fotó

What is next? II. – fotókiállítás a COVID-19 járvánnyal kapcsolatban

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

A COVID-19 világjárvány időszakában a napról-napra változó kormányrendeletekkel és a mindennapi életünkben bekövetkezett változásokkal foglalkozunk, azonban ez időszak alatt számtalan olyan probléma ütötte fel a fejét, melyek megoldásra várnak. Az idei Budapesti Fotófesztivál keretében számos kiállítás került bemutatásra, ami ezekre a kérdéskörökre hívja fel az érdeklődők figyelmét.

A Koreai Kulturális Központ online kiállítóterében 2021. szeptember 17-ig érhető el a Budapesti Fotófesztivál által kiállított What is next? II., vagyis Mi következik? II. című kiállítás, ami a COVID-19 világjárvány időszakában felmerülő fontos kérdéseket járja körül, és megörökíti, hogy mennyiben változtak mindennapjaink az utóbbi időben. A kiállítás-sorozat négy művész alkotásaiból áll: 

Yoon Gil Jung – A természet ellentámadása

Jang Jong Geun – 37.5 °C

 

Park Hyeong-Ki – Megváltozott mindennapok

és 

Lee Dae Sung – Futurisztikus régészet és Egy eltűnő sziget partján című kiállításaiból. 

Ide kattintva elérheted Yoon Gil Jung A természet ellentámadása című kiállítását

Egy eltűnő sziget partján 

Lee Dae Sung Egy eltűnő sziget partján című kiállítása nem véletlen kapta ezt a nevet, ugyanis a fotók a nyugat-bengáliai Ghoramara szigetén készültek, ami sajnálatos módon a tengerszint-emelkedés következtében lassacskán eltűnik, és a földműveléssel és halászattal foglalkozó népesség lehetőségei is drasztikusan lecsökkentek. Az 1980-as évek óta, a tenger eróziójának következtében a sziget felét elmosta a víz, így a lakosság kétharmada már elhagyta rohamosan csökkenő szülőföldjét, azonban feltételezések szerint 20-25 éven belül a többi lakost is evakuálnia kell az indiai kormánynak.

A Franciaországban élő koreai művészt többek között az éghajlatváltozás, valamint az emberek magatartásának következtében bolygónk erőforrásaiban kialakult változások foglalkoztatják. E kiállításának legfőbb célja, hogy a pandémia időszakban felmerülő egyre égetőbb problémákra hívja fel az emberek figyelmét, hogy vigyázzunk egymásra és a Földre.

Források: 1, 2 Kiemeltkép, kép1