Keep Active! – Maradj motivált és aktív az online világban is!

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0

Te is sokszor elhatározod magadban, hogy életmódot váltasz? Szeretnél többet, gyakrabban edzeni, de nehezen tudod rávenni magad? Úgy érzed, sokszor nincs elég motivációd? A járványhelyzet miatt beszűkültek a sportolási lehetőségeid? Jól esne egy kis mozgás az online órák után? Szívesen kipróbálnál újfajta mozgásformákat? Ha a válaszod igen, a legjobb helyen jársz! Ebben a cikkben ugyanis bemutatkozik a PTE ÁOK Testnevelés- és Mozgásközpont Maradj aktív! programsorozata. Mikor, hol és hogyan tudsz bekapcsolódni a TMK programjaiba? A cikkben mindenre megtalálhatod a választ. Ha pedig általános orvos, fogorvos vagy gyógyszerészhallgató vagy a PTE-n, akkor egy fantasztikus nyereményjáték is vár téged, melynek részleteit szintén a cikkben találod.

A 2020-as év az egész világon, az élet minden területén komoly változásokat hozott. Ez megnyilvánult az oktatási szférában, így a felsőoktatási intézmények életében is. Az elmúlt időszakban az online mozgáslehetőségek ugyan megnövekedtek, mégsem könnyű megtalálni azt, amire örömmel mozgunk. Az új helyzethez és lehetőségekhez alkalmazkodva indult útjára a PTE ÁOK TMK Keep Active! programsorozata, melynek elsődleges célja, hogy rendszeres testmozgásra és egészséges életmódra hívják a hallgatókat és az egyetemi polgárokat egyaránt. A PTE ÁOK TMK Keep Active! csapata abban szeretne segítséget nyújtani nekünk, hallgatóknak, hogy minél több és változatosabb mozgásformát kipróbálhassunk, így biztosan mindannyian megtaláljuk majd azt, ami feltölt bennünket, amit örömmel végzünk. 

A Keep Active! programsorozat keretén belül jelenleg két program is fut:

  • Ingyenes online mozgáslehetőségek – „Csatlakozz hozzánk a Microsoft Teams felületén keresztül és engedd, hogy mozgásban tartsunk!”

Az első program keretében változatos online mozgáslehetőségekre szeretnélek invitálni benneteket. Ennek megvalósításához a TMK csapata létrehozott egy PTE ÁOK Keep Active! csoportot a Microsoft Teams felületén, melyben jelenleg heti három alkalommal különböző típusú online edzésekhez lehet csatlakozni. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott a FitnexX klub edzői csapata is, így az online mozgáslehetőségek mellett minden hétfőn és pénteken újabb és újabb edzővideók kerülnek feltöltésre, így már hot iron, alakformáló- és gerinctorna, illetve számos további edzéslehetőség közül válogathatnak az érdeklődők. A Teams felületén hétről-hétre csokorban kínálják a különböző sportolási lehetőségeket, videókat élőben és felvételről egyaránt.

Az orvostanhallgatók a szemeszter elején automatikusan bekerültek a Teams-csoportba, de aki nem az orvosin tanul, ő is csatlakozhat a programhoz. Ehhez nem kell mást tenni, mint megkeresni a Teamsben a PTE ÁOK Keep Active csoportot, vagy a központi emailben (aok.testneveles.mozgaskozpont@pte.hu) jelezni, hogy szeretnétek csatlakozni a csoporthoz. 

  • Online verseny a tavaszi szemeszterben – Figyelem! Nyereményjáték!

A második program egy online versenysorozat, mely kimondottan az orvosi kar hallgatóinak szól (ÁOK, FOSZ és GYTK). A hallgatók a sporttevékenységük során, vagy akár a testnevelés kurzus teljesítése közben készített képekből és/vagy videófelvételekből összeállított montázzsal jelentkezhetnek a versenyre. A versenyidőszak május végéig tart, a beküldött anyagok kéthetente kerülnek értékelésre. Periódusonként egy nyertest sorsolnak, aki egy PTE-s ajándékcsomaggal gazdagodik (Keep Active! pulóver és kulacs). A szemeszter végén egy szerencsés hallgató 50.000 Ft-os sportszervásárlási utalvánnyal lesz gazdagabb!

Mindemellett, a beküldött videóanyagokkal a kötelező testnevelés kurzust is teljesítitek a szemeszterre: „Természetesen összekapcsoljuk a kellemest a hasznossal, így amennyiben részt vesztek a versenyen, a beküldött videóanyagotok egy periódus teljesítésnek felel meg az online testnevelés rendszerében!” – olvasható a Mozgásközpont honlapján.

Eddigi időszakok nyertesei:

  1. időszak: Kacz Kornélia Réka 
  2. időszak: Mezei Gábor 
  3. időszak: Vas Virág Lilla 
  4. időszak: Kövesi Kincső 

Egy kis kedvcsinálónak tekintsétek meg az alábbi promóciós videót, mely ide kattintva angolul is elérhető: 

„Munkánk az eddigiekben elsősorban a tanrendi testnevelés kurzusok lebonyolítására, a különböző hallgatói és dolgozói sportesemények szervezésére és a Medikus Kupára történő felkészülésre koncentrálódott. Egységünk természetesen meghatározó módon részt vett szinte minden fontos kari fizikai aktivitással kapcsolatos eseményén, így „A nagy lépcsőfutás” és a „Kari Egészségnap” programok lebonyolításában is. Egységünk legfontosabb missziója, hogy az egészséges életmód megtartásához biztosítsa a feltételeket az ÁOK hallgatói és munkatársai számára. A hatályban lévő védekezési rendelkezések miatt, a sportolási lehetőségek nagymértékben beszűkültek, így a tanrendi testnevelés kurzusokat távolléti módon megoldható feladatokkal tettük teljesíthetővé. Ehhez online kurzusokat, oktatási segédanyagokat is biztosítunk, valamint lehetőség van online-személyes konzultációra is. Az online világ nyújtotta lehetőségeket kihasználva programjainkat elérhetővé tettük a PTE összes polgára számára.” – mondta el Dr. Karsai István, a PTE ÁOK Testnevelés- és Mozgásközpont igazgatója.

A programsorozat folyamatosan bővül, így érdemes követni a szervezeti egység közösségi oldalát és honlapját!

Csatlakozzatok Lia, Petra és Zsani edzéseihez, valamint tekintsétek meg a FitnexX edzőinek videóit is!

Ha pedig az orvosi vagy a gyógyszerész karra jártok, készítsetek videómontázst arról, ti hogyan sportoltok, és küldjétek el wetransfer segítségével az aok.testneveles.mozgaskozpont@pte.hu címre! 

Ne feledjétek: Maradjatok aktívak a tavaszi szemeszterben is!