Lendület 2022-re

+1
0
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Biztos vagyok benne, hogy 2021 mindenki számára fontos év volt különböző okok miatt. Köthető hozzá öröm, bánat, siker, bukás és csalódás is. Hiszen az élet ezekből is áll. Immáron megint eltelt egy év, s most elhagyva 2021-et, egy újabb év vette kezdetét. Nagyon sokan ilyenkor fogadalmakat tesznek, amiket rendszerint egy hét után feladnak (már akik elkezdték egyáltalán) és folytatják tovább életüket, elengedve célokat és álmokat, amiket üldöznek. Szeretnék egy kis lendületet adni Nektek az előttünk álló új évre, melynek lapjai még üresek és csak rajtunk áll, mivel töltjük meg őket.

Fontosnak tartom azt, hogy zárjuk le a múltat. Addig nem tudunk előre tekinteni és lépkedni azokon a bizonyos lépcsőfokokon, amíg a fejünk még hátrafelé tekint. Történnek velünk jobb és rosszabb dolgok, és mindenből tanulunk valamit. Addig nem haladunk előre, amíg a következtetést, tanulságot le nem vontuk. Amíg nem lépünk hátra egyet és nem szemléljük egészben a nagy képet. Ehhez remek segítség lehet az, amit én minden évben megcsinálok. Átgondolom és leírom a következő kérdésekre a „válaszaimat”, gondolataimat:

1. Mit tanultam magamról 2021-ben?

2. Miért vagyok hálás 2021-nek?

3. Mit szeretnél köszönteni 2022-ben?

4. Mit szeretnél kiadni és elengedni 2022-ben?

5. Mi a célom 2022-re és milyen út vezet hozzá?

6. 2021-e írt 10 célom hogyan néz ki most? Sikerült teljesíteni őket? Mit adtak hozzám?

Ezek mind olyan kérdések, amiken egy picit gondolkodnia kell az embernek és talán jobban meg is ismerheti magát, ha időt szán az átgondolásukra. Nyilván olyan választ nem lehet adni, hogy semmit nem tanultam és semmiért nem vagyok hálás. Vagyis lehet, csak akkor teljesen fölöslegesen csinálod ezt az egészet, ha nem nézel kicsit befelé és mélyülsz el benne. Gondolkodj kicsit! Biztosan találsz olyat, amit leírhatsz őszintén!

Ezután én mindig leírok 10 célt az évre, fontossági és „nehézségi” sorrendben, azonban ez bárhogy variálható. Ezek a célok lehetnek önismerettel, karrierrel, tudással és tanulással, sporttal, hatalmas álmokkal kapcsolatosak. Itt leírhatsz bármit. Ha olyan fajta ember vagy, akinek nehezebben megy a változás és a célok szem előtt tartása, akkor javaslom, hogy írj könnyebben teljesíthető, reális célokat, mintsem az életcélod, amiről tudod, hogy nem teljesíthető egy év alatt.

Ez nyilván sok tényezőtől függ, mert lehet, hogy valami isteni csoda folytán lehetőséged nyílik egy nagy előre lépésre a célod irányában, viszont erre kicsi az esély (ha mégis így lenne, előre is gratulálok!). Így te is büszke leszel Magadra év végén, mikor visszatekintesz, hogy kitartottál mellettük és van több is a tízből, ami sikerült. Ez hatalmas lépés lesz Neked! Azonban, ha olyan fajta ember vagy, aki szereti a kihívásokat és ki tudsz tartani mellettük, akkor azt javaslom, álmodj nagyokat, hiszen, ha mész és hajtasz értük, biztos vagyok benne, hogy meglesz az eredménye!

Ha fel szeretnéd dobni ezt a módszert és igen kalandvágyó személyiség vagy, írj le 5 bakancslistás tervet a következő évre, amit teljesítened kell! Itt a kor nem számít, csak Te és az, hogy olyan dolgot csinálj, ami mindig is álmod volt, de féltél belevágni, és valami mondvacsinált ürüggyel lemondtál róla. Ez garantáltan feldobja az éved és az életed! Átléped kicsit a komfortzónád, energiát és lendületet nyersz belőle, valamint újra fiatalnak és megállíthatatlannak érzed Magad! Én úgy gondolom, sosincs késő semmihez! Addig, amíg egészséges vagy, és aktív, használd ki, hogy ilyen formában vagy, mert az idő kereke sajnos nem forog visszafelé, és nem szeretném, ha bármit kihagynál az életedből!

Ha ezeket a gyakorlatokat megcsinálod, tisztább képet fogsz kapni magadról és arról, hol állsz jelenleg. 2021 sokak számára hamar elrepült és a covid megjelenése óta fogalma sincs senkinek, mikor lett 2019-ből 2022. Kicsit ijesztő is, hogy 3 év ilyen észrevétlenül elrepült. Hogy kicsit beleálljunk az életbe és szabotáljuk ezeket hirtelen repülő éveket, kicsi változtatással módosíthatjuk azt hogyan éljük meg ezeket az éveket! Ne légy többet mellékszereplője a saját életednek! Használd ki és varázsold belőle pozitívvá azt, amit csak lehet!

Szokták mondani, hogy minden hozzáállás kérdése. Légy kedves másokkal és elnézőbb, ha bunkón reagálnak rád (bármi lehet a hátterében a viselkedésüknek), mosolyogj rá idegenekre az utcán, vagy segíts a néninek a boltban, aki nem éri el a felső polcot, ahelyett, hogy elmennél mellette. Ha elejt valaki valamit, vedd fel és add oda neki! Ha valami negatív történik veled, ne hergeld magad bele, éld meg persze, de amint tudsz, emelkedj felül rajta és keresd a megoldást! Hidd el, ha már csak ezekre figyelsz és ezeken változtatsz, felfelé ívelő és boldogabb lehet az éved!

Nagyon sok sikert és kitartást kívánok mindenkinek erre az előttünk álló évre! Remélem hasznosnak találtátok a mai cikkem és találtatok benne olyat, amit haza vihettek magatokkal! 

Ha valaki kipróbálja ezt a módszert, nagyon szívesen meghallgatnám a véleményét! Keressetek bizalommal!

Képek forrása: kiemelt kép, 1.kép, 2.kép, 3.kép, 4.kép