bankuti-istvan-pem-interju-kozlemeny-tuke-busz

Közlemény – Bánkuti István interjúval kapcsolatban

+1
5
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

A Pécsi Egyetemisták Magazinjának online felületén 2021. 10. 27-én megjelent „PRÓBÁLUNK FOGÉKONYAK LENNI AZ EGYETEMISTÁK ÖTLETEIVEL KAPCSOLATBAN” – INTERJÚ BÁNKUTI ISTVÁNNAL, A TÜKE VEZÉRIGAZGATÓJÁVAL című cikket kollégánk, Szép Adrián készítette a Tüke Busz vezérigazgatójával, Bánkuti Istvánnal, akit arra kértünk, reagáljon a Pécsi Egyetemisták Instagram közösségében felmerült problémákra, panaszokra.

Igazgató Úr elfogadta kollégánk felkérését, és egy személyes interjú keretein belül készségesen válaszolt a negatívabb hangvételű kérdésekre is. Az interjú során hangfelvétel készült, melyből kollégánk dolgozott, s amelyből elkészítette a hangfelvétel leiratát, amelyet már nem küldött vissza ’ellenőrzésre’ Igazgató Úrnak. A megjelent cikkel kapcsolatban Igazgató Úr telefonon kereste kollégánkat és megjegyezte, hogy örült volna, ha megjelenés előtt láthatja azt, bár hozzátette, hogy csak mondatszerkezetileg javított volna itt-ott. Az interjú levételét online platformunkról, annak eltávolítását vagy konkrét módosításokat nem kért utólagosan sem. (Az interjú közel harmadik hónapja van fent platformunkon.)

Mindazonáltal szeretnénk megjegyezni, hogy a Pécsi Egyetemisták (pemonline) Instagram közösségének véleményére reflektálva beszélt az Igazgató Úr, és még ha az egyes csoportoknak nem is tetszik ,valljuk be, nem csak az ő véleményét tükrözik szavai. Azt gondoljuk (szerkesztőség), hogy lemondását követelni egy olyan miatt, amit kimondatlanul is a többség így gondol – tisztelet a kivételnek – botorság lenne.

“Természetesen sejtettem, hogy port fog kavarni a cikk, viszont bíztam benne, hogy a lényegi részét ragadja meg a közönség, és nem egy, egyébként teljes mértékben igaz, elszólást.”

– reagált kollégánk, Adrián.