Könyvajánló – Mi rejlik a romantikus borítók mögött?

+1
0
+1
0
+1
5
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ebben a cikkben a Kossuth kiadó két legújabb könyvéről hoztam Nektek ajánlót, amelyeket recenziós együttműködés keretein belül volt szerencsém olvasni! Mindkét regény romantikus történetet rejt, amelyek remek kikapcsolódást nyújtanak néhány délután alkalmával, de vigyázat! Akkor minden egyéb teendő garantáltan háttérbe szorul!

Sarah Hogle: Megérdemlitek egymást

Naomi és Nicholas hamar az eljegyzés mellett döntöttek. Azonban a tökéletesnek tűnő kapcsolatuk korántsem az. Naomi érzései inkább ellenszenvesek, mint romantikusak, habár a vőlegénye egy igazi főnyeremény. Ám Nicholasról is hamar kiderül, hogy csak színleli a boldogságot. Felmerül a kérdés: akkor miért vannak még együtt? Nicholas anyja átvette az irányítást az esküvői előkészületek felett, és ezek a költségek azt a felet terhelik, aki kilép a kapcsolatból. Ez igazán nagy visszatartó erő mindkettőjük számára, ezért háborúzni kezdenek, amelyek szabotálások, beszólogatások, érzelmi zsarolások százait rejti magában. A végső cél, hogy valamelyikük felbontsa az eljegyzést.

Viszont a harcuk átalakul valami egészen mássá, és a fiatalok azon kapják magukat, hogy jól érzik magukat egymással, és talán mégis a megfelelő ember mellett vannak.

könyv

A történetről:

Naomi és Nicholas élete teljesen különböző: Naomi egy Roncstelep nevű boltban dolgozik, amely a csőd szélén áll, Nicholas pedig egy menő fogorvos, akinek az anyagi hátterét egész életében megteremtették a jómódú szülei. Ezek az ellentétek is nagyban hozzájárultak a kettőjük viharos kapcsolatához, viszont azt gondolom, hogy Nick minden lébe kanál anyja tette be a kaput Naomi számára. A párosunk háborúzása már a könyv elején elkezdődött, aminek azért örültem, mert már a kezdetektől fogva lekötött a regény. A szabotálásaik és beszólásaik annyira humorosak voltak, hogy hangosan nevettem olvasás közben.

Általános párkapcsolati problémákat és valós élethelyzeteket mutat be a könyv, egy kissé abszurd háborúskodással kiegészítve. Azonban Nick „Pál fordulása” mindent megváltoztatott. A ház, amelybe beköltöztek olyan egyedi hangulatot kölcsönzött a könyvnek, hogy úgy éreztem, én is ott vagyok az erdő mélyén a faházukba.

„– Mit jelent az, hogy bumburnyák? – kérdezi azután. 
– Feltételem; valami burgonyaféle.”

A szereplőkről:

Naomi karakterét nem sikerült megkedvelnem annak ellenére sem, hogy valamilyen szinten érthető volt a Nicholasból való kiábrándulása. Viszont tetszett, hogy nem volt nagyratörő és elégedett volt a Roncstelepi munkájával még úgy is, hogy tudta, halálra van ítélve a bolt. A barátaihoz fűződő viszonya is dobott a hangulaton, illetve a cselszövései Nick ellen. 

Nicholas hamar belopta magát a szívembe Naomival ellentétben. Az, ahogy elkezdett változtatni magán, és úgy élni, ahogy szeretne, igazán inspiráló volt számomra. Rájött, hogyan lehet önmaga, és hogyan érzi magát jól a bőrében, és ennek érdekében minden tőle telhetőt megtett.  Tudta magáról, hogy mennyire szereti a természetet, mégis eleinte egy fehér falakkal körülvett kertvárosi házban vert tábort, mert ezt várták el tőle. Majd ezt követően egy erdei faházban talált otthonra, amely a Naomival való kapcsolatát is pozitív irányba terelte. „Ez a ház fog megmenteni minket” – mondta több alkalommal is. És tényleg így lett!

„– Az ember nem tudja, mije van, amíg el nem veszíti.”

Összességében:

A könnyed írásmód már az elején beszippantott, ezért olvastatta magát a könyv. Az egyedi légkörnek köszönhetően egy hamar nem szabadulok ennek a regénynek az emlékétől. De szerintem ilyen egy jó könyv: magával ragad, és napokig nem ereszt!

Elissa Sussman: Mókás, hogy kérdezed

Tíz évvel ezelőtt Chani kapott egy felkérést, miszerint interjút kell készítenie a legújabb Bond film sztárjával, Gabe Parkerrel. A cikknek arról kell meggyőznie az olvasókat, hogy Gabe alkalmas a szerepre, de Chani vállára nagy teher nehezedik, mert egyenesen rajong az ifjú színészért. Az szakmai beszélgetés egy felejthetetlen hétvégéhez vezet, ami mindkét félből váratlan érzéseket vált ki és a bulvár lapok figyelmét is felkelti.

Tíz évvel később Chani és Gabe újra találkoznak, szintén egy interjú keretein belül. Azonban egyikük sem felejtette el azt a bizonyos hétvégét, és azokat a bizonyos érzéseket sem…

romantikus

A történetről:

A cselekményt a múlt és a jövő váltakozásával ismerhetjük meg, illetve minden fejezethez tartozik egy újságcikk részlet, ami egy egyediséget kölcsönöz a regénynek. Chani írói karrierjét a Gabe-el készített interjúnak köszönheti, viszont minden könyvdedikálása és egyéb munkák alkalmával felteszik neki a kérdést: mi is történt valójában azon a hétvégén? Chani emiatt soha nem érezhette igazán azt, hogy azért lett belőle sikeres író, mert tényleg tehetséges abban, amit csinál. Gabe élete megfenekleni látszik, mivel az alkoholproblémái miatt senki nem akar vele együtt dolgozni. Ennek a két nehéz sorsú embernek az egymásra találásáról olvashatunk, mindeközben pedig megismerhetjük azokat a múltbéli eseményeket is, amelyek idevezették őket.

„– Imádni lehet valakit, akit nem is ismerünk, de szeretni nem.”

A szereplőkről:

Chaninak nem volt könnyű dolga sem Gabe Parkerrel, sem a kikerült interjú utáni következményekkel. Az emberek ítélkezése, illetve az ex férje folyamatos verbális bántalmazása nagyban hozzájárult Chani önbizalom hiányához.  

Gabe karakterét is meghatározta a megfelelési kényszer, illetve a küzdelme a hírességgel. Emiatt alkohol problémákkal küzdött, ami a karrierét rossz irányba terelte. Gabe kutyája egyszerűen imádni való volt és nagyon örültem, hogy a jelenléte színesítette a könyvet. 

„– A legnagyobb kihívás egy ilyen szereppel kapcsolatban az, hogy akkor is meg kell csinálni, mégpedig jól, ha az ember tudja, hogy nem érdemli meg.”

Összességében:

Az aranyos borító nagyon megtévesztő lehet, hiszen több komoly problémával is foglalkozik a regény. Ennek ellenére élvezhető volt az olvasása, gyorsan lehet haladni vele, viszont maradandó élményt nem hagyott bennem. A történet kétségkívül egyedi, hiszen nem minden nap találkozunk ilyen kötettel a könyvesboltok polcain!

Remélem sikerült meghoznom a kedveteket az olvasásukhoz, nekem nagyon jól telt az elmúlt két hetem ennek a két könyvnek köszönhetően! Ti se hagyjátok ki ezt a lehetőséget!

Ha további olvasnivalókat keresel, akkor katt ide a többi könyvajánlónkért!

források: saját képek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük