könyv

Könyvajánló – Lucy Score: Amin sosem leszünk túl – A legújabb bestseller

+1
0
+1
0
+1
11
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Lucy Score regénye idén jelent meg magyarul, és nagyon rövid idő alatt rengeteg emberhez eljutott, akik teljesen a hatása alá kerültek. Az egyedi borítója és a 650 oldala hamar felkelti a romantikus könyvmolyok figyelmét. Én is adtam egy esélyt a történetnek, és ki merem jelenteni: nem okozott csalódást, sőt, az idei évem egyik kedvenc olvasmánya lett!

A történetről:

Naomi felépítette látszólag tökéletes életét. Ám gonosz ikertestvére felkeresi pont az esküvője napján, ezért Naomi megszökik a nagy napjáról, ezzel faképnél hagyva a vőlegényét, és egy teljesen idegen városba siet a nővére segítségére. Naomi Tina megváltozásába táplált reménye semmivé foszlott, amikor kirabolta és magára hagyta Knockemout ismeretlen utcáin, és ez még nem minden! Egy 11 éves vadóc kislányt is Naomira bízott, és ettől kezdve neki kellett a gondját viselnie.

Tina nem túl fényes hírneve Naomit is célponttá tette a városban, de a testvérek között lévő szembetűnő különbségek hamarosan jobb irányba terelték Naomi megítélését. Knockemout hírhedt dulifulija, Knox kisegíti a nőt szorult helyzetéből szállást és munkát adva neki, ám a kettejük kapcsolata átmegy valami sokkal komolyabba. Naomi beilleszkedése és az életének újraépítése a lehető legjobb irányba halad, de emellett szembe kell néznie a gonosz nővér keltette veszélyekkel is.

„A hibákból tanulni kell, fejlődni általuk. Nem hagyni, hogy elpusztítsanak.”

Értékelésem:

Már az első fejezet beszippantott, és az olvasás során sikerült teljesen kizárnom a külvilágot. A történet megismerése során rengeteg mellékszereplőt is kaptam, akiket egytől egyig megszerettem. Naomi jelenléte egy hatalmas családot kovácsolt össze, és én, mint olvasó is a család része lehettem. Számomra fantasztikus élmény volt ez a mű, mert úgy éreztem, hogy én is a szereplője vagyok. A történet nem elnagyolt, hanem földhöz ragadt és valós élethelyzeteket mutat be.

Leginkább a felnőttlét nehézségeit, ezen belül is a gyereknevelést, az állandó megfelelést és azt, hogy meg kell találnunk a helyünket ebben a világban. A szerelmi szálat egyenesen imádtam! A szereplők személyisége tökéletes összhangban volt, kiegészítették egymást. Nem mondanám ’slow burn’ románcnak, kellően kidolgozott és élvezhető a cselekményszál, ami nem mesébe illően volt ábrázolva, hanem azt éreztette velem, hogy bárki megtalálhatja a másik felét, ha nem szab gátat saját magának. 

„Ilyen egy szülő. Mind igyekszünk a legjobbat kihozni magunkból. Fáradtak vagyunk, összezavarodunk, és úgy érezzük, hogy folyamatosan ítélkeznek felettünk mások, akik azt hiszik, hogy mindent tudnak. De senki nem tud mindent. Menet közben találjuk ki, hogy mit tegyünk.”

A szereplőkről: 

Naomi mindig mindenkit maga elé helyezett, mások jólétét tartotta szem előtt, és a saját igényeit sokszor félretette. Szerintem ez szuper tulajdonság egy emberben, viszont sajnos egyre ritkább is. De Knox mellett képes volt magára is több figyelmet fordítani, és sikerült rátalálnia önmagára.

Knox karaktere pozitív csalódás volt, bőven okozott meglepetéseket a történet során. Annak ellenére, hogy ’rosszfiúnak’ van ábrázolva, egyáltalán nem az! Részemről nagyon nagy kedvenc lett a gondoskodásával és a morgós természetével. Habár voltak olyan fejezetek, ahol kissé idegesített a viselkedése, nem rontott az olvasási élményen, inkább egy kis változatosságot vitt a cselekménybe.

Waylay, a 11 éves vagány kislány szintén belopta magát a szívembe. Tina természetéből kiindulva egy problémás gyerekre számítottam, de hamar bebizonyosodott, hogy nem ütött az anyjára, hanem egy imádnivaló és egyedi kölyök. Naomi teremtett számára egy megfelelő otthoni légkört, és családot, akik feltétel nélkül rajonganak érte, ezek is pozitív irányba terelték a személyisége fejlődését. Nekem, mint olvasónak igazán szívmelengető volt végigkövetni, hogy Naomi jelenléte mennyire megváltoztatta fiatal lány életét. 

Nash, Knox testvére szórakoztató figura, aki nélkül nem lett volna teljes a történet, hiszen ő is vitt bőven izgalmat a cselekménybe. 

Rengeteg karaktert felsorolhatnék, mert ebben a 650 oldalban sikerült megismernem jobbnál jobb szereplőket, akik színesítették a regényt és feldobták a hangulatát. 

„Elveszítettem önmagamat, miközben igyekeztem meggyőzni valaki mást, hogy az vagyok, akire vágyott. Elfelejtettem, ki vagyok, mert hagytam, hogy valaki más határozza meg.”

Összességében: 

Nehéz összefoglalnom mit gondolok a könyvről, mert sok érzelem kavarog bennem, amelyek természetesen mind pozitívak. Ebben a pár hétben úgy éreztem otthon vagyok, amikor olvasok. Folyamatosan ezen járt az agyam és kattogtam rajta állandóan, valamint újra végigjátszottam a fejemben azt, amit előző nap olvastam. Nagyon a szívemhez nőtt az egész regény, felejthetetlen élményt nyújtott számomra. 

„Vannak olyan dolgok az életben, amiken sosem leszünk túl. Mindketten arra vágytunk, hogy valaki a szerelmével képes legyen kárpótolni azokért az alkalmakért, amikor nem bizonyulunk elégnek.”

Ha szeretnél egy fantasztikus romantikus történetet olvasni, ami elrepít egy másik világba, ahol mások hibájából tanulhatsz, de mosolyoghatsz is egy-egy szórakoztató párbeszéden, akkor ezt a művet muszáj sorra kerítened minél hamarabb!

További könyvajánlókért katt ide!

Források: saját képek

1 thought on “Könyvajánló – Lucy Score: Amin sosem leszünk túl – A legújabb bestseller

  1. Imádom az írásaid! ❤️ Nagyon tehetséges vagy Domi! 😍

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük