Könyvajánló – Colleen Hoover, a fiatalok kedvenc írónője

+1
2
+1
0
+1
11
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0

Colleen Hoover számos regényt írt, amelyekben mindig más fontos témát boncolgat egy fantasztikus romantikus történet keretein belül. Eddig 22 könyve jelent meg magyarul, amik közül nekem is volt szerencsém elolvasni párat. Mindegyik kötet a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelent meg, és a Rubin pöttyös, azaz a Young Adult műfajban kaptak helyet. 

Az írónő hamar belopta magát a szívembe az írásaival, és azóta is rendszeresen olvasom a könyveit, mert tudom, hogy nem fognak csalódást okozni. Rengetegen találnak menedéket CoHo történeteiben, akárcsak én, ezért hatalmas népszerűségnek örvend az Instagram és a Tiktok felhasználók között is. Mivel volt alkalmam megtapasztalni, hogy mennyire erős hatást gyakorolnak a művei az olvasóra, szeretném, ha minél több emberhez eljutna a munkássága. Ezért ebben a cikkben néhány általam olvasott regényét fogom bemutatni, remélem, hogy meghozom a kedveteket valamelyikhez!

Ugly Love – Csúf szerelem

Főszereplőink között első látásra szerelem alakul ki, ám Miles ködös múltja, és két szabálya a kapcsolatukat csak a testi vonzalom irányába tereli. Tate megpróbálja tiszteletben tartani a fiú két alapvető szabályát: „ne kérdezz a múltról, ne várj semmit a jövőtől!”. Miles fejezeteiben megismerhetjük a múltjának azon részeit, ami miatt teljesen más ember lett belőle, Tate részei pedig a bonyolult jelenre összpontosítanak. 

A Csúf szerelem leginkább arra mutat rá, hogy mennyire nehéz megbirkózni a gyásszal, és ha elveszítjük közben önmagunkat, akkor végzetes következményei lehetnek a jövőre nézve. Az életben megtalálhatjuk azt az embert, aki menekülő utat biztosít a nehéz helyzetekből, csak meg kell nyílnunk a világ felé, és elhinni azt, hogy nem vagyunk egyedül! Az élet tele van hullámvölgyekkel, de minden egyes hegyet meg kell másznunk ahhoz, hogy fentről szemlélhessük a napos oldalt! 

„Ha az ember békében akar élni önmagával, az elfogadás nagyon fontos. Sőt, elengedhetetlen.”

Too Late – Túl késő

 Ezt gondolnám az írónő legnehezebb témájú könyvének, de mégis ezt olvastam el a leghamarabb, mert számomra letehetetlen volt. Sloant a fájdalmas múltja arra kényszerítette, hogy egy bántalmazóval élje mindennapjait. A saját és testvére érdekében nap mint nap elviseli Asa Jackson felvállalhatatlan életmódját, amiben nagy szerepe van a drogoknak, függőségnek, nemi erőszaknak és érzelmi zsarolásnak. Sloan és Asa életében felbukkan Carter, aki hatalmas áldozatok árán, de megállítja ezt a véget nem érő szenvedést, és Sloan számára nemcsak kiutat jelent a jelenléte, hanem szerelmet is. 

Bepillantást nyerhetünk egy bántalmazó és egy bántalmazott életébe és gondolataiba, emellett megismerhetjük a múltjukat, ami ebbe a helyzetbe kényszerítette őket. Fájdalmas élmény volt végigkövetni, hogy milyen egy erőszakkal teli kapcsolatban élni, és milyen nehéz ebből kiszabadulni. Viszont CoHo megmutatta, hogy ki kell állni magunkért és a saját biztonságunkat és boldogságunkat figyelembe véve kell döntéseket hoznunk. 

„Azt hiszem, ez a különbség egy rosszul és egy jól működő kapcsolat között. Az előbbinél úgy érzed, hogy egy vasmacskához vagy láncolva… az utóbbinál pedig mintha repülnél.”

All your perfects – Minden tökéletesed

A történet egy házaspár életét mutatja be, annak alakulását és nehézségeit. Két cselekményszál ismerteti meg velünk a történetet. Az ’Akkor’ fejezetek Quinn és Graham megismerkedését, a ’Most’ fejezetek pedig az 6 évvel későbbi, romokban heverő házasságukat mutatja be. A házasságromlás legfőbb oka, hogy Quinn meddőséggel küzd, aminek hatásaival nem tud megbirkózni lelkileg, ezért falakat emel maga köré. 

A házasélet nem mindig úgy alakul, ahogy az ember eltervezi, mert az élet gördít akadályokat a párok elé, amelyekkel együtt kell megküzdeniük. Sajnos ebben az olvasmányban a kommunikáció hiánya és Quinn elhidegülése nem adta meg a kapcsolatuknak azt a lehetőséget, hogy együtt oldhassák meg a problémákat. A történet előrehaladtával egyre jobban sikerül visszatalálniuk egymáshoz, és elindulni a gyógyulás útján, így a könyv végére, könnyek között megkapjuk a ’happy endet’.

„Ha csak a hibáidra világítasz rá, akkor elhalványul minden tökéletesed.”

könyv

It ends with us – Velünk véget ér

Lily Bloom hátrahagyja addigi meghitt környezetét és Bostonba költözik, ahol saját vállalkozásba kezd, amire mindig is vágyott. De az új életébe belecsöppen a jóképű, kissé arrogáns Ryle Kincaid, aki heves érzelmeivel teljesen elvarázsolja Lilyt és rabul ejti a szívét. Minden tökéletesnek bizonyul, ám Lily gondolatai egyre gyakrabban kalandoznak vissza a múltba, az első szerelméhez, Atlas Corriganhez. Hamarosan nemcsak az emlékeibe tűnik fel, hanem az életében is, amiben Ryle-nak egyre jelentősebb szerepe lesz. De nem minden az, aminek látszik, és lehet, hogy Lily nem a megfelelő emberrel kezdett el közös életet építeni, vagy ha mégis, azért súlyos árat kell fizetnie.

Colleen személyes élményeit is beleépítette a történetbe, és ettől csak még inkább szívszorító lett a mű hatása. A családon belüli erőszak, és a bántalmazás életeket tehet tönkre azzal, hogy olyan lelki sebeket hagy a bántalmazottban, aminek hegeit egész életében viselni fogja. A kötetben Lily közvetlen áldozata volt ezeknek, de ő nem esett bele abba a hibába, amibe rengeteg nő és gyermek belekényszerül. Emiatt hatalmas példakép lett a szememben mind Lily, mind pedig Colleen, hiszen nagy teher lehetett számára, de mégis a világ elé tárta az ő történetét ezzel a könyvvel, és remélem segített és segíteni is fog azoknak, akik áldozatok egy bántalmazó kapcsolatban.

Ha a jövőben szeretnél Colleen Hoovertől olvasni, mindenképp ezzel a könyvvel kezdd!

„Attól, hogy valaki bánt bennünket, még nem szűnünk meg csak úgy szeretni. Nem az illető cselekedetei fájnak a legjobban, hanem a szeretet. Ha a tettek mögött nem lenne ott a szeretet, akkor kicsit könnyebb lenne elviselni a fájdalmat.”

Bízom benne, hogy tudtam ajánlani valami olyat, ami által ki tudtok kapcsolódni egy nehéz nap után, esetleg a jövőben megszeretitek az írónő munkásságát úgy, ahogy én! 

Ha romantikus könyvet keresel, de még nem találtad meg a tökéletes olvasmányt, akkor katt ide az előző könyvajánlómért!

Források: saját képek

2 thoughts on “Könyvajánló – Colleen Hoover, a fiatalok kedvenc írónője

  1. Meg vagyok győződve, hogy azok akik ténylegesen, IRÓNIA NÉLKÜL szeretik és élvezik CoHo könyveit azok nem épelméjűek és azonnal be kellene jelentkezniük egy pszichiáterhez. Nem bántásból:D

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük