,,A sikerünk egyszerre áldás és átok.” – Interjú a Mehringer zenekar frontemberével, Mehringer Marcival.

+1
6
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

A jubileumi X-faktor negyedik helyezettje, Mehringer Marcell neve már ismerősen cseng. Azóta zenekart alapított, ezzel karrierje új lendületet vett. 2022-ben megnyerte a Veszprémi Utcazene Fesztivál közönségszavazását, zenekarával pedig kislemezt adtak ki.

Az NKA induló zenekari pályázatán is győzelmet arattak, sőt, év végén még egy turnét is adtak. Indulástól napjainkig sikerekről és megpróbáltatásokról egyaránt beszélgettünk.

mehringer

Pécsről indultál. Tapasztaltál bármilyen hátrányt ebből kifolyólag? 

Mehringer Marci: Nagyon sok előnye lehet annak, ha valaki vidéki. Pécs tök jó város, van zenei élet. Szerintem jobb vidéki zenésznek, zenekarnak lenni. Persze idővel fontos, hogy legyen egy bázis a fővárosban. Viszont nem hiszek semmilyen megkülönböztetésben. Nem bánom, hogy pécsiek vagyunk. Több zenekar indult innen: Halott Pénz, Punnany Massif, 30Y. Van kire felnézni, kitől inspirálódni. 

X-faktor. Épphogy csak lecsúsztál a dobogóról. Visszatekintve maradt benned bármilyen negatív gondolat?

Mehringer Marci: Egyáltalán nincs bennem hiányérzet. A legjobbkor estem ki. A célom az volt a műsorral, hogy megismerjenek az emberek és kapcsolatokat szerezzek. Az eredményeinket mind magunknak köszönhetően értük el. 

Milyen volt a műsor után? 

Mehringer Marci: Egy X-faktor után sokan azt hiszik, hogy már ők valakivé váltak. Viszont a kemény munka még utána kezdődik. Életben kell tartani a műsor adta lehetőségeket. A kiadók is ilyenkor beleszólnak sok dologba. 

Mehringer

Miben változtál az eltelt idő alatt leginkább?

Mehringer Marci: Ezen a pályán magabiztosnak kell lenni. Úgy hiszem, ebben sokat fejlődtem. Viszont az eltelt időszak megtanított arra, hogy türelmesebben álljak a dolgokhoz, illetve többet gondolkodjak. Több dologra kell időt szánni! 

Mehringer

Pörgős életet élsz. Van időd magadra?

Mehringer Marci: Felgyorsult minden. Az eltelt időben nagyon keveset foglalkoztam magammal, az egészségemmel. Keveset pihentem. Sokat kell még nekem is tanulnom erről, de a csapatnak is. Kezelni kell tudni, hogy ha valaki ismertté válik, akkor több dolog is számításba jön. Olykor ki kell árusítani akár a lelkét is az embernek. 

Mehringer

Mit adott neked az elmúlt időszak?

Mehringer Marci: Nagyon sok szeretetet kaptam. Szerencsésnek vallom magam, mert eddig megkímélt az online közönség.

Hogyan fogadott a zenész közeg?

Mehringer Marci: Korábban sok rosszat hallottam, hogy a kezdők nehezen kapnak lehetőséget. Viszont nem tapasztaltam hasonlókat sem. A zenekarral játszottunk a Margaret Island, Halott Pénz, Soulwave és a Follow The Flow zenekarral is. Nem akartak elnyomni minket. Tudni kell, hogy mikor kell befogni a szánkat. Nagyon fontos az alázat, ez a legfontosabb lecke, amit meg kell tanulnia mindenkinek!

Aktív év van mögötted. Miből merítesz ihletet, inspirációt? 

Mehringer Marci: A srácokkal úgy gondoljuk, hogy nem csak a csajokról és a szerelemről kell énekelni. Fontos téma lehet az is, hogy mi folyik épp a világban. Olyan dolgokat is fel kell dolgozni, ami mindenkit érint. Még ha ez megosztó téma is, mint a közélet, vagy az élet és halál. Olyan dalokat szeretnénk hozni, amelyek mindenkihez is szólhatnak, de egyben igényesek is.

PTE Podcastben azt nyilatkoztad, hogy mindig jönnek olyan gondolataid az új dalok előtt, hogy fog-e valakinek tetszeni. Van, amikor ez különböző gátlásokat is szab. Hogyan tekintesz magadra, túl sokat vársz el önmagaddal szembe?

Mehringer Marci: Nagyon kritikus vagyok magammal. Az önbírálat lehet nagyon pozitív is egy egészséges szinten.  

Mehringer

Zenekari munka. Emberileg eltérőek vagytok. Milyen a közös munka ennek fényében? 

Mehringer Marci: A legtöbb zenekarnál azt látom, hogy mindenki egy irányba megy. Mi öten vagyunk és öt irányba mennénk.  Viszont a végén mindig összetalálkozunk. Probléma szerencsére nem adódik ebből, vita azonban van. Nálunk az ellentétek színesebbé teszik a csapatot. 

Mennyire segít benneteket a social media?

Mehringer Marci: Széles körben nehéz eljutni. Instagram és a Tiktok tök jó opció arra, hogy a fiatalokat megszólítsuk. Viszont az idősebbeket nehéz. Lényegesnek tartjuk azt, hogy minden lehetőséggel éljünk. Fontosnak tartom azt is, hogy bármilyen platformon is vagyunk jelen, bármit is csinálunk, az igényes legyen. 

Szuper évet zártatok!  Megnyerted a Veszprémi Utca

zene Fesztivál közönségdíját. Megjelent az első kislemezetek.  Megnyertétek az NKA Hangfoglaló induló zenekari pályázatát. Turnéztatok is, közel 15 ezer kilométert tettetek meg. Mi a sikeretek titka? Eszméletlen teljesítmény van mögöttetek!

Mehringer Marci: Ez egyszerre áldás és egyben átok. Teljes erőbedobással küzd a csapat, de az ember egyszer csak elfárad. Meg kell tanulnunk kezelni. A sok meló és az alázat nagyon fontos volt! Meg kell tanulni, hogy legyen idő pihenésre, de az alkotásra is. 19-20 éves fiatalok vagyunk, most csöppentünk bele. 

Milyen a megítélésetek a korotok miatt?

Mehringer Marci: Persze akadt már ebből félreértés a korunkra és az attitűdünkre hivatkozva, de ez nem gyakori. 

Kifejtenéd?

Mehringer Marci: Egyik koncertünk alkalmával abban a backstadge-ben, ahol mi is voltunk sok minden megrongálódott. Közünk sem volt hozzá. Persze szeretünk szórakozni, de azért más értékeit nem rongáljuk meg. Zenélni mentünk. 

Persze csinálunk hülyeségeket, végül is fiatalok vagyunk.  

Mehringer

 

Mit szeretnétek elérni mindenképp 2023-ban?

Mehringer Marci: Nagy álmunk valóra váltása folyamatban van, hogy idén egy nagylemezt adjunk ki. Szeretnénk idén is aktívak lenni, és több dallal érkezni, amelyek egy komplett történetet mesélnek el. Koncepciókat gyártani hozzájuk. Emellett, egy nyári és egy őszi-téli turné mindenképp cél. 

“Híres lettem, de egy senki vagyok.“, “Soha se bízz egy rocksztárban.”, „Lehet, hogy drágán öltözöl, de olcsón vetkőzöl”.

Miből fakad ez a kemény mondanivaló? Ez egy görbe tükör másoknak?

Mehringer Marci: A Hóvirág épp a képmutató világról szól. Ráhúzható akár a celeb világra, az éjszakai életre. A készülése is tök ad-hoc jelleggel jött. Rengeteg oldalnyi szövegterv megvolt, még alap nem volt hozzá. Leültünk beszélgetni, és lépésről lépésre építkezve megszületett.

Legemlékezetesebb koncert?

Mehringer Marci: Nyáron az A38-as hajón játszottunk. Ott már elengedtük magunkat, vitt minket a flow. Azonban a szilveszteri nagykoncert Pécsen, a főtéren talán kiemelendő. Nagy élmény az, hogy kiállsz a színpadra, és nem látod a közönség végét. Viszont úgy vagyunk vele, hogy 40 ember elé is olyan alázattal és minőségben kell odaállni, mint 10 000 elé. Nem lehet különbséget tenni koncertek között.   

Olvastad már korábbi interjúnkat Marcival?

Képek forrása: Profil, Mehringer Facebook oldal, X-faktor

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük