Így közelítheted meg a PTE KTK-t

+1
1
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0

Azok az elsőévesek, akik vidéken élnek, könnyen elveszhetnek egy olyan nagyvárosban, mint Pécs. Ezáltal a Közgazdaságtudományi Karon is nehezen lehet tájékozódni.

Ha szeptembertől újdonsült kollégista leszel, akkor fontos, hogy tudd, merre találod az egyetem épületét. Aki albérletbe tervez menni, annak érdemes olyat választania, ami a legközelebb esik a sulijához. Illetve szükségetek lesz olyan irodák ismeretéhez, mint a Tanulmányi Osztály, hogy tudjatok segítséget kérni hivatalos egyetemi kérdésekben. Ezért mostani cikkünkben megmutatjuk, hogyan juthattok el a Közgázhoz, a Tanulmányi Irodához, az EHÖK-höz és a Tudásközponthoz. 

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara

Karunk Pécsen a Rákóczi út 80. szám alatt található, a város központjától nem messze. Az óráitok végeztével olyan éttermekben tudtok reggelizni, ebédelni vagy vacsorázni, mint a McDonald’s, Tímár26 Pizzéria vagy a Mumi’s kebab, amelyek 5-10 perc séta alatt elérhetőek. Emellett az Árkád is könnyen megközelíthető Karunk épületétől, ahogy a buszmegálló és a város központja és a Széchényi tér is. 

közel

Hogyan juthattok el oda?

Szalay Kollégium: A Szalay kollégium az egyik legközelebb eső szállásadó hely diákoknak, ami a Közgáztól mindössze 5 perc sétával érhető el.  A legtöbb KTK-s egyetemista ezt a kollégiumot jelöli meg annak közelsége miatt. Így ha Közgázosként ebbe a kollégiumba jutottál be, akkor szerencsés vagy. 

Boszorkány úti kollégium: Ez a kollégium autóval 7 percre, gyalog pedig több mint fél órányira helyezkedik el egyetemünktől. Azonban a Tükebusz segítségével átszállás nélkül könnyen el tudunk jutni az óráinkra. 

Szántó kollégium: A Szántó kollégium talán az egyik legmesszebb távolságra fekvő diákokat elszállásoló hely a KTK-tól. Gyalog 47 perc alatt érhető el, de busszal sem egyszerűbb a helyzet, ugyanis körülbelül 3-4 átszállással tudtok belépni a Kar épületébe. 

Jakabhegyi kollégium: Ez a kollégium sincs a legközelebb egyetemünkhöz, de busszal átszállás nélkül gyorsan megtudjuk közelíteni. Ha a sétálás segít nektek órák előtt ellazulni, akkor van egy jó hírem , ugyanis közel 40 perces séta vár rátok innen a Közgázig. 

Laterum kollégium: A Laterum kollégium habár gyalog körülbelül 40 percnyire, de busszal átszállás nélkül  mindössze negyed óra.

Albérlet: Ha felvételt nyertél a Közgazdaságtudományi Karra, akkor érdemes elgondolkodnod azon, hogy kollégiumba vagy albérletbe szeretnéd-e tölteni az egyetemi éveket. Ha a választásod egy albérletre esett, akkor célszerű egy, az egyetemhez legközelebb esőt választanod. De szeretnénk segítségetekre lenni ebben a kérdésben is, így ha az alábbi linkre kattintotok, akkor egy olyan ingatlanügynökséghez juttok, akik segítenek nektek megtalálni a tökéletes új otthonotokat. Ezen oldal segítségével betudjátok állítani, hogy milyen értékben, nagyságban és szobaszámban kerestek magatoknak lakást. 

Tanulmányi Osztály

Elsőévesként nagy szükségetek lesz a Tanulmányi Osztály segítségére, ugyanis ők teszik lehetővé a beiratkozást és minden olyan hivatalos papírmunkát, ami nektek az egyetemhez kell. Így tudnotok kell, hogy a kar első emeletén tudjátok megtalálni őket!

Központi Tanulmányi Iroda

Ha a diákigazolványotokhoz szükséges matricát szeretnétek igényelni vagy bármilyen más hivatalos ügy miatt ide irányítanának benneteket, akkor a Központi Tanulmányi Irodát Pécsen a Dohány utca 1-3. szám alatt találjátok.

EHÖK és a HÖT

A KTK Hallgatói Önkormányzati Testületét azért jó, ha ismeritek, mert ők tudnak választ adni nektek az egyetemi élet nagy kérdéseire. Ha a gólyatáborral kapcsolatosan merülne fel bennetek kérdés vagy gólyaként nem tudjátok, hogy milyen papírokra van szükségetek, akkor őket érdemes felkeresnetek.  Az Egyetemünk épületében található ennek székhelye, az illetékes pedig Sütő Richárd, aki a hallgatói önkormányzat elnöke. Az EHÖK-öt pedig a Vasvári Pál utca 4. szám alatt találjátok.

Tudásközpont

Személyes kedvencem ez az épület az Egyetemünkön, ugyanis ez az a hely, ahol a legtöbb időt töltöttem tanulás gyanánt, hiszen itt teremtik meg azt a nyugodtságot, amire ehhez szükség van. A Tudásközpont egy olyan Könyvtár, amely amellett, hogy biztosít minden olyan könyvet, amire szükségetek lesz tanulmányaitokhoz, egy olyan környezetet teremt számotokra, ahol az óráitokhoz való készülésben vagy szabadidőtökben kellemes és zavartalan időt tudtok eltölteni. Ami a legnagyobb pozitívuma, hogy Közgázos hallgatók nagyon könnyen elérhetik ezt az épületet, ugyanis mindössze 5 percnyire található Karunktól az Universitas u. 2/A címen. 

közel

Reméljük, hogy segítségükre lehettünk a jövendőbeli Közgázos hallgatók tájékozódásában és hasznos ajánlatokkal,helyszínekkel láthattunk el benneteket! Ha kíváncsiak vagytok arra, hogy hogyan tudtok eljutni az ETK-ra, az ÁOK-ra, akkor olvassátok el Pátkay Petra és Édes Eszter által írt korábbi cikkeinket is!

források: kiemelt, kép1, kép2