Hazai fesztiválok 2021 – 2. rész

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Az idő nagy úr, ahogy a mondás tartja. A fesztiváloknak mérlegelniük kell és az idő szorítása miatt ezekben a hetekben jutniuk is kellett valamire.

Már nagyban tapossuk a nyarat és a fesztiválok áradata továbbra is elönt minket, csak kutakodnunk, hogy megtaláljuk a számunkra megfelelőt. Tavaly az összes fesztivált lefújták, ezért szinte minden, általunk megkérdezett rendezvény komoly veszteségeket maga előtt görgetve vágott neki 2021-nek. Az előző szezont még ki lehetett húzni, azonban van, aki számára ugyanezt idén eljátszani már nagyon kockázatos lenne. A legnagyobbakat kivéve ( a többsége azoknak is el lett törölve  Sziget, VOLT, Sound…),de  szinte minden kisebb hazai fesztiválnak van már a nyárra kitűzött időpontja. Noha a kormánynak a feltételei látszólag megvannak, de továbbra is változhatnak a jövőre való tekintettel ,hogy engedi-e az idei szezonban a zenés, táncos tömegrendezvényeket, és ha igen, milyen feltételekkel. 

Illetve biztos maradtak le a listáról olyan fesztiválok is amelyek elkerülték a figyelmemet ( ez az összegzés csak július második felére vonatkozik). 

Ha ismertek valamilyen fesztivált, amely lemaradt a listáról kérlek írjátok meg kommentben .

Ilettve pár fontos rendelet, amelyet nem árt, ha tudtok:

 • Ötezer lakos alatti település esetében a szabadtéri falunapon védettségi igazolvány nélkül is részt lehet venni, a helyszínen legfeljebb 1500 ember tartózkodhat egy időben.
 • A zenés, táncos rendezvényeket ezentúl a tizennyolc év alatti fiatalok is látogathatják akkor, ha koronavírus ellen védett személy felügyelete alatt állnak.
 • A zenés, táncos rendezvényeken mától 18 év alattiak is tartózkodhatnak, de csak koronavírus ellen védett személy felügyelete alatt. 

FONTOS: 

A rendezvény látogatásának feltétele a rendezvény ideje alatt érvényben lévő járványügyi intézkedések betartása, melynek jelenlegi értelmében 18 év feletti személy a rendezvényt kizárólag érvényes arcképes igazolvánnyal, illetve védettségi igazolvánnyal látogathatja vagy az ezzel egyenértékű, a Google Play áruházban „EESZT alkalmazás” nevű, az App Store-ban pedig „EESZT Lakossagi” nevű applikációval, ami igazolja a szükséges védőoltás meglétét! 18 év alatti személyek védettségi igazolvánnyal vagy a fentebb megjelölt alkalmazások egyikével ellenőrizhető, védőoltással rendelkező személy felügyelete alatt vehetnek részt a rendezvényen.

fesztivál

És akkor vágjunk is bele a júliust lezáró listára:

2021. Július 21 – 25. Keszthelyi Sörnapok

 • Ingyenes 

 A kis- és nagyüzemi főzdék kiköltöznek a Balaton-partra pár napra. Az északi part gyöngyszeme immár hatodik alkalommal ad otthont a sörkülönlegességeknek, szaftos street food ételeknek és gasztrokulturális programoknak. 

Melyiket szereted? 

Esetleg a  Lager vagy a  lambic illetve a  pilseni, APA, IPA, EPA, barna, félbarna, gyümölcsös, vagy esetleg búzás?  Július 21-25. között mindegyiket megízlelheted a sétányon a Mólhoz közel. 

2021. július 22 – 24 Révfülöpi Country Music Fest 2021

 • A rendezvény ingyenes

Idén a Balaton északi partján megrendezett 3 napos  country fesztiválon is kikapcsolódhat! A VII. Révfülöpi Country Music Festival, 2021. július 22–24 között fog zajlani . Érdeklődőket várja  több  nagyzenekar is  , amelyeket a fenti honlapon megtekinthet. Talán most is színesíti az eseményt néhány vonalas linedance előadás.

2021.július 23 – agusztus 1.  Művészetek Völgye 

 • 10 napos bérlet: 42.000 Ft
 • 5 napos bérlet:22.000 Ft
 • 3 napos bérlet :14.000 Ft

 A Balaton-magaslat legnagyobb és legrégebbi összművészeti fesztiválját 2021. július 23. és augusztus 1. között rendezik immár 30. alkalommal a Fesztiválvölgyben Kapolcson, Vigántpetenden és Taliándörögdön. A tíznapos zenei fesztiválon közel 1500 különleges program vár Önre. A programok között könnyűzenei, jazz, világzene, népi és klasszikus koncertek, színházi előadások, kulturális estek, egész nap színes gyermekprogramok, zöld programok, közösségi programok, interaktív játékok és új udvarok találhatók, de abszolút nélkülözhetetlen  a jókedv és a szórakozás.

2021. július 24., Jade Spirit Fesztivál , Jade Beach Dunavarsány

 • Napijegy : 10.000 Ft

Lehetőség a test, a lélek és a szellem kapcsolatának megerősítésére a tudatos élethez. Ez az a hely, ahol megtapasztalhatja az EGYSÉG erejét, és kibővítheti azt, hogy megtapasztalja a mindennapi élet csodáit. A lehetőségek révén megtapasztalhatja azt is, hogy ki vagy, és mi vagy belül. Személyes tapasztalatai révén ezek a lehetőségek segítséget nyújtanak a „belső én „megtalálásához.  A programok szabadtéren kerülnek megrendezésre és nem képviseli a zenés-táncos műfajt. A előadásokat kiegészítő zene csupán háttérzeneként lesz formában az elmélyüléssel való kapcsolódásunk segítése céljából. A jelenleg is érvényben lévő kormányrendelet szerint védettségi igazolvány nélkül is látogatható. 

2021.07.24. II. Keszthelyi Retro Fesztivál – Viviera Beach

 • Elővételes jegy : 2990-3990 Ft
 • Páros jegy : 6.990 Ft
 • Gyerekjegy : 1.990 Ft
 • Early Bird VIP: 5.990 Ft
 • Elővételes VIP: 6.990-7.990 Ft
 • Gold VIP : 14.990 Ft
 • Backstage : 19.990 Ft

Az  tavalyi elért sikerre való tekintettel , 2021 ismét leporolja a bakelitet, feltekeri a szőnyeget és elindítja az igazi magyar nagy RETRO zenéket ! Örökzöld slágerek és jó hangulat biztosítja, hogy minden látogató teljes kikapcsolódást élvezhessen.

És kis városom egyik fesztivál ideje is elérkezett: 

fesztivál

2021. július 23 -25. XIII. Tatai Patara Török kori Történelmi Fesztivál 

 • Fesztiváljegy Elővételben: 3.000 Ft (Tovább az elővételhez)
 • Fesztivál jegy a helyszínen : 3.500 Ft
 • Diák / Nyugdíjas: : 1.500 Ft

(Érvényes diákigazolvánnyal, illetve érvényes nyugdíjas igazolvánnyal vehető igénybe)

 • Tatakártyás:  1.500 Ft

(Érvényes Tatakártyával vehető igénybe, egy Tatakártyával egy kedvezményes jegy vásárolható )

 • Napi jegy Elővételben: 1.800 Ft (Tovább az elővételhez)
 • Napijegy Helyszínen történő vásárlás esetén egységesen: 2.000 Ft

A Tatai Patara török ​​történeti fesztivál valós idejű utazás! 1597 történelmi ostroma ismét megjelenik a tatai vár tövében. Tanúi lehetünk a csaták valós eseményeken alapuló rekonstrukciójának. A múltbeli kiállításokra, katonai zenekari fesztiválokra, lovasbemutatókra és hastáncra visszatekintve várják a kíváncsi embereket, és bepillantást nyerhetnek a titkos őrök triójába is. Tűzakrobaták, kaszkadőrök és Nánai Sólymos Vitézek csodálatos előadásai nélkül a vásár nyüzsgése nem tűnik el. Spur peng a Borudvarban, ahol 400 néptáncos várja az érdeklődőket a díszteremben. A három napon át zajló vitézi próbák mellett török és magyar táncokat felidéző együttesek érkeznek, régi zenés kísérettel, gyerekfoglalkoztatóval, múzeumpedagógiai foglalkozásokkal. A 16 -17 szd. közötti három nap alatt megszabadulhatunk a mindennapoktól, és az Öreg-tó hangulatos környezetében élhetjük meg a század népeinek életét. 

2021. július 23-25. Katlan Festival, Tárnok

 • Normál (megmaradt ) jegy : 11.990 Ft
 • Final jegy : 12.990 Ft
 • PÉNETKI/SZOMBATI napijegy : 6.990 Ft

Alaposan megpakolja a fősodrástól távol eső elektronikus zenei ütemekkel az extravagáns helyszínt. A tárnoki Katlan Festival eddig sem volt a tömegek fesztiválja, így idén is meg tudják rendezni. A Tárnoki Kőfejtő szikláit megremegtető technófesztivál inkább az underground arcok igényeit szolgálja ki, illetve azokét, akik kompromisszumok nélkül tágítanák zenei ízlésük horizontját. A nemzetközi színteret Nico Moreno, MCMLXXXV és Herodot fogja képviselni, míg hazai részről olyan nevek állnak a pult mögé, mint Bernathy Zsiga, Zvezda Beta vagy Detective Kelly.

2021. július 23-25 Bajai Alterfeszt , Baja

 • https://www.bajaialterfeszt.hu/Napijegy: 6.990 Ft
 • Helyszíni napijegy : 7.400 Ft
 • Bérlet : 15.000 Ft
 • Helyszíni bérlet : 17.400 Ft

„ Mediterrán” Baja, vízpart és természet. Fesztiválozz a legjobb magyar alternatív underground zenekarokkal a szabadstrand mellett.

Idén a Baja Alterfest először július 23. és 25. között rendezik  meg. A szervező reméli, hogy a természet szeretetét összekapcsolja a gyönyörű zenével, ezért rengeteg energiát fektettek a helyszínek és az előadók kiválasztásába. A Sugovica partján álló három napos kis zenei fesztivál a zajos rajongók paradicsoma a dagadó nagyvárostól távol. A cél egyszerű: nemcsak közösségi élményt kell nyújtania, hanem lehetőségeket kell nyújtania a kisebb magyar zenekaroknak is, hogy széttárják szárnyaikat: a programban több mint egy tucat feltörekvő fiatal előadó szerepel, és természetesen persze közepesen ismert és már méretes rajongói táborral rendelkező előadókat is láthatunk majd a folyóparti színpadon. Így hallhatjuk majd egy helyen az Esti Kornélt, Kaukázust, A Kutya Vacsoráját és sok mindenki mást .

2021. július 27-31 LB27 Reggae Camp 2021, Ceglédfürdő

 •  „A Reggae Camp idén „Együttlét” formában, belépőjegyek nélkül kerül megrendezésre. A karszalagnak fix ára nem lesz. A támogatói ára 1000 Ft/nap, de lehetőségetek lesz ennél magasabb összeggel is támogatni minket.

A Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont már jól ismert területén, a strandon, a Main Stage és RaStage által határolt koncert helyszínen, a tóparti Camp faluban, a DUBYARD-ot ölelő kiserdőben várnak Benneteket, ahol 5 napon keresztül lazíthattok, beszélgethettek, énekelhettek, ölelhettek, álmodozva sörözgethettek és táncolhattok a reggae éltető ütemeire! 5 nap Jamaica! Koncertek 2 színpadon, hajnalig tartó reggae party-k 2 helyszínen. Tánc és fürdés a strandon! Reggae és nyaralás! Ez a CAMP!

2021. július 30 – Augusztus 1. Tisza tavi fesztivál 

 • Fesztiváljegy : 6.200 Ft

A magas színvonalú szórakozást és a minőségi kultúrát igazán kedvelő családok, üzleti csapatok és baráti társaságok számára a hétvégi fesztivál az év csúcspontja. Minden évben a nyár legnépszerűbb időszakában kerül megrendezésre, a nyár pedig a legszebb abban az időben a festői Tisza-tó. Nyári vakáció és klasszikus koncertek – csodálatos tóparti varázslat. A To’pera a Morotva Kerékpár Szabadidőparkban várja a természet és a klasszikus zene szerelmeseit, valamint azokat, akik nem ismerik ezt a műfajt, de szeretnének egy nyári estét eltölteni a Tisza-tó partján, színvonalas előadók kíséretében.

2021. július 30 – 31. Balatoni Retro Fesztivál, Fonyód 

 • Ingyenes 

Azok a csodás kilencvenes évek, azok a felejthetetlen balatoni nyarak. Újra Retro Balaton Fesztivál a legjobb magyar előadókkal és világsztárokkal. Egy időutazás ami, csak az emlékekről szól.

Bár a legtöbben önfeledt katarzist várnak a nyári fesztiváloktól, a hőség, a tömeg és az egyhetes bulizás ingeráradata akkor is lelki megterhelést jelent a résztvevőknek, ha alapvetően pozitív élményeket szereznek közben.

Érezhető továbbra is az álláspont , hogy e kaotikus helyzet milyet vannak akik egy nyugisabb fesztivált választanának , és elkerülnék inkább a forgalmas helyeket. Ezért erre a Júliusi hónap második felére az ajánlott családiasabb, lazább fesztivál a : 

 • LB27 Reggae Camp, Ceglédfürdő

Továbbra is szabad az út előtted .

A legtöbb helyen kérik a védettségi igazolványt, további információk a feltüntetett honlapokon találhatóak.