Mi is az a Vezetés-szervezés? – interjú dr. Schmuck Rolanddal

+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0

Ha valaki nem elégszik meg egy alapdiplomával, azok számára továbbra is rengeteg lehetőséget nyújt a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara. Több mester képzés közül is lehet válogatni, így mindenki megtalálja a maga útját, hogy milyen területre specializálódjon a későbbiekben. Az egyik legnépszerűbb szakiránynak mondható a Vezetés-Szervezés.

A kari honlap rövid leírása szerint: A mesterszak rálátást kínál a vállalati folyamatokra, fejleszti a stratégiai gondolkodást, illetve lehetőséget biztosít a hallgatók számára, hogy valós üzleti környezetben tesztelhessék tudásukat. A hangsúly a képzés folyamán végig a készségfejlesztésen és a gyakorlat-orientáltságon vanBa képzésem végén én magam is ezen a mesteren fogom folytatni tanulmányaimat, s hogy mit is takar pontosan ez a képzés? Dr. Schmuck Roland adjunktus, a Vezetés- és szervezéstudományi Intézet vezető oktatója és a választott Kari Tanács tagja fog erről nekünk mesélni. 

Mi is az a Vezetés-szervezés?

dr. Schmuck Roland: A vezetés-szervezés szervezetek, vállalatok menedzselését jelenti, ezen belül a vezetés az emberekkel, a szervezés pedig a munkavégzés struktúrájával, az erőforrások menedzselésével foglalkozik. Minden szervezetnél létező tevékenység, hiszen vezetőre mindenhol szükség van.

Milyen hosszú a képzési idő?

dr. Schmuck Rolandnak: A képzési idő négy szemeszter, azaz két év.

Kinek ajánlja ezt a szakot?

dr. Schmuck Roland: A felvi.hu friss adatai alapján Vezetés-szervezés a legnépszerűbb mesterszak a most lezárult keresztféléves felvételi eljárásban. A szakot elsősorban azoknak ajánlom, akiknek bármiféle vezetői ambíciójuk van. Itt nem feltétlenül cégvezetésre gondolok, hiszen vezetésre a szervezet minden szintjén szükség van, akár egy középvezetői, akár egy csoportvezetői feladatkörnél jól jöhetnek az itt szerzett tapasztalatok. Ráadásul egy potenciális előléptetési helyzetben a vezetés-szervezés ismeretekkel és végzettséggel rendelkezők előnyben lehetnek.

Mely területekre koncentrál leginkább?

dr. Schmuck Roland: A szak a szakmai ismeretek mellett vezetői gondolkodásmódot is átadi. Az általános menedzsment ismereteken túl a szakon jelentős számú specializált tárgy is van. Ilyenek például a projektek menedzselése, változásmenedzsment, termelés- és folyamatmenedzsment, stratégiai menedzsment, minőségmenedzsment, tudásmenedzsment. Ezek mellett mintegy 30 üzleti jellegű választható tárgy is hallgatható. Alapvetően törekszünk a gyakorlat-orientáltságra, konkrét vállalati esettanulmányok elemzésével és üzemlátogatások szervezésével.

Milyen lehetőségek várnak azokra, akik elvégzik ezt a szakot?

dr. Schmuck Roland: A szak alapvetően széleskörű menedzseri látásmódot biztosít ahhoz, hogy bármilyen jellegű vezetői pozíciót be tudjon tölteni az itt végzett hallgató. Büszkék vagyunk rá, hogy hallgatóink egy része rögtön vezetői pozícióban tud elhelyezkedni. Azonban amennyiben valaki nem ilyen pozícióban dolgozik, egy idő után jellemzően felmerül az igény az előre lépesre, mely már vezetői-szervezési tudást kíván. Sokan már eleve azért jelentkeznek a szakra, mert így látjuk biztosítottnak a későbbi előre lépesüket, vezetői kinevezésüket.

Milyen területen tudnak elhelyezkedni a végzett hallgatók?

dr. Schmuck Roland: Talán ez az a mesterszak, ami a legtöbb lehetőséget biztosítja a végzett hallgatók számára. Mivel vezetőkre mindenhol szükség van, a gazdaság területén bárhol el lehet helyezkedni Vezetés-szervezés végzettséggel. Elmondható ugyanez földrajzilag is: a vezető munkaköre a világ bármely országában ugyanaz, az ismeretek bárhol jól hasznosíthatók. Ez a szak egyik fő előnye: míg a szakok túlnyomó többsége speciális, csak egy iparágban, vagy egy vállalati funkcionális területen használható, a vezetés-szervezés “univerzális” jellegű, bárhol hasznosítható. Számos végzett hallgatónk komoly vezetői pozícióban dolgozik, mások saját vállalkozást indítottak, vagy a családi vállalkozás vezetését vették át.

Mennyire van szükség a mai világban ilyen képzettségű szakemberekre?

dr. Schmuck Roland: Vezetőre mindig szükség volt, és mindig szükség is lesz. Ez nem olyan tevékenység, ami robotizálható, hiszen itt emberekkel kell foglalkozni és felelősségteljes döntéseket kell hozni bizonytalan információk mellett. Mondhatjuk azt is, hogy ez egy „jövőálló” végzettség. A cégek sikeressége nagyban azon múlik, hogy ki a vezetőjük és ő milyen jól látja el ezt a feladatát. A Vezetés-szervezés mesterszak ehhez ad megfelelő szaktudást és gondolkodásmódot.

Összegezve elmondható a képzésről, hogy igencsak széles körben el tud helyezkedni minden itt végzett hallgató. Ahogy olvashattátok a múltban, jelenben és a jövőben is lesz szükség vezetőkre, aki érez magában indíttatást, vagy már régóta érdeklődik a terület iránt, érdemes megfontolni a Vezetés-szervezés mester szakot. A jövő vezetői most nevelődnek, legyetek ti is a részese valami nagynak.

Ezúton szeretném megköszönni dr. Schmuck Rolandnak az interjút, illetve dr. Jarjabka Ákos tanár úrnak a segítséget!