Főzni bárki tud, de rendelni is!

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

A mai világban az emberek elsőszámú szempontja az életre a megfelelő kényelem kialakítása. Ezeket igazán könnyen meg is tudjuk magunknak teremteni, azzal a technológiai fejlődéssel, ami körülöttünk zajlik. Nagyon sok kutatás alap elve az, hogy „az ember önmagából adódóan lusta”. Ezt az elméletet erősítik azok a számok, amit online ételkiszállítással foglalkozó cégek produkálnak hétről – hétre. Mindenkivel biztos előfordult már, hogy hazaért egy fárasztó nap után és amikor kinyitotta a frigót nem talált semmi olyat benne, amit úgy igazán kívánt volna. Ilyenkor szokott felmerülni az emberekben az eldöntendő kérdés. Nekiálljak főzni? Vagy rendeljek inkább valamit?

Lényegesen több ember dönt ilyenkor az online ételrendelés mellett, mint hogy neki álljon otthon főzni vagy sütni bármit is. Az online rendelés nagyon csábító még akkor is, ha tudod, hogy összességében többet fizetsz majd érte, mintha otthon csinálnád meg az ételt. A mai világban, az éttermek – gyorséttermek közül, amelyik nem szállít házhoz, az lényegesen több vásárlót veszít. Online ételrendeléskor nagyon széles éttermi palettából tudunk válogatni éppen a számunkra aktuálisan preferált ételek közül. 

Te rendeltél már ételt magadnak online?
14 votes

Megoldás a mindennapos ételrendelés?

Sokszor az embereknek az ételrendeléssel is meggyűlik a baja, pl.: nem azt hozzák ki nekünk, amit rendeltünk, vagy éppen órákig tart mire kiér a futár vele. Ilyenkor szokott felvetődni sok emberben újra az otthoni ételkészítés ötlete.

Az otthoni ételkészítéssel a legtöbb embernek azzal van a baja, hogy nincs elég ideje rá a munkájuk mellett. Többen vannak úgy a főzéssel, hogy ők azt nem csinálják, csak ha minden kötél szakad. Ezeken túl meg vannak azok az emberek, akik oda vannak az otthon készített ételekért, és a konyha nyújtotta szabadságért. Mert míg valakinek a főzés nyűgöt és szenvedést jelent, addig másnak megnyugvást és kikapcsolódást nyújt, hogy magának csinálja meg a az ételét, úgy ízesítve, ahogy éppen kívánja. 

Milyen gyakran szoktál otthon ételt készíteni magadnak?
9 votes

Mennyit segít nekünk az internet? 

Az otthoni ételeknek általában mindig valami különleges ízük van az éttermi étkekhez képest, gondolhatunk a nagyi főztjeire, amiket olyan sok év tapasztalattal a kezeiben készít el számunkra. Az internet világa előtt, az otthoni főzőcskézést a szakácskönyvek könnyítették meg az emberek dolgát, és a digitalizációval ez a paletta nagyon szépen kibővült. Manapság már nincs olyan étel amire az internet segítségével ne találnánk receptet. Ráadásul egyazon ételre több különböző elkészítési módot is találunk. De amennyiben még mindig bizonytalanok vagyunk az elkészítés menetében, akkor a világ első számú videó megosztó oldalán a YouTube-on is találunk segítséget hozzá.

Eltérhetünk a receptektől?

Az én személyes kapcsolatomat az otthoni ételkészítésről mindent elmond, hogy gyerekkori kedvenc rajzfilmem a Ratatouille (Lecsó), és ezzel a témával kapcsolatban csak osztani tudom ezen mese ikonikussá vált mondatát, ami a „Főzni bárki tud”

Személy szerint én nagyon szeretek kísérletezni az otthon elkészített ételekkel. Minden alkalommal amikor a konyhában tevékenykedem a recept csak egy útmutató szokott lenni számomra. Kényszeresen érzem magamban, hogy muszáj valamit kipróbálni, egy új ízvilágot adni az ételnek. Természetesen az ilyen kísérletezésekben mindig benne van, hogy esetleg mellé nyúl az ember. A saját kedvenc főzési formám, amikor úgy kezdek el főzni, hogy az elején még én sem tudom mi lesz belőle. Szimplán, ahogy halad a folyamat, úgy alakul ki, hogy mi is lesz az étel maga.

Szeretsz főzés közben kísérletezni?
7 votes

Miért főzz otthon? Nem fogom azt mondani, hogy azért tedd mert jó, ez teljesen relatív és emberfüggő. Viszont szeretnék biztatni mindenkit arra, hogy próbálja ki magát a konyhában. Nem kell megijedni, ha valami elsőre nem úgy sikerül, ahogy azt elképzeltétek, mert egy kis kitartással a párodat, avagy partneredet is megtudod majd lepni egy kis extrával, és remélem meg is tudtam hozni a kedveteket, hogy bele vessétek magatok a konyha okozta izgalmakba.

Források: főkép, 1. kép, 2. kép, 3. kép