„Életre szóló emlékekkel gazdagodtunk, ebben biztos vagyok”- élménybeszámoló a PTE Művészeti Karának gólyatáboráról

+1
0
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Üdv a Művészeti Kar gólyatáboráról szóló cikkében, ahol egy idei elsőévestől kaphatunk betekintést az esemény programjaiba és hangulatába. Na de, ne szaladjunk ennyire előre, hiszen előtte egy jó pár dolgot el szeretnék mondani.

Az idei tábort Mattyon rendezte az MK szervezőcsapata, ami tökéletes helyszín annak a családias légkörnek, ami a karunkon megszokható. A szervezőcsapat körülbelül 20 főből állt, amiből 4-en seniorként voltak jelen (többek között én is seniorként tevékenykedtem).

A gólyák létszáma rekordot döntött, hiszen 63 elsőéves hallgatót fogadtunk, amit egy ilyen időszakban – ahol kötelező volt a védettségi igazolvány -, óriási eredménynek tartunk. 4 nap alatt igyekeztünk minden fontos dologgal megismertetni gólyáinkat, összeszoktatni a csapatot és intenzív családépítő programokat kitalálni.

Természetesen nem lett volna ugyanilyen hangulat, ha nem tart velünk Doki és az elengedhetetlen Jobb Mint Otthon kedves pultosai. A végeredmény úgy érzem magáért beszél, hiszen a táborozók többsége a gt után is odajött hozzánk, hogy meséljen élményeiről. 

Ennek okán fel is kértem a tábor egyik gólyáját, Hans Patríciát, hogy meséljen nekünk tábori élményeiről. 

Köszönöm, hogy vállalkoztál az interjúra! Kérlek mutatkozz be az olvasóinknak. 

gólyaHans Patrícia: Hans Patrícia vagyok, a PTE MK nemzetiségi német – ének-zene tanári szak elsőéves hallgatója. Nagykanizsán élek, de már kiskoromtól kezdve az egyetemi éveimet Pécsett képzeltem el. A város már első pillantásra megfogott a hangulatával és festői környezetével, így amikor meg kellett hozni azt a döntést, hogy hol szeretném folytatni a sulit, evidens volt számomra, hogy Pécset és a PTE-t választom. Természetesen a döntésemben nemcsak a természeti adottságok, hanem az egyetemről kapott pozitív visszajelzések is szerepet játszottak.  

Mi volt az, ami végleg meggyőzött abban, hogy elgyere a gólyatáborba? 

Hans Patrícia: Egyértelműen a személyre szóló kis kedvcsináló levél a gólyaújság végén, valamint a gólyatábori videó, ami által még mélyebb betekintést nyerhettünk a gólyatáborba és az MK-n ránk váró élményekbe. 

gólya

Mesélj egy kicsit arról, hogy hogyan tetszett életed első egyetemista bulija, a tábor? 

Hans Patrícia: Augusztus 22. és 25. között négy intenzív, élménnyel teli napot töltöttünk el Mattyon. Bátran állíthatom szerintem minden gólya nevében, hogy fantasztikus volt, és senki nem bánta meg a részvételt. Életre szóló emlékekkel gazdagodtunk, ebben biztos vagyok. Köszönjük, hogy mindezt megszerveztétek nekünk, profi munkát végeztetek!

A szervezőcsapat gondoskodott a folyamatos jó hangulatról, az előadások során bevezettetek minket az egyetemi életbe, az ezzel kapcsolatos, akár többedszer felmerülő kérdéseinkre is készségesen válaszoltatok és a sok izgalmasabbnál izgalmasabb közösség/csapatépítő játékokkal pedig elősegítettétek, hogy minél jobban megismerhessük egymást. 

Milyen programok voltak? Mi volt a legemlékezetesebb pillanat a tábor alatt?

Hans Patrícia: Nagyon színes volt a programkínálat. Elsőként színek szerint csapatokra osztottak minket, majd ezek alapján első este arculatot terveztünk magunknak: himnuszt írtunk és zászlót készítettünk. Második nap délután Bukta-túrán vettünk részt, majd pedig egy másik területen, a „konyhában” próbálhattuk ki magunkat. Pincepörköltöt készítettünk bográcsban, amit utána a vezetőség számára felszolgáltunk. Harmadik nap délután kicsit hozzászoktattuk a magunkat a jövőbeli  gyakori alkoholfogyasztásra a Bacchus vetélkedő alatt. Még aznap este a Ki mit tud? keretein belül a csapatunk divatbemutatót tartott a tábor alatt összegyűlt palackokat, dobozokat és zacskókat újrahasznosítva, amivel nagy sikert arattunk a vendégként érkezett felsőbb évesek előtt is.

gólya

A csapatmunkából mindenki a saját keretein belül maximálisan kivette a részét és a legjobbat nyújtotta! Nagyon örülök, hogy ilyen összetartó közösség tagja lehetek! A vetélkedő után minden este más zenekar adta meg a buli alaphangulatát, amit MK diszkó követett A Bölcs Legenda, Az Alap Legenda és a Halott Mikrofon vezénylésével. Vendégeink voltak a PTE Brass Band, a KT’s és a Lazer Chikens is, akik magukat odatéve, száz százalékos hangulatot teremtettek már az első pillanatban, ezzel felejthetetlen koncertélményeket adva nekünk! 

Ajánlanád -e a jövőben tábort más elsőéveseknek? 

Hans Patrícia: Feltétlenül, mindenkinek! Még azok számára is, akik kicsit zárkózottabbak, vagy “félnek az újtól”, mivel sokkal könnyebb lesz majd már szeptemberben, ha nem is mindenki, de a szaktársaid nevét tudni fogod, nem beszélve a szervezőkéről, seniorokéról és a legendákéról, akikhez nemcsak a tábor, hanem majd a tanév alatt is bármikor fordulhatsz segítségért bármivel kapcsolatban. 

Ha esetleg bárki attól tartana, hogy ráerőltetnek valami olyat, ami neki “már nem fér bele”, akkor ettől sem kell félni, mindenkire rá van bízva, hogy mit vállal be, melyik feladatban vesz részt, semmi sem kötelező és minden feladat a jó ízlés határain belül marad. Gyertek el, tudjátok meg ki az a Halott mikrofon-legenda,  ki az a Kati néni, és a sikeres felvételitekre koccintsunk egy Tudod-dal! Kár lenne kihagyni!

gólya

Köszönjük megosztottad az élményeidet, nagyon örülünk, hogy velünk buliztatok az idei gólyatáborban! Találkozzunk újra a Jobb Mint Otthonban, ahonnan újabb élményekkel mehettünk majd haza!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Pécsi Egyetemisták (@pecsi_egyetemista) által megosztott bejegyzés