https://pemonline.hu/lehull-a-lepel-avagy-igy-is-lehetsz-muanyagmentes/

Lehull a lepel, avagy így is lehetsz műanyagmentes!

+1
0
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bizonyára sok embernek ismerős az az érzés, hogy hiába vesszük meg a 0% cukortartalmú üdítőket, bizony érezni lehet bennük egyfajta műanyag ízt. Ilyenkor elgondolkodik az ember, hogy vajon minek köszönhető ez a fura íz. Valóban szükségünk van ezekre a termékekre? 

Kezdve a rágógumitól a cukorkákon át egészen az üdítőitalokig, de a listánk végtelen lehetne, sokszor nem is gondolnánk, mennyi adalékanyagot és szintetikus anyagot tartalmaznak. Ezek az alkotórészek javarészt károsak az emberi szervezet számára, nagy mennyiségű fogyasztása esetében pedig még nagyobb kockázatot jelenthet. Májunk, vesénk és a teljes szervezetünk szenvedi meg legjobban, hogy nem természetes alapanyagot juttatunk be, hanem valamilyen hasonló pótlószert.

Mi lehet az ok, amiért mégis fogyasztjuk ezeket a termékeket, amelyek emberi fogyasztásra alkalmasak? Sokan megszokták, kényelmesnek tartják, hogy csak leveszik a polcról, és pár perc múlva ki is dobják. Kezdve a kulacsok használatával, az emberek rohannak, így nem tudnak odafigyelni arra, hogy keressék az újratölthető automatákat, így inkább megveszik a sokadik műanyag palackot. Valljuk be, ez néha valóban egyszerűbb megoldás. Nehéz lenne belevágni? Higgyétek el, nem! A cikk végén egy igazán különleges és mindennapjaink igen fontos részévé is vált, ezek mellett 100%-ban műanyagmentes és csakis kizárólag növényi anyagokból készült termék található.

Egyre több irodában, munkahelyen, iskolában fellelhetőek a vízautomaták. Azt tegyük hozzá, hogy közvetlenül mellette pedig ott volt a kávé- és üdítőitalos automata is. A döntés a te kezedben van, hogy melyik csapatot is erősíted. Gyönyörű alumínium kulacsok léteznek, amik egyáltalán nem tartalmaznak színezéket vagy egyéb műanyagot, így a szervezetedre is kifejezetten jótékony hatást gyakorol, habár közvetetten. 

Nem kell mindig kávét inni! Tudom, ezt ne vizsgaidőszakban mondjam nektek, hiszen én magam sem tudom betartani ezt az egyszerű szabályt. Létezik rengeteg alternatíva, amely a koffein hatása mellett immunerősítő, antioxidánsokban gazdag és teljesen növényi eredetű. Nespresso-kompatibilis kapszulák is léteznek már, amik igazán lerövidítik az elkészítését ezeknek a különleges italoknak. Így nem kell a rohanó életünkre fogni, hogy miért is folytatunk egészségtelen életmódot

Jól nézd meg, milyen nassolnivalót veszel a polcokon! Nagyon sok mindent lehet olvasni az „E” jelzésű adalékanyagokról, azonban nem árt óvatosnak lenni velük kapcsolatban. Jobb elkerülni, és kizárólag műanyagmentes és hozzáadott színezék mentes termékeket vásárolni. Gondoljunk csak a rágógumira vagy a cukrokra. Hiába cukormentesek, van egy különlegesnek nem mondható utóíze, amit gyakran rágás közben is lehet érezni. Nyitott szemmel vásárolj, és legyél tudatos!

A másik nagy mikroműanyag tanya nem más, mint a kozmetikai termékek. Egészen odáig nem értettem, mi ez a nagy „természetes alternatíva” mozgalom, amíg ki nem próbáltam egy növényi eredetű, kézzel sajtolt szappant! A bőröm sokkal bársonyosabb, és a használata sokkal kevesebb szappant igényel, mint a bolti társa. Érdemes ezen is elgondolkodni. Habár ezek az alternatívák drágábbak, de az ár-érték arány versenyben verhetetlenek! 

Eljött az idő, lehull a lepel. A Recharge Yourself csapata ismerős lehet azoknak, akik környezettudatosak, és kávé alternatívákat kerestek az utóbbi időben. Profizmus, gyorsaság, kedvesség és fiatalos lendület jellemzi a párost, akiknek a bolygónk védelme több, mint elhatározás. Újabb termékekkel bővült a kínálatuk, na de mik is ezek? 

Honnan jött az új termékek ötlete? 

Recharge Yourself: Amikor létrehoztuk a Recharge Yourselfet, tudtuk, hogy több különböző terméket szeretnénk, azonban fontosnak tartottuk, ne minden egyszerre jelenjen meg, legyen idő kitapasztalni, hogy mire van igény ezen a piacon, és mi az, amit kedvelnek a vásárlóink. Azt biztosan tudtuk, hogy olyan termékekben gondolkodunk, amik biológiailag fenntartható anyagokból készülnek.

Miért esett a választás a rágógumira? Leginkább vegán gumicukrokkal találkozunk a polcokon. 

Recharge Yourself: Rengeteg cikk, tanulmány jelenik meg arról, hogy egy rágógumi lebomlási ideje akár 5 év is lehet, ezen felül sokan nem is tudják, de majdnem minden rágógumi tartalmaz műanyagot. Több külföldi országban egyre népszerűbb a műanyagmentes rágógumi, és szerettük volna, ha Magyarországon először a Recharge Yourself kínálata között jelenik meg ez a termék. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a rágógumi teljes mértékben műanyagmentes, nem tartalmaz cukrot, és ezzel együtt vegán is.

Kizárólag olyan anyagokat tartalmaz, ami fenntartható és biológiailag lebomló. Az ízüket illetően különböző ízeink vannak, például citrom, málna, fahéj, gyömbér, mentol és menta. A másik új termékünk egy vegán cukordrazsé azoknak, akik esetleg nem szeretnek annyira rágózni, vagy egyszerűen csak ki szeretnének próbálni egy szintén teljesen növényi alapanyagokból készült, cukormentes drazsét.  Itt inkább a gyümölcsös ízek dominálnak, mint a narancs, cseresznye, feketeribizli, görögdinnye és nem utolsósorban a menta.

Kiknek ajánlanátok ezeket az újdonságokat?

Recharge Yourself: Igazából mindenkinek ajánljuk mind a műanyagmentes rágógumit, mind a vegán cukordrazsét, hiszen akinek egy kicsit is fontos az egészsége, és próbálja környezettudatosan élni az életét, az biztosan nem fogja megbánni, hogy kipróbálta. Annyiban különbözik a műanyagmentes rágógumi a hagyományostól, hogy talán nem olyan ruganyos az anyaga, viszont ízre és érzésre nincs semmilyen különbség. Minden terméket fenntartható csomagolásban kézbesítünk, erre is nagyon nagy hangsúlyt fektetünk a termékeken kívül. 

Egyetemistaként számomra is nagyon fontos, és nagyon hálás vagyok az olyan vállalkozóknak, mint a Recharge Yourself. A változást elég kicsiben kezdeni, már az is hatalmas lépés, ha rágógumit váltunk. Köszönjük!

Források: 1., 2

A Recharge Yourself honlapját ide kattintva érheted el! 

Képek forrása: Pexels, Recharge Yourself honlapja