pecsi_profit

Pécsi Profit nyári programja

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

A pécsi jogi kar rendkívül színes kari életéről már korábban is beszámoltunk. Idén áprilisban alakult Pécsi Profit kari magazin, mely a PTE ÁJK Gazdasági és Kereskedelmi Jogi Tudományos Diákkörének gondozásában jelenik meg havonta, rengeteg érdekes és izgalmas cikkel, riporttal, beszámolóval.

Szerkesztőségük nyáron, először szeretné megrendezni legújabb programjukat. Ennek keretein belül nem mindennapi témák kerülnek terítékre, és emellett elismert szaktekintélyek előadásait és fantasztikus hangulatot ígérnek.  Az eseményre bármely jelenlegi és volt PTE-s hallgató jelentkezhet.

A tervezési munkálatokról kérdeztük Baranyai Marcellt, a Pécsi Profit főszerkesztőjét: „A Pécsi Profit magazin olvasóközönségét egyrészről nyáron sem szeretnénk elhanyagolni, másrészről a járványhelyzet kedvezőbbre fordulásával szerettünk volna valami nyári pluszt adni hallgatótársainknak. Így jött egy nyári szabadegyetem gondolata, amelyet szabadtéri rendezésben kívánunk megvalósítani, hogy a lehető legnagyobb biztonságban a lehető legszélesebb célközönséget láthassuk vendégül. Bárki jelentkezhet, aki valamilyen módon kapcsolatban van és volt a Pécsi Tudományegyetemmel, így nem csak jelenlegi hallgatókat, de alumni jelleggel már végzett hallgatókat is várunk, sőt, többen már jelentkeztek is közülük. Egyelőre igényfelmérést végzünk, amely során a legideálisabb megvalósításhoz szükséges kérdéseket tesszük fel, így például hány napos legyen és a nyár melyik időszakában, de felsoroltunk 13 témát is, amelyek közül választhatnak, hogy melyikek érdeklik Őket a legjobban. Minél többen töltik ki rövid kérdőívünk, annál színesebb és jobb szabadegyetemet szervezhetünk. Rengeteg ötletünk és elképzelésünk van, pódiumbeszélgetéseket építünk majd be a rendezvénybe, rendkívüli előadókat hívunk és különböző szekciók formájában Mindenki választhat majd magának tetsző témát, amelyben mélyítheti tudását. A célunk egyértelmű: pénzről beszélni szabadon és élvezni a nyarat, a jó társaságot! Szerintem egyikben sem lesz hiány.” 

Arra biztatok mindenkit, töltsétek ki a kérdőívet, hogy minél több volt és jelenlegi hallgató véleménye által tartalmasabb programot tudjanak szervezni!