pécs

„Élhető és fenntartható környezetre a pécsieknek nagyobb szüksége van, mint tűzijátékra” – Pécs is csendes lesz augusztus 20-án

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

A járvány, majd a háború előidézte veszélyhelyzet dacára Budapesten „Európa legnagyobb tűzijátékára” készül a kormány, aminek árát 10 évre titkosították.

A KATA máglyán való felégetése és a rezsicsökkentés csökkentése miatt kialakult feszültséget cseppet sem oldotta ez a hír, a Facebook-on 122 ezer ember jelezte egy „ott leszek” gomb megnyomásával, hogy “dehogy megy ő tűzijátékra”. A napokban több politikus és polgármester is felszólalt a tűzijáték ellen vagy éppen mellett. Ezekben a városokban már egész biztosan nem lesz tűzijáték: 

Siófok, Sümeg, Solt, Salgótarján, Szentes, Szekszárd, Szombathely, Székesfehérvár,

Pásztó, Tapolca, Kiskunhalas, Miskolc, Paks,

Ózd, Pécs.

Pécs polgármestere, Péterffy Attila így fogalmazott a posztjában: 

„Költséges parádé helyett az önkormányzat inkább a pécsiekre és a klímavédelemre fordítja forrásait.”

Márki-Zay Péter ex miniszterelnökjelölt, Hódmezővásárhely polgármestere csütörtökön még határozottan a tűzijáték mellett állt, érvként a hátrányosabb helyzetű emberek egyetlen ingyenes szórakozásaként hivatkozott az eseményre, de péntekre engedett a nyomásnak, és a pécsi Fényfesztivál mintájára Hódmezővásárhely középületeinek fényfestését szorgalmazná. 

pécs

Németh Balázs, az M1 bemondója szintén a Facebookon fejtette ki a véleményét, és „hiszti”-nek nevezte az ellenállást. Példaként a 2009. évi tűzijátékot hozta; ebben az évben szintén nem pörgött a gazdaság, de állítása szerint akkor elmaradt a háborgás a tűzijáték miatt. A poszt alatt az egyik komment arról szól, hogy a hiszti minden júliusban elkezdődik, csak úgy, mint májusban a lángos árak miatt.  

Cirkuszt a népnek akár a kenyér árán is?

Képek forrása: kiemelt, 1

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.