Hallgatói Vélemények: Szakirányultságok és a PTE

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ebben a cikkben hallgatók véleményeit gyűjtöttem össze a PTE-ről és különböző szakokról. Ha felvételiző vagy, és rátaláltál erre a cikkre, akkor jó helyen jársz, mert sok hasznos információt megtudhatsz a PTE-ről és a szakokról.

A személyazonosságukat védve a cikkben csak keresztnevet fogok feltüntetni. Az érdeklődésem két kérdésen alapult. Miért azt a szakot választották? Miért pont a PTE-t választották? 

Ha felvételiző vagy, vagy már egyetemünk hallgatója, akkor ez neked is hasznos lehet. Ha érdekelnek a válaszok, akkor mindenképp olvasd végig.

Először egy óvodapedagógus ismerősömet kérdeztem meg a szakmájáról és az egyetemünkről.

Kata, Pécsi tudományegyetem, Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar, Óvodapedagógus hallgató véleménye:

Miért az óvodapedagógia: Sokat haboztam a szakválasztással gimnázium után, bevallom, egy félévet el is töltöttem egy másik egyetemen, egy másik szakon. Az mégsem az én világom volt, szóval elkezdtem gondolkodni, hogy mi az, ami adott volt egész életemben. Ekkor ugrott be, hogy édesanyám nyomán mindig is volt lehetőségem gyermekekkel foglalkozni, vigyázni rájuk, alkotni, segíteni őket. Szóval így jött, hogy óvodapedagógus vagy tanító, s végül pedig az ovi maradt.

Miért a PTE: Nagyon egyszerű, világéletemben pécsi voltam, s bár szeretek világot látni, minden szempontból így volt a legegyszerűbb megoldani igazából mindent is. Erre persze rájött az is, hogy a top egyetemek között van.

Ramóna, Pécsi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar, Jogi asszisztens szakos hallgató véleményéről 

Miért a jogi asszisztens: Mindig is érdekelt a büntetőjog, a jogi világ, vonzott is, de nem elsősorban. Elsőnek az olasz szakon szerettem volna tanulni, ezt azóta sem adtam fel. Idénbefejezem a jogi asszisztensi képzést, és megvalósítom az olasz szakról dédelgetett álmaimat is. 

Miért a PTE: Mert tudtam, hogy helyben szeretnék tanulni, és mert itt kiváló oktatók vannak.

Péter, Pécsi Tudományegyetem, Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Informatikus könyvtáros szak

Miért a könyvtáros szak:  A szakomat azért választottam, mert korábban is érdekelt a témája, mindig inkább humán beállítottságú voltam, így ezért választottam ezt a kart is. Régebben is szerettem olvasni és könyvtárba járni, kíváncsi voltam, hogy működik ez az egész komolyabb szinten. Szerencsére a családban is van, aki ezzel foglalkozik, így ő is tudott segíteni, valamint tanácsokat adni, és a nyílt napon is szimpatikusnak találtam a szakot.”

Miért a PTE: Azért választottam ezt az egyetemet, mert a várost mindig is szerettem, itt is laktam eddig egész életemben, és mivel ez a szak viszonylag kevés egyetemen található meg, itt viszont pont igen, így elég ideálisnak tűnt.

Dávid, Pécsi Tudományegyetem, Műszaki és Informatikai Kar, Gépészmérnök szak

Miért a gépészmérnök szak: A pályaválasztásánál nem volt különösebb elképzelésem arról, hogy mit tanuljak. Csak annyit tudtam, hogy reál beállítottságú vagyok, és hogy az ilyen irányultságú tevékenységek érdekelnek. Ekkor ajánlotta a gimnáziumi matektanárom a gépészmérnök szakot. Jól döntöttem, mert valóban leköt és érdekel a gépek működése, és azok megtervezése.

Miért a PTE: Korábban ide jártam gimnáziumba, és nagyon megszerettem a várost. Hallottam, hogy itt a PTE-n kiváló a szakképzés.

Fatima, Pécsi Tudományegyetem, Állam és Jogtudományi Kar, Jogi asszisztens

Miért a jogász szak: Általános iskolában elhatároztam, hogy jogász szeretnék lenni, már a nyílt napon nagyon megtetszett az egyetem. Első szakom a jogi asszisztens volt, már az ott szerzett tapasztalatok meggyőztek arról, hogy jelentkezzek jogász szakra is. Sikeresen fel is vettek, és az első félévem után is úgy gondolom, hogy jól választottam.

Miért a PTE: Mert tudtam, hogy itt jó képzést fogok kapni. Jó véleményeket hallottam a pécsi jogi képzésről. 

Ha felvételiző vagy, és azért találtál rá a cikkemre, akkor láthatod az élő példát arra, hogy ha nem az első helyre vesznek fel, akkor sem kell csüggedni. Kitartónak kell lenni, és az első szakod elvégzése után is vannak lehetőségeid itt a PTE-n. Remélem, hasznos volt számodra a cikkem, és sok új információt szereztél akkor is, ha pályaválasztás előtt állsz, vagy akkor, ha már hallgatónk vagy.