Az évszázad pereként emlegetik az Amber Heard és Johnny Depp közti konfliktust 

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Az egész sztárvilágot lázban tartja az Amber Heard és Johnny Depp közt feszülő ellentétet, aminek kicsúcsosodásaképp alig több, mint egy hónapja indult a per, ami a két színész közötti rágalmazási és bántalmazási botrányba torkollott vitákban hivatott igazságot tenni.

Az ügy beborítja a médiát, lassan már csak nagyítóval találni olyan lapot, ami ne cikkezett volna az eseményekről, maga a tárgyalás pedig élőben, vágatlanul követhető a neten.

A per előzményei

Rengeteg helyen lehetett találkozni a pert megelőző eseménylánc részletezésével, ezért itt csak egy rövidke, objektív összefoglaló olvasható, amolyan emlékeztetőül. 

Johnny Depp és Amber Heard először a Rumnapló forgatásán találkoztak, és pár évre rá 2015-ben hivatalosan is összekötötték az életüket. A házasság 15. hónapjában jártak, amikor Amber beadta a válókeresetet és távoltartási végzést kérvényezett Johnny Depp tettlegességbe fordult agresszivitása miatt.

Annak ellenére, hogy Heard nem tudta bizonyítani a bántalmazást, megkapta a távoltartásit. Végül a színészpár konszenzusra jutott, Depp 7 millió dollárt adott a volt feleségének, akivel egy dokumentumot is aláírtak, hogy kapcsolatuk alatt nem tortént fizikai erőszak. 

Úgy tűnt sikeresen lezártak egymás között minden konfliktust és békésen élhették volna a kameráktól zsúfolt életüket immár külön utakon járva, hacsak 2018-ban Amber nem ragad tollat, hogy papírra vesse az erőszakról szóló gondolatait.

Az írás a Washington Postban jelent meg és annak ellenére, hogy Depp nevét nem említi, a legtöbben egyértelműen érteni vélték az utalást. Depp karrierje megingott. Hogy tisztázhassa az ellene felmerült esetleges félreértéseket, rágalmazás miatt indított pert Heard ellen. A botrány tovább dagadt. Heard immár nyíltan vádolta családon belüli erőszakkal a volt élettársát. 

A per

A bíróságra vitt rágalmazási ügyben április 11-én kezdődtek a tárgyalások, amik az érdeklődők számára is élő közvetítésben megtekinthetők a Law&Crime Network Youtube csatornáján. Az 50 millió dolláros pereskedést sokan úgy emlegetik, mint az évszázad botránya.

Ráadásul a bonyodalom még nem valószínű, hogy elérte a tetőpontot. Szinte napról-napra új, vélt, vagy valós, egyre hajmeresztőbb történetek látnak napvilágot Heard és Depp korábbi házasságáról.

Per

Hollywood reakciója

Hollywoodnak természetesen nem volt teljes rálátása Depp és Heard kapcsolatára, de amikor elkezdődött köztük a vádaskodás, rögtön ítéletet hoztak.

Ránéztek a volt párra és ezt látták: egy drog-és alkoholproblémákkal küzdő színészt, aki nyakig ül a hírnévben, gazdag, befolyásos és sokkal idősebb, erősebb és magasabb az exfeleségénél, aki azzal vádolja őt, hogy bántalmazta a kapcsolatuk alatt. Depp több szerepe is veszélybe került, a Legendás állatok forgatásán a színészt egyenesen lecserélték, míg Heard karrierje sérthetetlennek látszott.

A sztárközösség egyöntetűen Amber Heard mellé állt és csúnyán néztek mindenkire, aki nem bontott azonnal szerződést Deppel, vagy nem szakította meg vele a kapcsolatot. Viszont már egy ideje közel sem olyan betonbiztos az a közös álláspont.

Egyre több a megkérdőjelezhető esemény, amik elsősorban a színésznőt érintik. Például a valódiságukat kétségbe vonható bizonyítékok kerülnek bemutatásra a bíró előtt, ráadásul arra utaló jeleket is találtak, hogy ebben a kapcsolatban Johnny Depp lehetett a bántalmazott fél Amber Hearddel szemben. Így mára már sokan mégis inkább Deppet támogatják.

Per

Amber Heard és Johnny Depp megítélése

Ha egy kicsit eltávolodunk az amerikai celebvilágtól és a tárgyalóteremtől, egyértelműen Johnny Depp kap nagyobb támogatást, köszönhetően a hatalmas rajongótáborának, amivel Amber Heard nagyon lemaradt Depphez képest. Bár a színésznő is fel tud mutatni nagyhangú támogatókat. Többek közt a #MeToo és számtalan feminista szervezet állt mellé, de nem tudták teljes mértékben kiegyensúlyozni a Depp-rajongókat.

Talán senkit nem ér meglepetésként, hogy a két fél mögé felsorakozott támogatók nem feltétlen a pártatlanságukról, objektivitásukról és a racionalitásukról híresek, így köszönhetően nekik, hatalmas méreteket öltő lejárató-illetve magasztaló kampány vette kezdetét mindkét oldalon.

Az internetet elárasztották az álhírek, félremagyarázások, feltételezések és az emocionális alapon meghozott bírálatok, annak ellenére, hogy a volt házastársakon kívül senki nem tudja, pontosan mi történt a kapcsolatuk alatt. Szinte biztos, hogy a teljes igazságot soha nem fogja megtudni a világ. És a jogerős, bírósági ítéletre legnagyobb valószínűség szerint még várnunk kell.

Per
Nem ez az idei év első nagyobb botránya, ha szeretnél többet megtudni Will Smithről és az Oscar-gálán történt eseményekről, itt olvashatsz róla.

források: telex.hu; kép1; kép2; kép3; kép4; kiemeltkép