Ezek a Marvel-filmek várnak ránk 2023-ban

+1
2
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1

A tavalyi év megosztó volt a szuperhősfilmek rajongói számára, ugyanis az olyan nagyszerű alkotások mellett, mint a Fekete Párduc 2. része, kaptunk kidolgozatlan és nevetséges történeteket is, gondoljunk csak a She-Hulk sorozatra! A Marvel Studios idén is számos filmmel és sorozattal készül, reméljük, hogy ezúttal egyenletesebb lesz a produkciók minősége. Ebben a cikkben összegyűjtöttem nektek, hogy milyen Marvel-filmekre számíthatunk 2023-ban. Már azt is tudjuk, hogy melyik alkotás várhatóan mikor debütál a mozivásznon, így érdemes feljegyezni a dátumokat.

Február 16. – A Hangya és a Darázs: Kvantumánia

A Marvel a régóta várt harmadik Hangya-filmmel indítja az évet, amelyet február közepétől tekinthetünk meg a magyar mozikban. A Hangya és a Darázs: Kvantumánia nyitja meg a Marvel Filmes Univerzum 5. fázisát, de nemcsak emiatt jelentős alkotás. Ez lesz az eddigi leghosszabb Hangya-film a maga 125 perces játékidejével, amelynek középpontjában ráadásul a rejtélyes multiverzum felfedezése áll. A Kvantumániában visszatér a Jonathan Majors által megformált Kang, a hódító is, akivel a Loki sorozat 1. évadában találkozhattunk. Így, ha eddig még nem tettétek, akkor célszerű megnézni az utóbbit is, mielőtt belevetitek magatokat a Kvantumvilágba.

Scott Lang (Paul Rudd) és Hope Van Dyne (Evangeline Lilly), azaz Hangya és Darázs párosa a Kvantumvilágba kerül Hope szüleivel, a feltaláló Hank Pymmel (Michael Douglas) és Janet Van Dyne-nal (Michelle Pfeiffer) együtt. A családi kalandból nem maradhat ki Scott tinédzserlánya, Cassie (Kathryn Newton) sem. Különös lényekkel találkoznak az ismeretlen világban, és felfedezőútjuk során rájönnek, hogy sokkal több minden lehetséges, mint azt korábban gondolták.

Május 4. – A galaxis őrzői volume 3.

Májusban ismét visszatérnek a galaxis őrzői, akiket legutóbb egy karácsonyi különkiadásban láthattunk. A 3. filmmel lezárul egy korszak, ugyanis ez lesz a szedett-vedett csapat utolsó önálló kalandja. Természetesen nem kizárt, hogy egy-egy karakter később feltűnik más Marvel-projektekben, de az már biztos, hogy Dave Bautista utoljára ölti magára a közönségkedvenc Drax szerepét. Továbbá a film rendezője, James Gunn is búcsúzik a Marvel Filmes Univerzumtól, hiszen nemrég kinevezték a konkurens DC Studios vezetőjévé.

Kicsit máshogy fest a galaxis őrzőinek csapata, mint amikor megismertük őket. Űrlord, azaz Peter Quill (Chris Pratt) még mindig Gamora (Zoe Saldana) elvesztése miatt szenved, de össze kell gyűjtenie a bandát, hogy újra megmentsék az univerzumot és megvédjék az egyik társukat is. Ha a küldetésük nem jár sikerrel, akkor az a galaxis őrzőinek végét jelenti…

Június 1. – Pókember: A Pókverzumon át

Nyár elején érkezik a Sony legújabb animációs Pókember-története, a 2018-ban bemutatott Pókember: Irány a Pókverzum! folytatása. A film nem képezi részét a Marvel Filmes Univerzumnak, de ettől függetlenül is érdemes megnézni, nemcsak az igazságosztó hálószövő rajongóinak. Az előzetes alapján ezúttal is egy izgalmas és látványos szuperhőskalandra számíthatunk, amely a Hangya-filmhez hasonlóan a multiverzummal foglalkozik, csak éppen számos Pókember-variánssal a középpontban.

Miles Morales ismét találkozik Gwen Stacyvel és más hálószövőkkel a multiverzumon átívelő utazása során. A történet főgonosza ezúttal Folt (The Spot) lesz, aki egy különleges és a multiverzum szempontjából érdekes képességgel rendelkezik. Az egyes dimenziókon átívelő portálokat tud nyitni, ami izgalmas hajszához vezethet a Pókverzumban.

Július 27. – Marvelek

Július végén láthatjuk a mozivásznon Marvel Kapitány és az új tinédzser szuperhős, Ms. Marvel közös történetét. Carol Danvers (Brie Larson) karakterét legutóbb a Ms. Marvel sorozat egyik stáblistás jelenetében láthattuk, azelőtt pedig a Bosszúállók oldalán vette fel a küzdelmet az őrült titánnal, Thanosszal szemben. Hivatalos előzetes még nem érkezett a filmhez, így még csak néhány információmorzsánk van a történetről.

marvel

Annyit már tudunk akár csak a cím alapján is, hogy Marvel Kapitány egy három fős csapat, a Marvelek tagja lesz. Össze fog állni Ms. Marvelként ismert Kamala Khannal (Iman Vellani), valamint Monica Rambeau-val (Teyonah Parris), aki a WandaVízió minisorozatban játszott fontos szerepet. A film előreláthatóan arról fog szólni, hogy a Marvelek állandóan helyet cserélnek egymással, amikor használják a képességeiket. Erre a kérdésre keresik a választ, de nem egyedül, hanem segítségükre lesz Nick Fury (Samuel L. Jackson), és visszatér a cuki cica – veszélyes flerken –, Goose is.

Október 5. – Kraven, a vadász

A 2023-as évet a Marvel egy új karakter bemutatásával zárja, akit eddig még nem láthattunk szuperhősfilmekben. Kraven, a vadász Pókember egyik legrégebbi ellenfele a képregényekben, így éppen itt az ideje, hogy a mozivásznon is megjelenjen. Ez az alkotás nem tartozik a Marvel Filmes Univerzumba, ugyanis például a Venomhoz hasonlóan a Sony saját Pókember-univerzumába illeszkedik.

film

Kravent Aaron Taylor-Johnson alakítja majd, akit korábban már láthattunk a Bosszúállók: Ultron kora című filmben, Higanyszál szerepében. A történetről előzetes híján még csak annyit tudunk, hogy az antihős Szergej Kravinoff, azaz Kraven egy veszélyes küldetésre indul, hogy bebizonyítsa, ő a legjobb vadász a világon. A film főgonosza Foreigner (Christopher Abbott) lesz, illetve Russel Crowe is feltűnik egy egyelőre ismeretlen szerepben.

Összességében elmondhatjuk, hogy idén ismét sokszínű filmalkotásokkal készül a Marvel Studios és a Sony Pictures Entertainment. Ha kíváncsiak vagytok arra is, hogy milyen Marvel-sorozatok várnak ránk 2023-ban, akkor tartsatok velem a következő cikkemben!

Ti melyik Marvel-filmet várjátok legjobban? Írjátok meg nekünk!

Képek forrása: kiemelt, 1, 2

1 thought on “Ezek a Marvel-filmek várnak ránk 2023-ban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük