https://pemonline.hu/?p=35679&preview=true

Ez az a csirke, amitől tényleg megőrülsz 2022-ben -Crazy Chicken

+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

 

Egy csirkézőnél nincsen jobb, de valljuk be őszintén nem tud már újat mutatni nekünk egyik fajtája se, hisz a gyorséttermi nuggetsek és a grillcsirkéken kívül nem nagyon tudnék mást mondani.

Csirke-paradicsom 

A Crazy Chickent 2017 júliusában alapította Tüttő Orsolya, aki 14 éves kora óta dolgozik a vendéglátásban. A koncepció roppant egyszerű volt: legyen egy hely, ahol gyorsan és finoman lehet csirkét enni. Orsolya és csapata egy nagyon összetartó közösség és szerinte ez az egyik kulcs egy jó étterem üzemeltetésében.

Csirke

A receptek az évek alatt nem változtak, de minek is kell azon változtatni, ami eredendően jó. A fűszerkeverékek, szószok mind-mind egyediek és ott helyben készítik el és sajátok. A frissességről, meg csak annyit, hogy itt tényleg minden nap új szószokat kevernek és itt minden nap frissen hozzák a csirkét, valamint akkor sütik ki, amikor megrendeljük.

Talán ennek is köszönhető, hogy a helynek egyáltalán nem kellett marketing az egyetemisták szépen lassan felfedezték a helyet annyira, hogy ebédidőben mostanság már nem is nagyon lehet helyet találni. A karantén alatt pedig még inkább nőtt a vendégek száma köszönhetően az ételfutároknak.

Mindenesetre a hely a Rókus sétány 7-es szám alatt található, egy kőhajításnyira a PTE Rókus utcai épületeitől. Az étteremnek két része van: egy fedett terasz szerűség és egy főbb tér, ahol fa bárszékek találhatóak, igaz nem a legtágasabb, de teljesen korrekt.

Csirke

 Viszont térjünk is rá az ételekre, valószínűleg mindenki látott már amerikai filmekben olyan csirkeszárnyakat, amik valamilyen szószba vannak beleforgatva. Na ezeket a Crazy Chickenben ki is lehet próbálni.

Itt alapvetően arról van szó, hogy a csirkeszárnyakat kisütik egy ropogós bundába, ami nem összekeverendő az itthon megszokott vasárnapi lakomák elengedhetetlen rántott húsai panírjával, és ezek után ezt forgatják bele különböző szószokba. Ezt lehet menüben kérni és akkor össze tudjuk válogatni kedvenc ízeink szerint.

Ezeket a szárnyakat ajánlanám a leginkább, ottjártamkor én is ezt kóstoltam meg. Ezeket a szószokat nem spórolják le, rendesen csöpög minden fele a csirkéről úgy ahogy annak lennie kell, szóval nem ez lesz az az étel, aminek fogyasztása közben lenyűgözhetjük barátainkat étkezési modorunkról, ennek a vége tuti egy alapos kézmosás lesz. És hogy milyenek ezek a szószok?

Alapvetően egy édesebb ízvilágról beszélhetünk, ami marha jól megy a csirkéhez. A mézes-chilis és mézes-mustáros eléggé finom, a méz és a csirke eléggé szeretik egymást, a teriyaki szószos pedig elrepít minket Japánba, mivel ez egy szójaszósz alapó kence, amivel össze van kenve a húsunk, bár számomra ez valahogy nem jön be, de hát ízlések és pofonok.

Csirke

Na de a BBQ-s és a Buffalo-sszárnyak azok egyszerűen zseniálisak. A BBQ szósz sokoldalúságáról regényeket lehetne írni, milyen meglepő itt is működik és hihetetlen ízeket kölcsönöz a csirkének. A személyes kedvencem viszont a Buffalo csirke, ami egy vajas chiliszósz és ez azt jelenti, hogy elég rendesen is csíp.

Amit még szívesen ajánlanék, az a medvehagymás, tejfölös mártogatós, ami egy nagyon friss tavaszias ízvilággal rendelkezik, krumplival vagy hagymakarikával a legjobb. A vendégek másik nagy favoritja a rántott csirkemell, természetesen ebben is ott van az a plusz, ami miatt ennyire népszerű, mégpedig egy hihetetlen zöldfűszeres panír.

Ezenkívül újdonság a csibe csevap amiről Tüttő Orsolya azt mondta nekem, hogy nem nagyon lehet megkülönböztetni egy hagyományos recepttel készült csevaptól, annyira jó a fűszerezése egyes vendégek szerint. Az árakról, meg annyit, hogy nem ez a legolcsóbb hely, a 8 csirkeszárnyas menü 2500 Forint, viszont itt meg kell jegyeznem, hogy emellé olyan mennyiségű és minőségű ételt raknak le eléd, hogy az hihetetlen. Valamint az is említésre méltó, hogy itt tényleg minden friss és ez az ízeken is érződik.

Csirke

Azt gondolom itt az idő, hogyha megemlítjük, hogy csirke és gyorsétterem ne Sanders ezredes túlárazott és kihűlt gyorséttermére gondoljunk Pécsen, hanem a Crazy Chickenre, ahol tényleg megőrülsz olyan őrülten jó ízű ételeket kapsz.

1 thought on “Ez az a csirke, amitől tényleg megőrülsz 2022-ben -Crazy Chicken

Comments are closed.