Könyvajánló – Jó kislányok kézikönyve gyilkossághoz – avagy krimi könyvek „kezdőknek”

+1
0
+1
0
+1
9
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Volt már veled olyan, hogy ki akartad próbálni magad egy új műfajban olvasás terén, de nem tudtad mivel kezdd? Teljesen átérzem. Mindig is érdekelt a krimi, mert imádok nyomozós filmeket nézni a Netflixen, de féltem, hogy a szabadjára engedett fantáziámnak nem való ez a műfaj. Aztán a Bookstagram közösségnek hála felfedeztem Holly Jackson munkásságát, aki tiniknek szóló krimiket ír, és tudtam, hogy ez lesz az, amit kerestem.

Jó kislányok kézikönyve gyilkossághoz

Ebben a regényben főszereplőnk, a 17 éves Pippa Fitz-Amobi egy 5 évvel korábban történt Little Kilton-i, középiskolai diákot érintő gyilkosságot vesz nagyító alá. A fiatal áldozatot, Andie Bellt a bizonyítékok szerint a barátja Sal Singh ölte meg, de Pip a nyomozása során rengeteg rejtéllyel találja szemben magát, ami megkérdőjelez minden addig fényre derült titkot, és ezek után el kell gondolkoznia azon is, hogy megbízhat-e egyáltalán környezetében… 

Ez a könyv már az első oldaltól kezdve berántott! A rövid fejezeteknek köszönhetően gyorsan lehet haladni az olvasással, valamint a naplófeljegyzések, képek, és hangfelvételek leírása illusztrációkkal kiegészítve csak még jobban színesítik a regényt. A főszereplő, Pip alakja, alaposan kidolgozásra került, hiába nem E/1-ben íródott a mű, mégis az ő szemszögéből követjük végig a történetet, és az ő fantasztikus gondolkodásmódjával oldjuk meg a könyvben felvetett gyilkosságot. Végig új rejtélyekkel szembesülünk, amelyek olyan kíváncsiságot keltenek az olvasóban, hogy letehetetlenné válik a regény. 

Eljutottam 400+ oldalig, és arra lettem figyelmes, hogy hevesen ver a szívem, és úgy izgulok, mintha én is ott lennék Pippel, és éppen a gyilkos nyomában lennék. Na, ilyen egy jó krimi!

Jó kislányok, rossz viszonyok

Pip a legutóbbi gyilkosság megoldása után készített egy podcastot, ami a Jó kislányok kézikönyve gyilkossághoz címet kapta, és hatalmas népszerűségnek örvendett, de ő mégsem akarta folytatni a nyomozást. Azonban váratlan és különös körülmények között eltűnt egy hozzá közel álló személy, ezért Pip úgy döntött, hogy az ügy nyomába ered, de ezúttal sokkal nagyobb a tét, hiszen az áldozat életben van. A nyomozás során itt is rengeteg eseményeket alakító tényezőre derül fény, de ilyen hajmeresztő összefüggésekre még maga Pip sem számít! 

Ebben a részben már nagyobb súlya van mind a titkoknak, mind a rejtélyeknek, és minden egyes lappal egyre nehezebbé és fájdalmasabbá válik az igazság. Csak a nyomozás során ezt még nem tudja sem Pip, sem az olvasó. Fantasztikusan kidolgozott a könyv, egy percig nem lehet sejteni, hogy mi lesz a végkifejlet. Minden fejezetben valami teljesen másra gondoltam, tippeltem, hogy mi az igazság, mi a megoldás, hol van az áldozat stb., de minden esetben mellé lőttem. Mondanom sem kell, nem csalódtam a végén. Alaposan meg is könnyeztem az utolsó lapokat, viszont nagyon jó lezárást kapott a regény, ha műfaji szempontból közelítem meg.

Halott kislány a jó kislány

Pip a legutóbbi nyomozásai során olyan démonokat szerzett, amelyekkel nehezen tud megküzdeni, ezért kezdi elveszíteni önmagát. De ezúttal olyan gyilkossal van dolga, aki őrá vadászik. Ez a rejtélyes alak jeleket és üzeneteket hagy Pipnek, amelyek hamarosan egy újabb nyomozás irányába terelik, aminek során egy korábbi sorozatgyilkossal talál kapcsolatokat. Pip nyomozásának az ideje igencsak véges, és az tétje ezúttal a saját élete. 

Kétség sem férhet hozzá: ez volt a sorozat legizgalmasabb kötete! A legjobb az volt benne, hogy az írónő olyan összefüggésekbe hozta a másik két könyvvel, aminek hatására csak fogtam a fejem! Két részből épült fel a regény: az elsőben Pip önmagával való vívódásával kezdünk, aztán következik a zaklatások sorozata, a nyomozás, mindeközben a rejtélyek egyre gyarapodnak. Meglepő módon az írónő a könyv közepén lelövi a csattanót, de ettől függetlenül is rendkívül izgalmas a második rész. Erről viszont nem írok, mert akkor leleplezném a legjobb részt!

könyv

Összességében ez a könyvsorozat nagyon jó alkalom arra, hogy belemerüljünk a krimi világába egy fiatal nyomozóval az oldalunkon. Rengeteg órát eltölthetünk azzal, hogy gyilkosságok után nyomozunk, de közben nem fordul fel a gyomrunk a hullák részletes leírásától, mert erre nincs példa, inkább érdekes eszmefuttatásokkal és rejtélyekkel bővelkednek ezek a könyvek. Fantasztikus ez a trilógia, és kortól, nemtől függetlenül mindenkinek csak ajánlani tudom!

források: saját képek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük