őszi szünet

Hosszabb téli-, elmaradt őszi szünet

+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

2000-ben vezették be az őszi szünetet, aminek oka az volt, hogy az első félév sokkal hosszabb volt a másodiknál. Utóbbinál a tavaszi ünnepnapok rövidítettek. (Például: húsvét, március 15.) Az őszi szünet bevezetésével közel egyenlő hosszúságú félévek születtek a tanulmányokat folytatók számára. 

A jelenlegi háborús helyzet felforgatta a mindennapi életünket, azonban most újabb intézkedésekre került sor a magyar kormány által. Erről bővebben ide kattintva olvashattok.

őszi szünet

Korábban már több módon is próbálták az iskolák igazgatói, szakképzési centrum vezetői orvosolni azt a jelenséget, hogy minél kevesebb pénzt kelljen a fűtésre fordítaniuk, erre nagyon jó példa az iskolák összevonása Debrecenben, vagy akár a fűtés szabályozása is.

A legutóbbi Kormányinfóból kiderült, hogy az iskolákban a már diákok és tanárok által is megszokott őszi szünet elmarad, helyette a téli szünet lesz meghosszabbítva.

Pontosabban december 22-től január 8-ig tart a meghosszabbított téli szünet. A teljes kormányinfó ide kattintva tudjátok megtekinteni, vagy itt is láthatjátok:

Magyarország Kormánya elnevezésű hivatalos oldalon megjelenő bejegyzés esetenként elég durva reakciókat váltott ki. Többek között voltak, akik trágár kifejezésekkel illették a döntéshozókat, azonban volt, aki nem foglalkozott vele mivel:

„Anno nem is volt „őszi” szünet, csak karácsonyi, húsvéti és a nyári.”- írta az egyik kommentelő.

Részben érthető a felháborodás, hiszen szokatlan lesz, hogy a megszokott most megváltozik, azonban nem szabad megfeledkezni, arról sem, hogy az őszi szünetben lévő ünnep (mindenszentek) ugyanúgy ünnepnapnak számít. Azonban, hogy pontosan mit jelent az elkészített tantervek számára ez a kis „kitérő”, még nem lehet tisztán látni. Továbbiakban annak ellenére, hogy online oktatás nincs tervben, még nem lehet tudni, hogy a kormány milyen döntést hoz, hogy csökkentse az oktatási intézmények kiadásait. 

Forrásaim szerint az egyetemeken még nem lehet pontosan tudni, hogy ez a bejelentés mit tart magában, azonban van, ahol már most lehet tudni, hogy igaz az új „rendelet”. 

Kitartást kívánunk minden diáktársunknak, valamint a pedagógusoknak, és a helyzet ellenére sikeres eredményeket!

Források: 1 2 3 

Képek forrása: kiemelt 1 2 3

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük