Könyvajánló – Top 3 All time favourite regényem

+1
0
+1
0
+1
9
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ízig-vérig könyvmolyként rengeteg kedvenc kötetet avattam nemcsak idén, hanem tavaly is. Ezek közül már néhányat ajánlottam is Nektek, többek között a legkedveltebb íróm, T. J. Klune könyveit, valamint az idei legnagyobb pozitív meglepetést okozó regényt, az Amin sosem leszünk túl-t. Ebben a cikkben 3 rövid könyvajánlót olvashattok, amelyek 5 csillagot kaptak tőlem!

1.Ahol a folyami rákok énekelnek – Delia Owens

A történet az 1950-60-as években játszódik, amelyben a főszereplő, Kya Clark egyedül él Észak-Karolina mocsaras vidékén. Kya magányos életet él a lápon, ahol magáról kell gondoskodnia, mivel a családja már fiatalon egyedül hagyta. Kya-t végig kísérhetjük a felnőtté válás útján, amelyben az első szerelem, csalódás, bántalmazás és a való életben való boldogulás is fontos szerepet játszik. Emellett egy gyilkossági nyomozásba is bepillantást nyerhetünk egy másik idősíkon, amely rejtélyes összefüggésben áll a Lápi lánnyal.

Ez a könyv szívszaggató fejlődésregény egy krimiszállal bonyolítva. Végigkövethetjük Kya karakterfejlődését, ahogy egy tehetetlen kislányból egy gyönyörű, felnőtt nő válik, aki képes helytállni egy kirekesztő világban. Csodálatos tájleírásokat olvashatunk, amely teljesen azt a hatást kelti, mintha mi is ott lennénk a lápon Kya mellett. Kya első szerelme, Tate, hamar belopta magát a szívembe, és imádtam a közös fejezeteiket olvasni! Azonban Kya következő szíve választottja nem kevés bonyodalmat okoz, és még a gyilkossággal is összefüggésbe hozható. A kötet utolsó harmadában a tárgyalásról olvashatunk részletesen, ami garantáltan feszültségkeltő oldalakkal van tele!

Tavaly a könyvből adaptáció is készült, melyről ide kattintva olvashattok bővebben!

„Néha ismeretlen éjszakai hangokat hallott, vagy megijedt a közelben lecsapó villámtól, de valahányszor megbotlott, a táj ott volt, hogy elkapja.”

2.Éjfél könyvtár – Matt Haig

Nora Seed megkeseredett nőszemély, aki nem élte úgy az életét, ahogy azt szerette volna. Ám élet és halál között rekedve az Éjfél Könyvtárba kerül, ahol minden könyv egy olyan életbe enged betekintést, amelyet akkor élhetett volna, ha más döntéseket hoz. Nora több lehetséges életút között kutakodik, hogy megtalálja azt az életet, amire vágyik. De vajon tudja egyáltalán, hogy milyen az?

Ezt a könyvet szerintem mindenkinek el kellene olvasnia. Én rengeteget tanultam ebből a regényből, és miután elolvastam, sok mindent átgondoltam az élettel kapcsolatban, és rájöttem, hogy sokkal jobban kellene értékelnünk azt, amink van. Minden embernek csak egy élete van, és azt a lehető legjobban kellene élni, úgy, hogy minél kevesebb dolgot kelljen megbánnunk, és ne merüljön fel bennünk a kérdés: Mi lett volna, ha?

„Nem kell megtennünk mindent azért, hogy mindenné válhassunk, mert eleve végtelenek vagyunk. Mindaddig, míg élünk, az életünk temérdek lehetőség 
jövőjét rejti magában. 
Legyünk tehát kedvesek saját létünk szereplőivel. Lépjünk ki időnként az árnyékunkból, mert lehet, hogy nem minden látható onnan, ahol épp állunk.”

3.A póráz két végén – Abby Jimenez

Sloan, miután elveszítette a vőlegényét azt hiszi, hogy már sohasem lehet boldog. Az élete minden tekintetben negatív fordulatot vett, amelyben az egyetlen jó dolog Tucker lett, egy kóbor kutya, aki segített Sloannak visszatalálni önmagához, és kiszabadulni a gyász szorító karmai közül. Azonban pár hét múlva Tucker gazdája, Jason hazatér a turnéjáról, és szeretné visszakapni az elveszett kutyáját. Ám ennek a törekvésnek nem más áll az útjába, mint Sloan. Viszont kettejük között hamar elkezd forrni a levegő, és kezdeti üzenetváltásaik hamar személyes találkozókhoz vezetnek. De vajon mennyire összeegyeztethető a kapcsolatuk Jason karrierjével? Lehet ebből hosszú távú kapcsolat, ami happy enddel zárul?

Az első oldaltól kezdve imádtam ezt a könyvet! Nem egy átlagos szerelmi történet, hiszen a főszereplőket egy ölelni való kutya hozza össze. A karakterek jól kidolgozottak, a cselekmény egyedi és humoros, de semmi esetre sem egy laza olvasmány. Nagy hangsúlyt fektetett az írónő a gyász feldolgozására, amire a lehető legjobb gyógymód eleinte egy kutya társasága, majd egy szeretetteljes kapcsolat lett. 

Mindenkinek, aki szereti a romantikus könyveket, bátran ajánlom Abby Jimenez munkáit, garantáltan nem okoznak csalódást!

„– Az ember azt hiszi, tudja, milyen a szerelem. Azt hiszi, a tündérmesék meg a romantikus filmek felkészítik majd rá. Majd amikor végre tényleg rátalál, rájön, hogy idáig semmit, de semmit nem tudott.”

Bízom benne, hogy sikerült meghoznom a kedveteket a bemutatott regények bármelyikéhez! Ha pedig szeretnétek még több könyvet a TBR listátokon tudni, akkor katt ide a további könyvajánlóinkért!

források: saját képek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük