Július 1.: Tebe megnyitó Pécsen

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bár június 5-én volt a környezetvédelem világnapja, mégis többször kell, hogy szóba kerüljön a mai világban a környezetvédelem és a környezettudatos életmód. Rengeteg követe van jelenleg Magyarországon a környezettudatosságnak, többek között: Pocsaji Csilla – Tebe csomagolásmentes bolt; Fancsikai Eszter – Vegamama; Bukovicsné Békefi Daisy – Greens of Daisy; Bartus Marci – Trendrakó; EcoMood Hungary; Vászonzsákos lány. 

Sokféleképpen tudsz tenni te is a környezetedért kezdőként. Étkezhetsz vegetáriánusként vagy vegánként, de ha már szimplán csak kevesebb húst vásárolsz, mint általában már avval is sokat segítesz. A szelektív hulladékgyűjtés egy egyszerűen megvalósítható lépés, de ha lehetőségünk adott rá, akkor érdemes komposztálnunk is, hiszen az jót tesz a növényeknek is a kert gondozásánál. A kevesebb műanyag vásárlásával is sokat tudunk tenni a környezetünkért. A pékárukhoz, gyümölcsökhöz, zöldségekhez, magvakhoz tudsz készíteni kisebb nagyobb zsákokat magadnak, de a legtöbb boltban már be tudod szerezni a vászonzsákot. Ami még ennél is jobb opció, ha már alapjáraton csomagolásmentes boltban vásárolod a termékeket, ahová magad viszed a befőttes üvegeket, zsákokat, szatyrokat és azokat töltöd fel mindenféle jóval.

Ha szívesen kipróbálnál egy csomagolásmentes boltot, vagy hiányoltad a környezetedből, akkor itt a lehetőség július elsejétől, hiszen megnyílik Pécsen a 12. Tebe shop bolt. Tökéletes időzítés a július elsejei nyitás, hiszen a júliust már egy ideje műanyagmentes júliusnak hívjuk. Hogy is lehetne másként kezdeni a műanyagmentes júliust Pécsen, ha nem a Tebe megnyitóján, ami 15:00-kor kezdődik a Pécs Plázában található boltban. 

tebe

Ha érdeklődést mutatsz környezettudatos életmód iránt, akkor itt az idő, hiszen itt nem csak vásárolhatsz, de még beszélgethetsz is a Tebe kitalálójával a környezettudatosságról és a termékekről.

Menj el, nézz körül, hidd el nem fogod megbánni!

Szerinted melyik cégek termelik a legtöbb hulladékot? Ide kattintva megtudhatod!

Ide kattintva pedig arról olvashatsz, hogy telt tavaly a műanyagmentes július a PTE-n, valamint hoztunk néhány tippet is, hogy sikeres legyen a kezdeményezés.

Források: 1, kiemeltkep, Kep1, Kep2

1 thought on “Július 1.: Tebe megnyitó Pécsen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.