Kinyitottak a teraszok, meg is teltek vendégekkel

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
2
+1
3

Mivel Magyarországon a beoltottak száma elérte a három és félmillió főt, a tegnapi naptól kezdve kinyithattak az éttermek, bárok, kocsmák terasz helyiségei. Szombat délután és este mintha kicserélték volna az országot.

A nagyvárosokban és Pesten a népszerű vendéglátóhelyeket ellepték az emberek, szinte hagyományos forgalom, nyüzsgés uralkodott. Természetesen a járványügyi szabályokat továbbra is szigorúan be kell tartani, így a maszkviselés továbbra is kötelező mindenhol, tömegrendezvények megtartása és a gyülekezés tilos. Ennek ellenére az utcákon rengetegen voltak maszk nélkül és számos helyen tömegek gyűltek össze ünnepelni, mintha vége lenne a koronavírusnak. Azonban sajnos még nem ez a helyzet, így nagyon fontos, hogy a szabályokat tartsuk be és ne menjünk túl nagy közösségbe. Ugyanis  nem ugyanaz egy-két baráttal meginni valamit és a szabadtéren “bulizni”. Én is barátaimmal tegnap este elmentem Agárdra a Büfésor elnevezésű törzshelyünkre, de ott szerencsére nem volt nagy tömeg és nem maradtunk sokáig. Őszintén meglepett, amit ma reggel láttam a hírportálokon. Pécs belvárosában olyan sokan gyűltek össze, mintha valami különleges koncert lett volna a Széchenyi téren. 

Sajnos még közel sem tartunk a járvány végénél, így szükség van az óvatosságra és fegyelmezettségre. Mindenki – köztük én is- nehezen viseli ezt a helyzetet, ami nem is csoda, viszont szükség van arra, hogy vigyázzunk magunkra és egymásra, mert csak így tudjuk megállítani vagy legalább lelassítani a vírus terjedését. Mindezek mellett az egészségügyi dolgozók és a kirendelt hallgatók nap mint nap a járvány ellen küzdenek és gyógyítják a betegeket. Az ő érdekükben is fontos az elővigyázatosság, mert a kórházak így is le vannak terhelve.

Kitartást kívánok mindenkinek és egyelőre óvatosan szórakozzunk!

Te mit gondolsz a teraszok újranyitásáról?
36 votes

 

forrás: Képek, Videó, kiemelt kép

 

1 thought on “Kinyitottak a teraszok, meg is teltek vendégekkel

Comments are closed.