pecs_pecsi_egyetemistak_magazinja

Pécsi éttermek egyetemistáknak

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Pécs egyetem központúsága miatt rengeteg szórakozóhely, étterem és klubhelyiséggel biztosítják a fiatalok számára a felhőtlen kikapcsolódást a kurzusok végeztével. Éppen ezért a jövendő gólyáknak szeptembertől nehéz feladatuk lesz megtalálni azokat a helyeket, amelyek hamarosan a kedvencükké válhatnak.

A vírushelyzet kialakulásával közkedveltség tárgyává vált az online rendelt ételek fogyasztása, azonban az újra nyitással ismét kiülhettünk az éttermek teraszaira és belső tereibe. Pécsett rengeteg ismert, népszerű étterem várta már, hogy vendégeket fogadhasson, de ez az alkalom is elérkezett. Ebben a cikkünkben az általunk már ismert, nagy népszerűségnek örvendő éttermeket mutatjuk be nektek.

Lezser Bárkonyha

A Lezser az egyik legnépszerűbb étterem és pub Pécsett. Már az elhelyezkedése is hozzájárul sikeréhez, ugyanis a város központjában, a Széchenyi térről könnyen meg tudjuk közelíteni. Emellett nagyon barátságos, fiatal környezet és személyzet fogad bennünket az étteremben. A teraszokon felállított a meleg hősugárzok segítségével az éjszakai italozások sem válnak fagyossá. Minden egyetemistának egyszer kötelező ellátogatnia Pécs egyik legkedveltebb helyére, ha már csak a kiszolgálás és a minőségi ételek fogyasztásásért is már megéri beülni!  A stílusában is megmutatkozik a Bárkonyha egyénisége, esti kivilágítása nemcsak az éttermet varázsolja  hangulatossá, hanem még a Széchenyi teret is.  

27-PÉNTEK-TUE-Pecsi-ettermek-egyetemistaknak-kep1

Király21 Beerhouse & Grill

Ahogy a Lezser is, a Király21 is a város központjában, a Király utcán található (a 21 szám alatt), ahol nemzetközi és hazai ízekkel ismerkedhetnek meg a vendégek. A mediterrán ételek mellett különböző sörkülönlegességekkel találkozhatunk, amelyek fokozzák az étterem sokszínűségét. A visszajelzések alapján a kiszolgálás és a minőség egyaránt hozzátesz a hely sikeréhez.  A Király21 különlegessége, hogy kialakítása során ügyeltek arra, hogy minden generáció megtalálja a saját stílusának megfelelő helyiséget, teraszt. Az étteremben két különböző terem áll rendelkezésre, így nagy a hely fogadó képessége is. Emellet egy amerikai éttermben érezhetjük magunkat, amely még modernebbé, fiatalosabbá teszi a Beerhouse & Grill  hangulatát.

Nana Bistro & Bar

A Nana szintén a Király utcán, a Lezserrel szemben helyezkedik el. A hely különlegességét nem csak az ételek adják, hanem a választékos bor és koktél kínálatuk is, amelyet nagyon gyönyörű tálalással kaphatunk meg. Tematikus napokkal és hetekkel csalogatják a diákokat, pécsi lakókat és turistákat is, akik szívesen vesznek részt egy-egy, ilyen alkalmon. Emellett sok egyetemista kurzusaik végeztével szeretnek beülni egy-egy kávéra vagy koktélra, hogy levezethessék, illetve megbeszélhessék az aznapi órák történéseit. Ételeik nagyon választékosak, mindig igyekeznek a vendégek igényeinek megfelelő kínálattal helyt állni, a tálalást pedig nagy precizítással és minőségi elemekkel egészítik ki. Érdekessége, hogy igyekeznek mindig újat alkotni, amivel a vendégek közelebbről megismerkedhetnek a világ ízeivel.

27-PÉNTEK-TUE-Pecsi-ettermek-egyetemistaknak-kep3

Reggeli

Általában mindenki szereti kipihenten indítani a reggelt, egy jó kávé és brunch mellett. Pécs egyik leghangulatosabb helye a Reggeli, amely már a nevében tartalmazza az étterem kínálatát, biztosíthatja számunkra ezeket a tökéletes ébredéseket. Nem sok város mondhatja el magáról, hogy van egy jól működő reggeliző helye, amelynek a vendégforgalma irigylésre méltó, de Pécs közéjük tartozik. Habár egy céllal és napszaki étkezéssel indult útnak a Reggeli ma már közkedvelt találkozási hellyé vált, megújuló kínálattal, kávékülönlegességekkel és ételekkel. Iskola, munkakezdés előtt egy ottani fogyasztásra vagy elvitelre mindenképp érdemes kipróbálni.

27-PÉNTEK-TUE-Pecsi-ettermek-egyetemistaknak-kep4

Bellozzo

 A Bellozzo étterem a pécsi bevásárlóközpontban, az Árkádban található. Pizzák, tészták, saláták és desszertek kínálatának nehezen lehet nemet mondani. Személyes véleményem szerint a Bellozzo-féle pizzatészta az egyik legjobb a környéken, így szerintem, ha Pécsett jártok mindenképp érdemes megkóstolnotok! Emellett egy fiatalos hangulat fogad bennünket az étteremnél, amelynek amerikai-olasz stílusa nagyon modern. Saját termékeik között megízlelhetjük legújabb limonádéjukat is, ami ezeken a nyári, meleg napokon remek hűsítőként dukál. 

Pécs, Magyarország egyik legtöbb szórakozóhelyével és éttermével rendelkező városa, amely minden fiatal számára remek találkozóhelyet és minőségi ételeket biztosít. A leendő gólyák is hamarosan megismerkedhetnek ezeknek a helyeknek, puboknak a szépségével és közelebbről is betekintést nyerhetnek az igazi pécsi életbe. Ha kíváncsiak vagytok mik Gara Bella, a GYTK Nagykövetének a kedvenc éttermei egyetemvárosunkban, akkor ezen a linken keresztül olvashattok róla bővebben.

Képek: kiemelt, 1, 2, 3, 4, 5