8

Hivatalos! 8 milliárdan vagyunk

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Hivatalos! 8 milliárdan vagyunk

El tudod képzelni, milyen az, ha másodpercenként 4 gyermek jön világra? Ha a cikk végére érsz, talán már 1200-zal leszünk többen. (Feltételezvén, hogy eme cikket 5 percig tart elolvasnod.)

Na de mit is jelent, hogy immáron 8.000.000.000 lakosa van a bolygónknak? Hova férünk? Mikor érjük el a platót, és mi lenne az ideális? 

Gazdasági szempontból nem kérdés, hogy ez a lélekszám rengeteg, és sok szempontból nem kedvező. Egyszerűen a Föld nem képes ennyi embert eltartani, főleg azzal az igényszinttel, amivel most rendelkezünk. Azonban nem kell tartani a tömeges éhezésektől, és az összeomlástól. Több forrás bizonyította azt a tényt, hogy kb.10 milliárd ember étkeztetése megoldott a termőterületeknek, és az új technológiai fejlesztéseknek köszönhetően. 1. 

Természetes, hogy ilyenkor az individiuum „önző” módon elkezd tanakodni azon, hogy vajon tényleg nem problémás az, hogy ilyen rengetegen vagyunk? Persze, az nagyon is jó, hogy A világ népességének gyors emelkedése a közegészségügy, a táplálkozás, a személyes higiénia és az orvostudomány fejlődésének köszönhető. Egyes országokban pedig a termékenység tartósan magas szintje áll a lakosság számának hirtelen növekedése mögött. 2. De vajon ez mégis meddig fenntartható? 

8

Ezzel szemben mégis igen sok szabályozás áll a népesség ilyen gyors ütemben való folyamat ellen is, gondoljunk csak Kínára. Azonban ezt a szabályozást már hivatalosan eltörölték, mivel igen hatékony volt a korlátozás.
Többször merült fel a koronavírus járvány emberéleteket követelő tömeges pusztítása is. Egyelőre úgy néz ki, hogy 2021-ben a várható élettartamot 71 évre csökkentette. Adódik a kérdés persze, hogy vajon a korlátozások, boltbezárások, események eltörlése, és az éjszakai tilalom nem „eredményezett-e” több megszületett Covid-babát, mintsem temetett el több embert? 

Egy szónak is száz a vége, ne aggódjunk azért, hogy egyszer csak megáll a Föld. Gondoljunk csak bele, mennyire fontos a szexuális felvilágosítás már iskolás korban, milyen fontos és kardinális kérdés az iparvidékek, vidékfejlesztési ágazatok fejlesztése. 

A gépezet nem áll meg, nem pihen meg, hanem pörög tovább ugyanúgy, mint eddig.


Források: 1., 2. , kép1

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük