https://pemonline.hu/?p=35416&preview=true

Őszi bakancslista 2022 – „Itt van az ősz, itt van újra”, de mihez kezdjünk vele?

+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

A legtöbben nem várják lelkesen az ősz közeledtét, hiszen kezdődik az iskola, a nyári forróság helyét pedig átveszik a hűvös és esős napok. Nekem viszont ez az évszak a kedvencem, mert szeretem az ősz varázslatos hangulatát, a gyönyörű színekbe öltözött természetet és a bekuckózós programokat.

Ha lehangoltnak érzitek magatokat ebben a borongós időszakban, akkor az őszi bakancslistám nektek szól! Az alábbiakban összegyűjtöttem néhány olyan tevékenységet és programötletet, amelyekkel élménydúsabbá tehetitek az elkövetkezendő hónapokat és feltöltődhettek a tanulással töltött hétköznapok után.

1. Dekoráció – Varázsoljunk őszi hangulatot otthonra!

A nyár lezárása, illetve az őszre hangolódás számomra egyértelműen az otthoni dekorálással kezdődik. Szerencsére ez nem feltétlen jelent nagybevásárlást, hiszen sokféle természetes alapanyagot felhasználhatunk. Egyik hétvégén érdemes egy sétát tenni a környéken, és összegyűjteni néhány őszi termést, például gesztenyét, tobozt, makkot vagy kukoricát, és persze a színpompás falevelek sem maradhatnak el.

Szezonális gyümölcsöket is választhattok a dekorációhoz, csak figyeljetek arra, nehogy megromoljanak pár nap múlva. Dísztököt és készen kapható dekorációs elemeket is beszerezhettek, ha nincs kedvetek vagy időtök mindent otthon elkészíteni. Az őszi dekorálás remek családi program lehet, így bátran vonjátok be testvéreiteket vagy akár a szüleiteket is!

Ősz

2.Sütemények és forró italok – Jutalmazzuk meg magunkat finomságokkal!

Míg a nyári forróságban inkább elkerüljük a sütő használatát, és a hűvös italokat részesítjük előnyben, addig ősszel pont az ellenkezőjére van szükségünk. Elő a kötényekkel, a szezonális gyümölcsökkel, és jutalmazzuk meg magunkat édes finomságokkal!

Ha kíváncsiak vagytok, hogyan készül sokak őszi kedvence, a Pumpkin Spice Latte és a sütőtökkrémleves, receptjeinket ide kattintva olvashatjátok. Talán már unjátok a megszokott forrócsokit és a nagyi almás pitéjét? Akkor arra biztatlak titeket, hogy próbáljátok ki néhány vegán alternatívát, vagy szemezgessetek őszi süteményreceptjeink közül! Így nemcsak varázslatos színekben fog tündökölni az otthonotok, hanem finom illatokkal is megtölthetitek.

Ősz

3.Kirándulás és kulturális programok – Mozduljunk ki a szép őszi napokon is!

Ha hozzám hasonlóan ti is nehezen viselitek a nyári forróságot, akkor van egy jó hírem: ősszel bátran kimozdulhattok otthonról! Bár egyre hűvösebb van, még számíthatunk bőven napsütésre és esőmentes időjárásra. Használjátok ki ezeket a napokat, amelyek tökéletesek lehetnek egy családi kirándulásra.

Egy korábbi cikkünkben megismerhetitek a legszebb pécsi kirándulóhelyeket, ahová érdemes egy őszi hétvégén is ellátogatni. A természet felfedezése mellett azt javaslom, hogy szánjatok időt a kulturális programokra is. Nemrég elindult például a Pécsi Nemzeti Színház új évada, szeptember végén pedig vár rátok a 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál.

Ősz

4.Könyvek, filmek és sorozatok – Itt a bekuckózós programok ideje!

Egy izgalmas könyv, egy fantasy- vagy horrorfilm, régóta várt sorozatok. Kell ennél több egy otthoni bekuckózós estéhez? Azért a finomságokról és egy puha takaróról ne feledkezzetek meg! A sűrű hétköznapokon hajlamosak vagyunk túlterhelni magunkat, de ősszel már csak az esős napok is az otthon melege és a kikapcsolódás felé terelnek minket.

Ha szerettek olvasni, válasszatok egy boszorkányos könyvet vagy egy rejtélyekkel teli detektívregényt, és garantált az őszi hangulat! A borongós napokon vegyétek elő a régi kedvenc történeteiteket, de adjatok esélyt néhány új megjelenésnek is! Hívjátok át egyik este a baráti társaságot, és tartsatok egy film- vagy sorozatmaratont!

Ősz

5.Halloween – Borzongásra fel!

Bár a halloween nem hivatalos magyar ünnep, mégis egyre népszerűbb nálunk is. Ha a jelmezes partikhoz már nincs is kedvetek, attól még a tökfaragást, az ijesztő, de finom édességeket és a borzongató filmeket kár lenne kihagyni. Egy tavalyi cikkemben összegyűjtöttem nektek néhány kreatív, de egyszerűen megvalósítható dekorációs ötletet. Ha pedig a konyhában is alkotnátok, akkor nézzétek meg halloweeni süteményreceptjeinket!

Ősz

Remélem, találtatok kedvetekre valót az őszi bakancslista pontjai között, és sok-sok élményt tartogat számotokra ez a varázslatos évszak. A kreatív tevékenységek, a bekuckózós programok és a természetben töltött idő mind segíthetnek abban, hogy jobban érezzétek magatokat a legszürkébb napokon is.

Ti mivel egészítenétek ki a bakancslistánkat? Írjátok meg kommentben!

Képek forrása: Pexels.com

1 thought on “Őszi bakancslista 2022 – „Itt van az ősz, itt van újra”, de mihez kezdjünk vele?

Comments are closed.