mémek szempontjából a @last_days_of_rokus oldala szerintem kötelező olvasmány, erősen ajánlott a bekövetése.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

@last_days_of_rokus által megosztott bejegyzés

Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar (KPVK)

A KPVK-n leginkább a Hallgatói Önkormányzat, valamint maga a kar van jelen a közösségi médiában. Ezek az oldalak nagyon hasznosak lehetnek az elsőéveseknek, valamint a felsőbb éveseknek is egyaránt.

Közgazdaságtudományi Kar (KTK)

A #pécsiközgáz-hoz kapcsolódó oldalak közül leggyakrabban a @tehetsegpont_talentspot instagram, valamint a Pécsiközgáz Kompetencia-és Tehetségfejlesztő Központ Facebook-oldal oszt meg gyakrabban tartalmakat a kar hivatalos platformja, valamint a hallgatói önkormányzat közösségi oldalai mellett.

egyetem

Művészeti Kar (MK)

Az Zeneművészeti Intézet Facebook oldalát hasznos lehet követni az itt tanulóknak, valamint a művészetiseknek sem kell hiányt szenvedniük a vicces posztokból, hiszen csak annyit kell tenni, hogy bekövetitek Facebook-on a PTE Troll MK oldalát.

Műszaki és Informatikai Kar (MIK)

A bevezetőben felsorolt oldalak (Hallgatói Önkormányzat, kari oldalak) mellett @mikvicc nevű insta oldal ajánlott azok számára, akik szeretik a mémeket, különösen a szakmához, az egyetemhez kapcsolódó poénos tartalmakat. 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

@mikvicc által megosztott bejegyzés

Természettudományi Kar (TTK)

A Természettudományi Karon számos szakirány közül tudnak válogatni a hallgatók, így az egyes szakoknak külön-külön insta és Facebook oldalai is vannak. Ilyen például a tesi (@ptettksti), vagy akár a földrajz (@ptettkffi) insta oldalai. Mémoldalak közül a @pecsitesi_trolls követése ajánlott, főleg, ha ebben az irányban tanultok majd. A PTE TTK  HÖK oldalát pedig kötelező bekövetni ha a Természettudományi karon kezded meg a tanulmányidat. 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Pécsitesi Trolls (@pecsitesi_trolls) által megosztott bejegyzés

Az eddig leírtakon túl fontosnak tartom megjegyezni, hogy minden évben indulnak gólyacsoportok is a Facebookon, ezek közül van, ami már a pontok hirdetésére, de legkésőbb másnapra már meg is van. Itt a senioroktól, instruktoroktól hasznos információkat tudhattok meg már az elején a tárgyfelvételről, a gólyatáborról, és egyebekről.  

Végül, de nem utolsó sorban pedig mindenképpen kövessétek a Pécsi Egyetemistákat a Facebookon, az Instagramon, a YouTube-on, sőt még a TikTok-on is, illetve lépjetek be a #ptecsalád csoportba is. Gratulálok a sikeres felvételitekhez!