híd

Megnyitják Csehország elrettentő gyaloghídját

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Belegondoltál már abba, hogy vajon milyen lehet átsétálni valójában egy olyan hídon, amely alatt egy hatalmas völgy terül el? Esetleg ámulva nézted mindig azokat a videókat a közösségi médiában, ahol csak egy üveglap választja el a zuhanástól az érdeklődőket?

Most Te is adrenalinnal töltheted fel magad május 13-tól a világ leghosszabb gyalogos függőhídja által. 

Az izgalmak szerelmesei a Cseh Köztársaság északkeleti részén található Dolní Morava üdülőhelyre özönlenek majd, hogy végigjárják a világ leghosszabb felfüggesztett gyaloghídját, magasan a föld felett lógva, egyik hegyről a másikra. A híd a Sky Bridge 721 nevet kapta, két évig épült,  és 721 méter hosszú fesztávolságú. A sétányról lenyűgöző kilátás nyílik a felhőbe burkolt Jeseníky-hegységre, amely egyszerre adrenalindús és felelmetes is. 

híd

A kábelek segítségével felfüggesztett Sky Bridge 721,95 méterrel a völgyfenék felett lóg, és 1110 és 1116 méter közötti tengerszint feletti magasságban fekszik. A híd felvonóval közelíthető meg, a séta pedig egyirányú.

A túloldalon lévő sétányról kilépve a látogatók a cseh történelmet részletező táblákkal szegélyezett, kövezett erdei ösvényen haladhatnak. Az 1,2 méter széles Sky Bridge-et minden korosztályú és magasságú gyermek látogathatja, azonban sajnos babakocsi vagy mozgássérült személyek számára nem alkalmas. 

Azonban ne szaladjunk azonnal a kocsihoz, és ne induljunk útnak!

Az utazóknak jelenleg előre le kell foglalniuk a Sky Bridge 721 jegyeket a Dolní Morava weboldalán, a felnőtt jegy ára 350 cseh koronától (körülbelül 5500 Ft) kezdődik. A cseh-lengyel határon található Dolní Morava egy nyaralóhely, ahol sípályák, Európa második leghosszabb alpesi hullámvasútja , egy hegytetőn található étterem és a Sky Walk nevű látványosság – egy íves építmény – is található. 1116 méteres tengerszint feletti magasságban van a fából készült sétány.

gyaloghíd

A most átadott híd 154 méterrel hosszabb, mint a jelenlegi Guinness-rekorder függő gyaloghíd, a Baglung Parbat gyaloghíd a nepáli Gandaki tartományban.

Ezzel kis melegség járhatja át a lelkünket, hogy egy európai látványosság veheti át az első helyezést. Ha azonban ténylegesen meg szeretnénk látogatni, akkor számoljunk azzal, hogy a Sky Bridge 721 körülbelül 2,5 órás autóútra található a cseh fővárostól, Prágától.

Kép forrása: CNN, kiemelt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük