katar

Katari házibuli, avagy ilyen lesz a labdarúgó-világbajnokság télen…

+1
0
+1
0
+1
3
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Nagyjából most tartanánk a labdarúgó-világbajnokság hajrájában, ha a klasszikus esetet vennénk alapul.

Azonban a 2022-es vb-t Katar rendezi

Érdekes tény, hogy Katarban nyáron 45-50 Celsius fokot lehet mérni, árnyékban ez hűvösebb, olyan 40 Celsius fok, így arra a következtetésre jutottak, hogy egy tradíciót éppen itt az ideje megszakítani és karácsonykor megrendezni ezt a versenysorozatot. Hadd rendezzen Katar is egy világbajnokságot. Arcátlanság megszakítani ezt a nyári versenysorozatot, de logikus érvek fényében fel tudtam dolgozni azt a tényt, hogy a négyévente megrendezésre kerülő labdarúgó-világbajnokság most télen lesz, és valószínűleg nem teraszon fogom nézni haverokkal, és sörrel a kezemben, hanem éppenséggel vizsgaidőszakban, karácsonykor, és lelkiismeret-furdalással, hogy megint nem a vizsgákra készülök.

Végülis logikus, hogy Katar rendezze meg a nemzetközi tornát, hiszen ez egy iszlám vallású ország, bent van a sivatag közepén, ahova a szurkolók nagy része amúgy se jut el, de legalább az egyik legdrágább ország, és nem utolsó sorban az iszlám vallásról érdemes tudni, hogy nem csak az alkohol tiltott, hanem “minden, ami a saját magunk feletti kontrollt blokkolja.” 

Van egy régi közmondás miszerint “ha Rómában vagy, élj úgy, mint a rómaiak…. “

Ebből kifolyólag Katar megrendezi a legnépszerűbb világi tornát, Isten háta mögötti pompázatos országban (tényleg csodálatos egy ország), de sajnos az egyik legdrágább is egyben, DE legalább egy sört nem lehet majd meginni közben vagy utána. Valljuk be, hogy azért az alkoholfogyasztás, vagy legalábbis a sör, az szerves együtt járója a világbajnokságnak.  Ha esetleg barátnőd is elkísérne a legrangosabb nemzetközi tornára, akkor érdemes fejben tartani, hogy külön szállást kell foglalni, mivel a házasságon kívüli paráznaság bizony bűncselekménynek számít, és az állam tudja, hogy a végén még egymáshoz nyúlkálnátok, és az ebben az országban sajnos elítélendő. 

Bár politikát és a futballt nagyon helytelen összemosni, azonban egyre nehezebb sajnos különválasztani, hiszen a közelmúltban történt Anglia – Magyarországi konfliktus is erre hegyeződött ki, így az LMBTQ+ zászlók, és lehet, hogy még a térdelés is el fog maradni annak a ténynek a következtében, hogy sajnos a heteroszexuális paráznaságnál, és talán még az alkoholfogyasztásnál is súlyosabb bűnként tekintenek a homoszexuálisok szodómiájára. Ugyanis legalább 3 év szabadságvesztés jár a homoszexualitásért jobbik esetben, egyébként valahol ezt halálbüntetéssel is sújthatják. Nasser Al-Khater, a 2022-es FIFA világbajnokság főszervezője elmondta, hogy “Minden szurkoló biztonsága a legfontosabb számukra, de a nyilvános érzelemnyilvánítások elítélendők; többek között a flörtölés is, mivel ez nem része a kultúrájuknak, és ez mindenkire vonatkozik.”  

Itt térnék ki a fent olvasható címre is, hogy valójában mi más is állna a háttérben, mint a megvesztegetés, hiszen Katar azzal, hogy a világbajnokságot megrendezi, azzal csak megnehezítette, és körülményessé tette az egész szezont. Végtére mégiscsak ők azok, akik a világ egyik legnagyobb kőolaj- és földgázkészletével rendelkeznek, ez meg egy olaj alapú világgazdaság, így mi mást lehetne tenni, minthogy a világ alkalmazkodik hozzájuk. Így most télen lesz a világbajnokság, bár ilyen eddig még nem volt, hogy futballszezonok felénél közbeiktattak egy világbajnokságot, most majd a 18 forduló után elmennek a játékosok és lejátszanak egy vb-t, majd a vb után hazajöhetnek és lejátszhatják az idény hátralévő részét. 

Kissé arra emlékeztet, amikor valaki házibulit tart, és a vendégeket megkéri, hogy csakugyan tartsuk már be a házirendet, ha már ennyi pénzt áldoztunk érte… Na meg a prófétának az sem tetszik, hogy ha érzelmeket nyilvánítasz nyilvánosan. Nem iszlámellenes vagyok, és nem ítélem el más vallását, és főként nem szeretnék teológizálni, mert többek között nem is értek hozzá, csak nekem ez az egész visszás. Nyilván, ha az európai ember megy oda, tartsa tiszteletben más vallását és kultúráját, de akkor miért kell világbajnokságot rendezni mindenáron? Ez a kettő teljes mértékben összeegyezhetetlen.

A botrány az, ami borítékolható, mert a lelátón majd megjelennek a szivárvány színű zászlók, az érzelmek kinyilvánulnak egy-egy utolsó perces gólnál, és szerintem egy két sör is biztosan akad majd. Akkor viszont mi lesz a retorzió? Egy komplett ország szurkolótáborát fogják börtönbe zárni? Egészen abszurd a FIFA-nak a képmutatása. 

Források: 1, 2, 3,

Képek forrása: Splash.com, kiemelt kép

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük