Hosszú hetedik, továbbra sincs magyar érem a VB-n

+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

A budapesti Duna Arénában zajló vizes világbajnokság második napja sem telt izgalmak nélkül. Hosszú Katinka 200 m vegyesen a 7., Szabó Szebasztián pedig 50 pillangón a 6. helyen végzett.

Hosszú a hetedik helyen végzett

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkának nagy úszásra volt szüksége ahhoz, hogy bejusson a női 200 méteres vegyes döntőjébe a budapesti világbajnokság szombati versenynapján. A közönség felhördült, amikor 2:10.72 perces idővel a nyolcadik helyen végzett, és éppen csak bejutott a döntőbe, mint utolsó selejtezős. A döntőben ismét az amerikai Alex Walshsal került szembe, aki 2:07.13-as idővel vezette a döntőt. Walshsal gyorsan meglépett, viszont Hosszú nem bírta a tempót. Már 50 méteres távnál is jelentősen lemaradva haladt. Aztán  pedig 2:11.37-es idővel hetedik lett. Katinka volt az, aki éveken keresztül halmozta az érmeket, most még vélhetően nem érzett rá a hazai VB ízére.

hosszú

Épp csak lecsúsznak a szinkronúszóink

A szinkronúszó csapat a 14. helyen végzett a bajnokságon, ezzel éppen csak lecsúszva a 12-es döntőről. Az Apáthy Anna, Barta Niké, Farkas Dóra Linda, Gács Boglárka, Götz Lilien, Hatala Hanna, Hungler Szabina Mercédesz, Regényi Adelin és Taksonyi Blanka alkotta csapat erős teljesítményt nyújtott, de végül elmaradt a döntőt érdemlő pontszámtól. A jövőbeni versenyeken igyekeznek majd javítani.

Csalódott a teljesítményében Mihályvári-Farkas Viktória

Az úszónő az M4 Sportnak elmondta, hogy már az elején is nehezen ment,  az első karcsapásakor érezte, hogy itt valami nincsen rendben. Hozzátette, hogy Franciaországban 6 másodperccel jobb időt tudott úszni, de továbbra is hiszi azt, hogy több van benne. Azonban úszónk nem érte el az 1500 méteres gyorsúszásban a remélt 16:13-as időt, 16:26.21-es idővel ért a falhoz. Talán, ha jobban sikerült volna a hajrá, az elég lett volna a döntőbe jutáshoz.

Mihályvári motivált arra, hogy keményebben eddzen, hogy a 400 vegyesen majd kiengesztelje a szurkolókat. Ennek eredményeképpen reméljük Viki motivációként használja, hogy jobb úszóvá váljon. Az úszó a nyilatkozattétel közben elsírta magát. Elmondta, hogy mindenképp döntőbe szeretett volna jutni, amelyen nyerni szeretett volna, hogy édesanyja születésnapjára ezt adja meglepetésként. Azonban Vikinek semmi oka a csalódottságra. 

A 100 mell nem hozta a sikert Halmai Petrának

Halmai Petra nem jut be a 100 méteres mellúszás döntőjébe, miután az előfutamban 1:11.09-es idővel a 9. helyen végzett. Ez összesítésben sajnos csak a 36. helyre volt elég. Ez csalódást keltő eredmény Halmai számára, aki abban reménykedett, hogy Budapesten nagy feltűnést kelthet. 

Lecsúszott Kovács a döntőről

Kovács Benedek a 19. helyen végzett 100 háton a legutóbbi úszóversenyen. Az előfutamban 54.47-es időt úszott, ami a 8. helyet jelentette. A döntőbe jutáshoz azonban 25 századmásodperccel kellett volna gyorsabbnak lennie. Ez csalódást okozó eredmény volt Kovács számára, aki reméli, hogy a jövőbeni  versenyeken kétségtelenül jobban teljesít majd!

A vasárnapi nap magyar szempontból nem mondható sikeresnek. Úszóink továbbra sem éreztek rá az idei VB ízére. Nemzetközi viszonylatban több tehetséges és nagy reménységet magáénak tudó tizenéves mutatkozott be. Kíváncsian várjuk, hogy mit tartogat számunkra a világbajnokság többi napja. Nagy érdeklődés kíséri, hogy vajon mikor és ki mutatja meg a nagyvilágnak, hogy mi magyarok is ott tudunk lenni a szeren, és igenis van félni való a magyar úszók karcsapásaitól is. 

Képek forrása: MTI, kiemlet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük