marvel

Marvel-gonoszok, akiket még nem láthattunk képernyőn – 2. rész

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Néhány hete olvashattátok ennek a cikksorozatnak az első részét, amelyben olyan gonosztevőket választottam ki a Marvel képregények világából, akik eddig még nem jelentek meg élőszereplős alkotásban. A karakterek többségével azonban már találkozhattunk animációs sorozatokban vagy videójátékokban. Az alábbiakban ismét négy kevésbé ismert szupergonoszt szeretnék bemutatni nektek.

Galactus

Ha nem is vagytok nagy Marvel-rajongók, Galactus nevével valószínűleg találkoztatok már. A Bosszúállók: Végjáték című film bemutatása óta sokan várják, hogy vajon ki lesz az a Thanoshoz hasonló méretű fenyegetést jelentő gonosz, aki a következő fázis főellensége lesz. A rajongók egy része szerint Galactus, azaz a világfaló esélyes erre a szerepre. A Fantasztikus Négyes legnagyobb ellensége eredetileg Galan néven született még a jelenleg ismert világegyetem előtti időkben. Ez a hatalmas kozmikus lény univerzumok pusztításával csillapítja szüntelen éhségét, ezért kapta a világfaló nevet. Galactusnak Thanoshoz hasonlóan vannak hűséges követői, ők az úgynevezett hírnökök, akik közül az egyik leghíresebb a Fantasztikus Négyes történekből ismert Ezüst Utazó.

A világfaló már szerepelt a 2007-es A Fantasztikus Négyes és az Ezüst utazó című filmben, ahol egy testetlen, felhőszerű lény képében jelent meg. Galactus valódi élőszereplős bemutatkozására valószínűleg nem kell már sokat várnunk, hiszen készül a Fantasztikus Négyes reboot, amelyben nagy eséllyel ő lesz a főgonosz.

marvel

Amora the Enchantress (Varázslónő)

Emlékeztek még a 2016-os Öngyilkos osztag című DC film főgonoszára? A Cara Delevingne által játszott Varázslónő sajnos nem vált a nézők kedvencévé. A DC mellett a Marvelnek is megvan a maga Varázslónője, Amora, aki Thor egyik legádázabb ellensége a képregényekben. A mennydörgés asgardi istenével ellentétben ez a karakter nem rendelkezik mitológiai gyökerekkel, bár egyesek szerint Freya istennőről mintázták. Amora a Journey Into Mystery képregénysorozat 103. számában mutatkozott be 1964-ben. A legtöbb asgardihoz hasonlóan szupererős, szinte halhatatlan, és bármilyen nyelven képes beszélni. Emellett tud teleportálni, védőpajzsokat készíteni, illetve képes hipnózisra, telekinézisre, telepátiára, sőt mások életerejét is el tudja venni. Amora előszeretettel veti be a természetes szépségét, amellyel könnyen elcsábíthat és rabszolgává tehet bárkit, főleg, ha a varázserejét is használja.

A Varázslónő feltűnt már számos animációs sorozatban, például A Föld legnagyobb hősei visszatérő gonosza volt. Továbbá játszható karakterként megjelent a Marvel Future Fight és a Lego Marvel’s Avengers című videójátékban is. Bár hamarosan a mozikba kerül a Thor: Szerelem és mennydörgés, Amora debütálása még várat magára.

marvel

Szuper Skrull

Ha láttátok már a Marvel Kapitány című filmet, akkor biztos ismerős számotokra a skrull szó. A skrullok egy földönkívüli faj, akik a Titkos Invázió során el akarják foglalni a Földet, azonban a filmben kiderül róluk, hogy valójában jószándékúak, és egy háború elől menekülnek, legalábbis ezt állítják. A skrullokkal a készülő Titkos Invázió minisorozatban találkozhatunk legközelebb, ahol valószínűleg feltűnik majd az első Szuper Skrull is. A karakter a Fantastic Four képregénysorozat 18. számában debütált 1963-ban. A valódi neve Kl’rt, és birtokában van a Fantasztikus Négyes minden tagjának ereje, így nagy fenyegetést jelent a szuperhőscsalád számára. Emellett rendelkezik a skrullok természetes alakváltó adottságával és erős hipnotikus képességekkel is.

Kl’rt karaktere megjelent már több animációs sorozatban, például az 1994-es Fantasztikus Négyes és a Hulk és a Z.Ú.Z.D.A. ügynökei című történetben. Továbbá szerepelt többek között a Marvel Avengers: Battle for Earth és a Marvel Heroes videójátékokban is.

marvel

Holdkő

Dr. Karla Sofen a Captain America képregénysorozat 192. számában mutatkozott be 1975-ben, majd Holdkő néven vált ismert szupergonosszá. Hulk és Marvel Kapitány ellensége, korábban pedig a Sötét Bosszúállók csapat tagja volt. Karla különleges képességeit a kree holdkőnek köszönheti, amelynek elszívta az erejét. Holdkővé válása óta manipulálni tudja a fényt és a gravitációt, illetve tud repülni is. Mindemellett szakképzett pszichiáter, és a hipnózis területén is jártas.

A karakter a képregényekben részt vett például a Titkos Invázióban, így akár számíthatunk a Disney+ sorozatban való megjelenésére is. Holdkő eddig viszonylag kevés lehetőséget kapott a képernyőn való szereplésre: csak két animációs sorozatban – Avengers és Bosszúállók újra együtt –, valamint néhány videójátékban tűnt fel.

marvel

Remélem, érdekesnek találtátok a bemutatott Marvel-gonoszokat. Ha kíváncsiak vagytok arra is, hogy kik azok a szuperhősök, akiket még nem láthattunk képernyőn, ide kattintva megtudhatjátok! Ha pedig szívesen olvasnátok a legújabb Marvel sorozatról, akkor ne hagyjátok ki a Moon Knight-ról szóló kritikánkat!

Képek forrása: kiemelt, 1, 2, 3, 4

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.