főz

„Nagyon felpezsdítő az, hogy nem csak régi arcokat, hanem új arcokat is látok” – ismét megrendezésre került a főzőverseny a Műszaki és Informatikai Karon

+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Október 6-án a Műszaki és Informatikai Kar gólyái, felsőbb évesei, de még a jegyzetboltosok és büfések is szabaddá tették délutánjukat, estéjüket, hogy megmérettethessék magukat a campuson a már egy év kihagyás után ismét megrendezésre kerülő főzőversenyen.

Bár az időjárás nem kedvezett a rendezvénynek, az eső senkit nem riasztott el, és a sportpályán felállított óriás sátor megvédte a finomabbnál finomabb ételeket. Ebben az esőtől elzárt térben zajlott le a rendezvény, ahova már a kora délutáni órákban megérkeztek a csapatok, hogy nekilássanak a fogásoknak, elkezdődött a hagymaaprítás, pirítás, és az egyéb hozzávalók előkészítése.

A szervezők által kiosztott hozzávalókon kívül minden csapat készült titkos hozzávalókkal is. Ugyan a főzés volt a fő „versenyszám”, természetesen a szervezők gondoskodtak a jó hangulatról is, a zenei aláfestést DJ Jilleknek köszönhették a résztvevők, miközben Hosszú Norbert „Elvis”, a kar által régóta kedvelt, és ezúttal is felkért speaker jobbnál jobb vetélkedős játékokkal tette teljessé a délutánt. A főzés és vetélkedő mellett pálinkaverseny is volt, így minden csapat a saját specialitását hozta el, hogy a zsűrit lenyűgözze. Sok különböző alapanyagú ital került elő, melyek közül a legjobbnak az Inkalinkák által nevezett pálinka bizonyult.

A különböző vetélkedős feladatok egész délután zajlottak, ebben a kategóriában a Nincs ingyen kóstoló nevezetű csapat fölényeskedett. Végül az elkészült főztöket is zsűrizték, és a legjobbnak ítélt fogás az Építők és társai csapat főzte lett. Az egész délután és este margójára méltó ünneplés volt a Midweek Madness, azaz a Sörházban tartott MIKszerda egy fergeteges bulival.

Az eseményről videó is készült a Pécsi Egyetemisták által, amit itt tudtok megtekinteni.