https://pemonline.hu/?p=32576&preview=true

Fiú-lány barátság – Az örök dilemma

+1
3
+1
0
+1
8
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0

Létezik igazi barátság lány és fiú/nő és férfi között?

A mostani cikkemben egy olyan témát fejtegetek, amelyen az utóbbi időben elég sokat gondolkoztam. Rengeteg érvet és ellenérvet is lehet hallani a 2 nem közti barátságról.
Míg egyesek teljesen természetesnek tartják a dolgot, mások szinte lehetetlennek tartják, hiszen szerintük az egyik fél egy idő után úgyis többet fog érezni. 

Én világéletemben lányos lány voltam és a legközelebbi barátaim is mind lányok. Bár most több fiúval is kifejezetten jóban vagyok, mégis valahogy másnak érzem a velük való viszonyomat, mint a barátnőimmel való kapcsolatomat.

Azonban, hogy a cikk érdekesebb és színesebb legyen, megkérdeztem több ismerősömet is, hogy mit gondolnak a témáról.

Barátság

Van férfi-női barátság

A megkérdezettek többsége egyértelműen igennel válaszolt a kérdésemre. Véleményük szerint a saját példájuk alapján jól működik a 2 nem közötti barátság és fel sem merült közöttük a párkapcsolat gondolata. Emellett sokszor jobban meg tudják beszélni egymással a dolgokat, mint a barátnőkkel/haverokkal.
Egyik barátnőm az alábbiakat fogalmazta meg:
“Nekem az egyik legjobb barátom fiú, és annak ellenére is napi szinten beszélünk, hogy másik egyetemre jár.
Szerintem nem számít, hogy ellenkező neműek vagyunk, jobban szeretem, mint bármelyik másik barátnőmet. Plusz szerintem a fiúkkal sokkal, de sokkal könnyebb barátkozni, mint a lányokkal.

A legtöbb lány kétszínű, és évek, mire megmutatkozik, kiben bízhatsz, ki igaz barát stb. Ellenben a pasikkal akik elég egyszerű lelkek, és ha barátságról van szó nem árulnak el, és bármikor lehet rájuk számítani. Na meg, egy teljesen más szemszögből közelítik meg a női problémákat, amik néha meglepők.”

Barátság

Az ellenérvek

Bár a többség abszolút lehetségesnek tartja a fiú-lány barátságot, jó páran nem tartják működőképesnek. Talán a leginkább elfogadható indok erre, hogy sajnos rengetegszer az egyik fél többet akar a barátságnál. Különösen tinédzser- és felnőttkorban azért erre elég nagy az esély. Ha valakit megszeretünk, óhatatlanul is szebbnek látjuk.

Nem beszélve arról, hogy egy barátság elég nehezen működik úgy, ha ott van az a tudat, hogy a másik azért többet szeretne. Persze lehet, hogy ha a felek rendesen átbeszélik kettejük kapcsolatát és mindkettőjüknek fontos annyira a másik, hogy elfogadják a helyzetet, akkor még nincs veszve minden.

Ki lehet-e lépni a friendzone-ból?

Gondolom, már mind kerültünk olyan helyzetbe, amikor valaki inkább barátként tekintett ránk, vagy mi akartunk csak barátkozni valakivel. Ilyenkor azért szerintem sokakban ott lehet a remény, hogy később ebből több is lehet.

Hiszen ha barátok vagyunk valakivel, akkor jó esetben sok időt töltünk el vele, egyre jobban megismerjük egymást és a közös érdeklődésről sem szabad megfeledkezni.
Na, de ha esetleg mindkét fél részéről megvan a vágy, akkor honnan lehet észrevenni a jeleket? Vannak olyan lépések, amelyek biztosan arra utalnak, hogy egy barátunk többet érez irántunk?
Én őszintén szólva ezekre nem tudom a választ, de szerencsére egyik barátnőm itt is kisegített:
“Szerintem a jelek egyértelműek online térben és személyesen is. Akit érdekelsz, akinek tetszel az keresni fog, érdeklődni fog és azon lesz, hogy minél több időt töltsön veled.

Nem fog kétségek között hagyni, nem fog eltűnni napokra, hetekre. Ha már valaki csak bizonyos időközönként keres, akkor szerintem jobb hagyni. Ha például csak péntek esténként ír valaki, hogy menj át. Annak sajnos nem kellesz eléggé.
Mindig azt kell nézni, hogy mennyit tesz bele valaki egy kapcsolatba (és itt nem az anyagiakra gondolok, hanem időre, energiára).”

Barátság

Én személy szerint úgy gondolom, hogy ez egy nehéz, és bizony érzelmi hullámvasutakkal járó történet.
A visszautasítás senkinek sem esik jól, akármennyire is finoman közlik az emberrel. Ugyanakkor el kell fogadnunk, hogy az érzéseket, különösen a vonzalmat nem lehet befolyásolni. Mint minden helyzetben, itt is meg lehet találni a pozitív oldalt. Egy barátság többet tud adni érzelmileg, mint egy viszonzatlan szerelem. Emellett idővel lehet esély rá, hogy több is kialakulhat.
Na és ti mit gondoltok a férfi-női barátságról?

Képek forrása: Pexels.com