gólyatábor

Felhívás a Művészeti Kar gólyatáboráról

+1
0
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Az egyetemi éveink legfontosabb időszaka mindenképp az első, a gólyaévünk. Természetesen a legfontosabb esemény egy gólya életében az nem más, mint az augusztusban lezajló gólyatábor. A gólyatáborokra azért van leginkább szükség, hogy még iskola előtt megismerhessük szak- és kartársainkat, felsőbb éveseket és a Hallgatói Önkormányzat dolgozóit. Az új emberek megismerése mellett, információkat ismerhetünk meg iskola által szervezett lehetőségekről, mint például az Erasmus, vagy fontos bürokráciai tudnivalókról is tudomást szerezhetünk, amik az egyetemi élethez létfontosságúnak minősíthetőek. 

Számomra a gólyatábor egy felejthetetlen élmény volt, hiszen megismerhettem nagyjából az összes évfolyamtársamat, leendőbeli barátaimat, akikkel nap mint nap találkozok az egyetem falain belül. Szükségesnek érzem a tábori résztvételt, hiszen óriási lökést nyújt a nehézségekkel kikövezett úton, a második év felé. Emellett hozzátenném, hogy a mi karunkon nem találhatóak országosan, nagyszínpadokon fellépő zenészek, hiszen igyekszünk a saját házunk tájáról keresni zenekarokat, énekeseket, akik a koncertjeik mellett szívesen ráérnének a gólyatáborban is fellépni. A nálunk résztvevő zenekarok többsége művészeti karos hallgatókból vagy már diplomás hallgatókból állnak, így még családiasabb körülményeket tudunk teremteni számotokra. ÉS amikor azt mondom, hogy családias, azt nem egy klisés sablon szövegként használom, hanem a teljes valóságot fejezem ki vele. A tábor létszáma általában 50 és 70 közé tehető, és ezen felül lesznek veletek a szervezők. Ez a többi karhoz képest rendkívül kis létszám, így ténylegesen meg tudunk ismerni benneteket, hogy milyenek vagytok élőben, ki rejlik a borítékokon lévő nevek mögött. De, hogy ne csak az én véleményemet olvashassátok, megkértem Kun „Tike” Esztert, az MK Hallgatói Önkormányzatának elnökét, hogy mondja el, miért ajánlja nektek az idei gólyatábort.

gólyatábor_kum_eszter„A Művészeti Karos gólyatábor családias hangulata nem hasonlítható össze a többi táboréval. Az első este végére szinte mindenki megjegyzi a résztvevők nevét, a közvetlen, barátias hangulatban könnyen otthon érezheti magát néhány óra elteltével bárki. A csapatépítő játékok mellett készülünk kiselőadásokkal is, hogy egyetemi életetek minél zökkenőmentesebben indulhasson. Mi, felsőbbévesek azért leszünk, hogy mindenben segítsünk és megválaszoljuk kérdéseiteket. Ahogy azt már a személyre szóló gólyaleveleitekben is írtuk, mindennél jobban várjuk, hogy találkozzunk Mattyon!” – mesélte Tike, az MK HÖK elnöke. 

 

 

 

Mindehhez még hozzátenném, hogy én is jelen leszek a táborban, mint senior, így velem is találkozhattok, haverkodhattok, iszogatva beszélgethetünk, ha kedvetek és energiátok engedi. Utolsó este felsőbb éves hallgatók is érkeznek a táborba, így velük is megismerkedhettek, csak hogy tényleg ne legyen ismeretlen a társaság szeptemberben. Bízunk benne, hogy velünk tartasz augusztus 22-én, és felszállsz velünk a Pécsről Mattyra tartó különbuszunkra, mint az MK legújabb tagja.